pompoenschotel met vitelotte noir

pompoenschotel met vitelotte noir

ons vake heeft deze zomer mijn paarse aardappeltjes geplant in zijn moestuin. Waar hij dacht dat er niet veel van ging komen, heb ik dan toch gisteren mooi een ganse bak opgehaald! En de eerste gerechten zijn ermee gemaakt.

vitelotte noir

de vitelotte noir of paarse aardappel is zowaar een vergeten groente. Als ik het internet mag geloven dan beschikt deze aardappel over heel wat antioxidanten. En zorgt de paarse kleur hier voor, door de stof anthocyanine. Door de aanwezige kalium zijn ze dan weer goed voor de bloeddruk.

bij het koken van de vitelotte noir wordt het water groen, en blijven de aardappelen hun paarse kleur behouden. Je kookt ze best in de schil.. Niet elke soort is een mooi ovalen aardappeltje.. Die van mij zijn lelijkerdjes ­čśü

heerlijk met pompoen

ideaal om te foodpreppen, kook de aardappel al de avond ervoor, dan heb je op veggie woensdag of donderdag niet zo heel veel werk meer. Las eens een vleesvrije dag in. Enne, deze schotel is kidsproof!

voor 4 personen

  • 1 flespompoen
  • 2 rode uien
  • 500 g vitelotte noir
  • 500 g spruiten
  • 1 dikke schijf feta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • platte peterselie
  • roze peperbolletjes
  • enkele takjes tijm

je kan de aardappeltjes reeds op voorhand koken de dag ervoor of gewoon op het moment zelf gedurende 20 minuutjes. Schil na het koken en snijd in stukken. Kook de spruitjes beetgaar. Dit kan ook de avond ervoor als je wil foodpreppen.

snijd de pompoen in twee, verwijder de pitten en schil – snijd in gelijke blokjes. Pel de rode uien en snijd in 4.

voeg de pompoen en ui samen in een ovenschaal samen met de takjes tijm. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200 ┬░C. Zet de schotel erin gedurende 15 minuten. Voeg na het kwartier de aardappeltjes en spruiten toe. Zet nog 20 minuutjes in de oven, tot de pompoen gaar is.

Haal uit de oven, verkruimel de feta over de groenten, werk af met de peterselie en roze peperbolletjes.

P. S. geen paarse aardappeltjes, gebruik krieltjes

Laat het nu maar echt herfst worden!

Liefs, Carla ÔŁĄ´ŞĆGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.