van ’15 naar ’16 in vogelvlucht, met ups and downs

wie vorig jaar op 07/01/2015 zei : ‘eind dit jaar heb jij een blog die 45.000 keer werd bekeken’ (dat is 17 x de concertzaal Opera House in Sydney uitverkocht) – ‘en dat in 63 landen!’ – ‘en je hebt meer dan 1500 volgers op je FB-pagina’ (op 5 maand tijd)
dan had ik eens goed gelachen 🙂
‘en daar bovenop zal je eind december ’15 al aan heel wat loopwedstrijden hebben deelgenomen’
dan had ik nog harder gelachen 🙂

het lijkt wel het ‘magische jaar 2015’.  Een fijne ontmoeting met Pascale in maart, georganiseerd door Nadia van tempo per te veranderde heel wat.  Ik ging gezonder eten, ik ging bewegen en later ging ik ook schrijven.  En met het schrijven, ontmoette ik in september ook enkele fantastische dames tijdens een uiteenzetting van Pascale.  De kick om verder te doen!

want ja, ik heb ook wel eens gedacht ‘waarom doe ik dit nu’, ‘het lukt niet om een letter op papier te zetten, stop ik er niet beter mee’, maar dan kwam één of ander lief bericht binnen gelopen en dan was de drive er weer.  En de spanning rond de nominatie van de Blog Award, waar jij mee naar toe leefde…thx!

en ja, mijn benen hébben pijn gedaan, 3 x per week trainen, van 0 naar 7 km.  Na blessure periodes de draad weer opgepikt, samen met lotgenoten (die ook van 0 gingen starten) – ik was dus niet alleen.  En na die 7 km wilden we verder en verder lopen.  Mijn loopmaatje Els, en ik, hebben doorgezet, niet opgegeven.  Er volgden heel wat 10k wedstrijdjes, en nu… er is no way back… het ticket voor 17/04/16 is gekocht.  We lopen de Antwerp 10 Miles!  16 km in hartje Antwerpen…  15 weken voorbereiding… trainingsweek 1 hebben we achter de rug.  Dat ging vlotjes… we zijn gedreven en gemotiveerd!  Een jaar na onze eerste stap, 16k ver…! Hopelijk! 😉

bij het trainen, hoort – natuurlijk – ook de juiste voeding.  Wat heb ik -wanneer- juist nodig.  Nog een kleine zoektocht, maar het komt goed 😉  We hebben het juiste leesvoer FOOD2RUN … mét zelfs een beloningstaart (als we uiteraard slagen in ons doel.. tùùrlijk slagen wij!)

2016  GOED GESTART

gezonde vetten
gezonde vetten

vet, gezond vet, ja!

onverzadigde vetten en proteïne, ijzer en kalium.  De belangrijkste inhoud van mijn beste vriend Mr. A(vocado). Voeg daar dan nog enkele sneetjes zalm aan toe, en je hebt een lunch die heel voedzaam is!
deze ochtend vertrok ik naar kantoor met witloof, tomaat en avocado, zalm.  En ik wist toen nog niet wat ik zou maken!  Een lunch uit de mouw schudden.. het is leuk!  En een hulpstuk in de kantoor’keuken’ vinden – nóg leuker!

ooit van suikerbonen, nu ideaal om mijn pakketje te maken
ooit van suikerbonen, nu ideaal om mijn pakketje te maken
 • avocado prakken, tomaat in kleine stukjes snijden en eronder mengen
 • op smaak brengen met peper (geen zout, aangezien we gerookte zalm gebruiken)
 •  ik vond een potje waar ooit suikerbonen in zaten, nu kon ik er een pakketje met maken : zalm erin en over het randje leggen, opvullen met het avocadomengsel en ’toevouwen’
 •  op het witloof leggen (dus omgekeerd), afwerken met olijfolie en peper

 

BALLETJES, ANDERS!

ik hou van de gehaktballetjes uit Puur Eten 2 van Pascale Naessens, maar ik zou ik niet zijn, als ik daar geen pure c(Arla) balletjes van maak!

nodig

 • gehakt (ik had 800 gr, aangezien ik de rest heb gebakken voor de dag erna)
 • rode puntpaprika
 • citroengras (gedroogd)
 • look
 • sjalot
 • koriander (vers)
 • roze peperbolletjes
 • Persian blue salt
 • zwarte peper
 • water
 • Kikoman, de enige echte sojasaus voor mij
 • olijfolie

aan de slag!

