A l’Ostendaise, op Oostendse wijze

A l’Ostendaise, op Oostendse wijze

Oostende, jij en ik, we hebben mooie tijden beleefd. Het voelde de afgelopen jaren steeds aan als thuiskomen, maar ook vakantie, en rust, ik kwam in mijn sportieve jaren wedstrijdjes lopen en trainen bij jou. En je bent mooi geworden, ik zag je doorheen de jaren openbloeien tot de mooiste der badsteden.
Yes, you are!

Toen ik dan begin mei de uitnodiging kreeg van Stad Oostende om een culinaire avond te beleven, kon ik niet snel genoeg ‘ja’ zeggen! Tegen dan zouden mijn examens bij Febelfin achter de rug zijn, en zou het echt een avond vol ontspanning en lekkers zijn (allé, er moest wel gewerkt worden, las ik!)

programma

check this…


Ik mail je even ivm onze klant 
Stad Oostende. Sinds kort verzamelen ze al het culinaire nieuws uit de Stad aan Zee op het online platform Food’Oostende (kortweg: Food’O): Om culinair Oostende nog meer in de kijker te zetten, werken we dit jaar samen rond drie lokale food thema’s: Noordzeevis (mei/juni), Oostendse garnalen (september/oktober) en Oostendse oesters (november/december). 

Op woensdagavond 29 mei 2019 organiseren wij een event in (vis)restaurant Marina, een gloednieuw restaurant aan de hippe Oosteroever in Oostende.
In aanwezigheid van
Sandra Bekkari en een lokale chef creëer je zelf de lekkerste gerechten met Noordzeevis -die je daarna natuurlijk ook mag verorberen! Daarnaast zijn er ook lokale vissers aanwezig om meer gedetailleerde uitleg te geven over Noordzeevis. 

Die woensdag stapten Evelien en ik in de wagen van Myriam . Dat we wat file hadden, was geen probleem, want we hadden weer nog heel wat bij te kletsen (you know, collega-blogsters onder elkaar). En uiteindelijk waren we toch één van de eerste. We werden daar hartelijk ontvangen met een apertiefje in restaurant Marina door Vida Acquaro, chef van het restaurant, en Sandra, Michiel Rabaey van STORM – het restaurant next door. En Tom Vanhaecke (Brasserie Le Bassin). Tevens onze drie topchefs deze avond!

rust

het woord dat het beste past bij de Oosteroever. Er rijzen prachtige appartementsblokken uit de grond, er zijn al twee top restaurants, je hebt geen parkeerproblemen. De ideale plek om even weg-van-alle-zorgen te zijn. Geloof me maar! Restaurant Marina verhuisde van den dijk naar hier. En ik kan ze geen ongelijk geven!

’t Straat over en daar liggen de vissersboten, verser kan de vis dus niet op je bord belanden! En als NORTH SEA CHEFS weet je dat ze met veel zorg omgaan met de vis die op je bord komt.

OK, ik wou van die kade op de boot springen, maar toen bedacht ik me wijselijk… dat ik vorig jaar nog volop aan het herstellen was van mijn rugoperatie 🙂

dus ik bekeek het fileren van de vis op de Broodwinner van bovenuit 😉

in de potten roeren

hij is de burgemeester, we stonden in Verona al eens samen onder het balkon van Romeo & Julia, onze verjaardag ligt maar dagje na elkaar, en vandaag gingen we als team ook samen in de potten roeren! Bart Tommelein en ik (we delen niet dezelfde politieke gedachte, maar politiek telt niet wanneer je in de potten roert) zaten in het team van de warme gerechten, onder leiding van Tom van Le Bassin. Met en door hem werd de LEKKERSTE LASAGNE EVER gemaakt! Vergeet de traditionele, deze is met langoustines en wijting, krab en kaas, yes, veel kaas. Trouwens dat visje, wijting, is de vis van het jaar! Elk jaar kiest VLAM er eentje uit.

A l’Ostendaise

vorig jaar was ik er bij in Oostende. Het jaarlijks wederkerende foodfestival op het Zeeheldenplein. Dit jaar vindt het plaats op 22 en 23 juni, telkens vanaf 11.00 u ’s morgens. Heel veel restaurants die het beste van zichzelf tonen. En heel makkelijk.. je haalt eerst een soort van bankkaart op die je kan (her)laden, en dan ga je naar je lievelingschef.. en dan GENIET je gewoon.. Breng zeker een bezoek aan Tom, want de lasagne die ik kon proeven, dat kan jij ook daar ook! Vida van Marina en Michiel van STORM maken pieterman op Siciliaanse wijze & noordzeepaella

watertanden

dan nog wat lekkers wat we die avond aten, hé 🙂

oh ja… Oostende heeft ook een chocolatier onder zijn toppers.. nl. Olivier Willems
Ik heb vorig jaar zijn dessert gegeten op l’Ostendaise… als ik jou was, liet ik nog een plaatsje over in het buikje want die Dame Ruby

Het is fijn om zien hoe de chefs samen werken. Ik kan me best voorstellen dat ze elkaar zouden ‘depaneren’, zoals jij misschien bij de buurvrouw eens een flesje room gaat halen of een pakje boter dat je vergeten bent in de supermarkt.

Dit blogbericht kwam er via een samenwerking met stad Oostende. Maar geloof me, ik wist al welk vlees, euh vis, er in de kuip zat. Ben je vrij volgend weekend? Breng een bezoek aan A l’Ostendaise! Een aanrader voor het hele gezin!

dankuwel Stad Oostende en Walkie Talkie voor de fijne avond!

foto’s: © Oostende – mijnpuurleven

liefs,
Carla x2 thoughts on “A l’Ostendaise, op Oostendse wijze”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.