aardappel met zure room en avocadosalade

aardappel met zure room en avocadosalade

Voor wie me volgt op Instagram weet dat ik vorige week ben gaan fietsen.  In mijn eentje. Yup, just me, myself and I.  En vond ik dat leuk?  Ja. Het is niet de eerste keer dat ik zo een solo trip onderneem. De vorige keren was het wel in Firenze 😉

Per toeval kwam ik op mijn weg niet 1, maar 2 ferme bedrijven tegen.  In Aalter reed ik langs Campina en in Oostende passeerde ik Mowi.  Allé, ik rook Mowi.  Het is ’s werelds grootste producent van Atlantische zalm, en Mowi Belgium is daar een onderdeel van. Een bedrijf dat duurzaamheid zeer hoog in het vaandel draagt.

Dus dacht ik tijdens het fietsen: laat ik deze beide bedrijven eens combineren in een lekker hapje.  Dit gerechtje, aardappel met zure room, kan je serveren als hapje – met kleine aardappel op een klein bordje.  Maar eveneens ook als voorgerechtje, waar je bv 2 aardappeltjes gaat serveren. Aan jou de keuze!  

aardappel met zure room

ze lijken me ook zo voor elkaar gemaakt, deze twee!

Wat heb je nodig

 • krielaardappelen (niet té klein – en hoeveelheid afhankelijk van welk gerecht je maakt: hapje of voorgerecht)
 • gerookte zalm, ik koos deze van Mowi bij Colruyt
 • lenteuitjes
 • een potje zure room van Campina
 • 1 teentje knoflook
 • een pakje waterkers (bij ons groeit het in de vijver)
 • 1 avocado
 • 1 rode ui
 • olijfolie
 • vers gemalen zwarte peper en fleur de Sel
 • sap van een halve citroen
 • mosterdkruid of ander om bij de avocado te leggen 
 • Cress voor de afwerking

Aan de slag 

 • kook de aardappelen in de schil en laat even afkoelen
 • snijd de lenteuitjes fijn in ringetjes
 • de avocado mag in blokjes gesneden worden
 • snipper de rode ui
 • doe de zure room in een kommetje, voeg de lenteuitjes, geperste look en deel van de rode ui toe
 • breng op smaak met peper en fleur de Sel, en citroensap 
 • snijd de aardappeltjes doormidden.
 • schep een lepel van het zure roommengsel op de aardappel
 • de zalm leg je in reepjes erop
 • werk af met wat cress 
 • meng de avocadoblokjes met de waterkers en het mosterdkruid, samen met wat olijfolie, peper en fleur de Sel
 • leg naast de aardappel, werk af met nog wat rode ui

aardappel en zure room, 2 toppers samen!

De eerste gerechten voor Campina werden ondertussen geschreven. We probeerden de verse & platte kaas, de lactosevrije melk, maar er komen er gedurende het jaar nog heel lekkere aan! Als jullie een suggestie hebben, laat me ook zeker weten! Hieronder in de comments of via andere sociale media kanalen. Jullie weten me wel te vinden 😉

liefs,

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.