hoe het begon

maart 2015.

Een lezing (meet & greet) van Pascale Naessens te Zoersel (niet bij de deur, maar ik had het er voor over) georganiseerd door het evenementenbureau van mijn collega Nadia, tempo per te (als je een feest of event wenst te organiseren ben je bij haar aan het juiste adres!), veranderde mijn leven.

Vanaf nu zou ik anders gaan koken. Ondertussen brachten we daar toch wel weer wat verandering in… een mens leert bij mij met de jaren.

Ik hou van mijn keuken.  Ja, ook de ruimte, niet alleen mijn gerechten.  Mijn keuken is groot, licht en zicht op de tuin.  De plaats waar iedereen samenzit aan tafel, of hangt aan het kookeiland.  De plaats waar voor mij het feest begint.  Koken voor mijn gezin is feest, telkens weer!  Vaak met 4 helpende handen… groenten snijden, in de potten roeren.  Welke mama wil dit niet? Haar passie delen met de dochters.

Oh ja, kookboeken bij de vleet!  In een boekenwinkel moét ik deze stand links laten liggen, want er springt er altijd wel eentje in het oog.  Die van Pascale hebben een speciaal plekje in huis, staan vol aantekeningen en wàt ik aan het recept heb veranderd… Noem het maar werkboeken. Niks zo leuk als een gerecht iets van jezelf meegeven.  Herschrijven van gerechten in een kookboek, dàt zou nog een leuke job zijn! 🙂

Ik ben helemaal geen geschoold kok, dus vaak zijn de gerechten, zoals ik ze aanvoel… en meestal zit dat wel goed 🙂

Hebben jullie een vraag rond een gerecht, een leuk idee, gewoon iets te zeggen of vragen, of wil je een samenwerking (testen materiaal, producten, …) laat het me weten via mail mijnpuurleven@gmail.com

 

 

 

 

 

27 gedachtes over “hoe het begon

 1. Proficiat Carla! Ik volg je al maar had nog niet de tijd om je blog grondig te bekijken. Superleuk, ik ben fan! Zowel je eigen foto als je foto’s van je gerechten zijn kunstwerkjes!

 2. Beste , ik ben nu een week gestart samen met mijn man … We zouden graag een beetje willen vermageren en dit is dus super !!!! Je mag me regelmatig verwachten … Ben benieuwd … Succes !

 3. Ik wil ook graag volgen. Nog 1 weekje werchter en 1 weekje verlof en dan start ik terug op de juiste manier en hopelijk hou ik vol!!!

 4. Dag Carla, Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar ik eet wel graag verse groenten en fruit. De gerechten op jouw blog zien er heel lekker uit. Vooral de omslagfoto intrigeert me, kan ik dat recept nog ergens terug vinden? Groetjes

 5. Hey Carla,
  Eerst en vooral Proficiat met je blog 👍

  Super leuk voor hier en daar ideetjes op te doen,ik ben nu toch al een goede 2mnd bezig ongeveer toch maar ben echt nog niets afgevallen pff!
  Ik hoop dat het mij toch ne keer lukt ik geef niet op zo ben ik dan!😃 met mijnpuurleven PN zal het ooit wel eens lukken hoop ik toch!😃

  1. Dag Marie! Dank voor je leuke bericht! Eén tip kan ik je geven: je lichaam moet zich aanpassen, heb het zelf ondervonden. Kilo’s verliezen is moeilijker, centimeters makkelijker. Door ik 3 x per week sport, verlies ik haast geen gewicht, maar verandert mijn lichaam wel. Blijf verder gezond eten, zoals je bezig bent, met zeker af en toe een comfortje! Het lukt je wel! Carla

 6. Carla, langs deze weg wil ik je veel geluk wensen met de kans op de blog award; als pure toffe madam met zo’n inspirerende blog verdien je dit gewoon … mijn nominatie heb je in ieder geval!
  A propos, deze morgen heb ik genoten van mijn fruitontbijt met warme banaan. Heerlijk!!! En het werkt aanstekelijk voor de kids. Positief!
  Wij duimen mee hé!

  1. lieve Yvette, een bericht als dit is hartverwarmend! Ik dank je vanharte! Het is heel leuk zo fijne lezers te hebben. 🙂
   En ja, als het buiten wat kouder wordt, maken we onze ontbijten wat warmer, hé…! Probeer zeker eens een havermout ontbijt ook! En goed dat de kids ook mee op de kar van het lekkere ontbijt springen!!

Geef een reactie