het gehakt mengen met : look, en sjalot gesnipperd, de gekneusde roze peperbolletjes, citroengras
op smaak brengen met ‘blauw’ zout en zwarte peper
bolletjes rollen, de grootte die jij wenst – en nog even laten rusten
olijfolie verhitten in een pot (ik neem hiervoor een lage- grote pot)
de puntpaprika in schijfjes snijden en stoven in de olie
tot deze echt zacht is
water toevoegen, zoveel dat straks de gehaktballetjes net onder staan
sojasaus toevoegen, maar let op.. PROEF!  Niet elke sojasaus is dezelfde..!
laten koken tot de balletjes gaar zijn
voeg desgewenst nog wat zwarte peper toe, maar ik vond het niet nodig
afwerken met verse koriander

gehaktballetjes pure c(Arla)
gehaktballetjes pure c(Arla)

dit is dus een gerecht dat alle mannen die dit blogbericht lezen, kunnen maken voor hun geliefde! Zo eenvoudig en lekker!
een tip voor Valentijn?!  Want… de liefde van de vrouw… 🙂
dus vrienden… laat me weten wat jullie van dit gerecht vinden..

 

1500 VIND-IK-LEUKJES = cadeautjestijd!

aangezien we nog volop in de pakjestijd zijn, en ik jou al eerder wil laten genieten… HERINNER JE MIJN 100STE BERICHT?

lees het dan nog snel even… 🙂
en deze week las ik op mijn Facebook pagina volgende getuigenis :
dank voor de tip… mijn schoonheidsspecialiste was gestopt en ik zocht opnieuw iemand die met natuurlijke producten werkt. Had al vaak een poging gedaan via goole maar dat is blijkbaar niet evident.
Gisteren ben ik bij Anoek geweest en het was geslaagd. Er zijn zo van die kleine extraatjes die je doen voelen dat je schoonheidsspecialiste met meer bezig is dan de behandeling en dat was er.
Helemaal blij.’

Anoek Bastiaens van Schoonheidsstudio Naturaleza is er helemaal klaar voor om JOU in de watten te leggen!  Wil je kans maken op de 2 uur durende behandeling van Dr. Hauschka?  Stuur voor vrijdagavond 15/01/16 – 24 uur een berichtje naar mijnpuurleven@gmail.com of reageer op dit bericht!  Zaterdag maken we de winnaar bekend!

deze wedstrijd is voor zowel de volgers van mijn puur leven op Facebook, als hier!

trouwens, wie voor 31/12/2016 een behandeling boekt bij Naturaleza te Kontich en mijn puur leven als referentie opgeeft, krijgt zomaar liefst 10% korting!

 

2016 is aan zijn tweede week begonnen.  Ik weet nu al dat dit jaar razend snel vooruit zal gaan… stel enkele leuke doelen, en leef er naar toe!

liefs,
Carla x

 

 

 

 

 

 

 

 9 thoughts on “van ’15 naar ’16 in vogelvlucht, met ups and downs”

 • Spannend hoor! Wie wil er nu eens niet verwend worden? Ik heb eens een (professionele) massage gehad en dat vond ik al zo zalig 🙂
  Echt wel tof hoe jij je eigen draai geeft aan lekkere receptjes!
  Veel succes met de 10 miles, ik heb die ook al gelopen, is echt heel leuk! Je gaat dat goed doen! En dan op naar de 20km door Brussel 😉

  • die 10 Miles moet lukken, ik heb de halve marathon van Brussel in 2002 gelopen.. maar jaren, later, de tweeling, de kilo’s meer,… heel blij dat ik op enkele maanden tijd terug de liefdevoorlopen heb gevonden!
   en jouw naam gaat graag in de vaas! 🙂

 • If you can dream it, you can do it…en jij bent hiervan het bewijs. Dank je dat je jouw energie en inspiratie met ons deelt!
  Ik wens jou een magisch 2016 toe waar nog meer dromen zullen uitkomen 🙂
  Ps: ik hoop ook in de vaas terecht te komen 😉

 • Super gerechtjes, vakkundig gepresenteerd.
  Vlotte en plezante teksten en opmaak.
  Ik was en blijf een trouwe fan!
  Succes Carla

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.