hoe het begon

maart 2015.

Een lezing (meet & greet) van Pascale Naessens te Zoersel (niet bij de deur, maar ik had het er voor over) georganiseerd door het evenementenbureau van mijn collega Nadia, tempo per te (als je een feest of event wenst te organiseren ben je bij haar aan het juiste adres!), veranderde mijn leven.

Vanaf nu zou ik anders gaan koken. Ondertussen brachten we daar toch wel weer wat verandering in… een mens leert bij mij met de jaren.

Ik hou van mijn keuken.  Ja, ook de ruimte, niet alleen mijn gerechten.  Mijn keuken is groot, licht en zicht op de tuin.  De plaats waar iedereen samenzit aan tafel, of hangt aan het kookeiland.  De plaats waar voor mij het feest begint.  Koken voor mijn gezin is feest, telkens weer!  Vaak met 4 helpende handen… groenten snijden, in de potten roeren.  Welke mama wil dit niet? Haar passie delen met de dochters.

Oh ja, kookboeken bij de vleet!  In een boekenwinkel moét ik deze stand links laten liggen, want er springt er altijd wel eentje in het oog.  Die van Pascale hebben een speciaal plekje in huis, staan vol aantekeningen en wàt ik aan het recept heb veranderd… Noem het maar werkboeken. Niks zo leuk als een gerecht iets van jezelf meegeven.  Herschrijven van gerechten in een kookboek, dàt zou nog een leuke job zijn! 🙂

Ik ben helemaal geen geschoold kok, dus vaak zijn de gerechten, zoals ik ze aanvoel… en meestal zit dat wel goed 🙂

Hebben jullie een vraag rond een gerecht, een leuk idee, gewoon iets te zeggen of vragen, of wil je een samenwerking (testen materiaal, producten, …) laat het me weten via mail mijnpuurleven@gmail.com

 

 

 

 

 


27 thoughts on “hoe het begon”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.