ceviche met Santa Maria Tellicherry Black Pepper + give away

ceviche met Santa Maria Tellicherry Black Pepper + give away

twee vliegen in één klap!

laten we beginnen met het eerste: ik ben vandaag – 3/5/1973 – geboren. Als eerste kindje van mijn moeke en vake. Ik kan nu al zeggen ‘de tijd vliegt voorbij’ – waar ik vorig jaar deze dag nog maar amper een 2.500 stappen kon zetten na mijn rugoperatie, stap ik op 12/5 alweer de Great Breweries 25 km!

Tot nu toe was 2019 al een bijzonder jaar! Avocado werd geschreven en gefotografeerd & verschijnt in juni, ik mocht al met hele leuke brands samenwerken, en er komen nog heel wat fijne dagen aan! En als jarige geef ik graag ook cadeautjes weg! 🙂

Kruidenpotjes, specerijen, peper, … ze vliegen hier jaarlijks binnen en weer buiten. Geen gerecht gaat hier door het mondje of er komt geen kruid aan te pas. Al een tijdje ben ik vrij enthousiast over de kruiden van SANTA MARIA
en zij van mij, want ik mag voor de tweede keer met hen samenwerken. Ik ontving een leuk pakketje met vier kruidenpotjes (tellicherry pepper, gemalen kaneel, oregano en tijm), en dat mag ik onder 5 van jullie gewoon weggeven, zonder al te veel moeite.

deze gebruik ik straks in de marinade

Tellicherry pepper

EVERY CHOISE MATTERS
Santa Maria is een pionier als het om smaak gaat, maar niet alleen smaak, ook aan het milieu, gezondheid en kwaliteit wordt gedacht! Elke keuze doet er toe!

Ik koos er voor om de Tellicherry pepper te gebruiken in elk van mijn gerechten in het boek, waar peper aan te pas kwam! De bessen hebben een heerlijke fruitige en aromatische kracht.

ceviche

en dan nà de peper het gerecht!

Een heerlijk fris en exotisch voorgerechtje, daar zijn we naar op zoek op die zonnige zaterdagavond

Feestje met vrienden thuis? Laat hen genieten van jouw kookkunsten! Ceviche is een echt Peruviaans gerecht, waarbij voor de marinade heel vaak met leche de tigrewordt gewerkt. Ik maakte er mijn versie van.

te winnen 😍

4 personen

500 g omegabaarsfilet
2 rode uien, gepeld, in ringetjes gesneden
bosje radijsjes, schoongemaakt
2 avocado’s
roze peperbolletjes
enkele blaadjes koriander of bladpeterselie

Voor de marinade

2 sjalotten
1 rode chilipeper
sap van 2 limoenen
een scheutje No ghost in a bottle. (non-alcoholische gin)
3 eetlepels olijfolie
TELLICHERRY BLACK PEPPER
fleur de sel

Maak eerst de marinade.
Hak de sjalotten en de rode chili fijn (neem 1/4 of een halve chili voor een minder pittige smaak).
Voeg dit bij het limoensap, de gin en de olijfolie.
Breng op smaak met de Tellicherry black pepper en fleur de sel.

Snijd de omegabaars in fijne sneetjes en voeg ze bij de marinade.

Snijd de rode ui en radijsjes in fijne schijfjes. Maak bolletjes uit de avocado.

Neem een mooi bord (een bord is wit én rond, dixit mijn fotograaf Heikki) en schep hierop de vis. Werk af met de avocadodots, de rode ui, de gekneusde rozepeperbolletjes, olijfolie, Tellicherry, en de korianderblaadjes.

winnen

schrijf hieronder in de comment dat jij graag een mooi pakje met kruiden wil ontvangen én de Tellicherry Black Pepper. That’s all folks!

deelnemen kan tot 07/05 middernacht. Op 08/05 maken we de 5 winnaars bekend!

enne… meer kansen om te winnen? Check FACEBOOK en INSTAGRAM

liefs,

Carla x
14 thoughts on “ceviche met Santa Maria Tellicherry Black Pepper + give away”

 • Oh leuk, wij verschillen net een maandje in leeftijd… 🙂 En ja wat kan ik genieten van al mijn gerechtjes goed af te kruiden met lekkere zuivere kruiden! Zo komt de smaak nog eens zo goed tot zijn recht! Dus ja hoor, ik wil graag winnen! 😘 😋👌👍

  • Kruiden in mijn keuken zijn onmisbaar, heel benieuwd naar deze van Santa Maria, alsook naar de Tellicherry Black Pepper.

 • Ik wil well heel graag dit mooi pakje met kruiden én de Tellicherry Black Pepper winnen om uit te testen. 🌱
  Het cevichegerechtje ziet er top uit! Ik maak er werk van! 🍀

 • Dag Carla, ik zou super heel graag het kruidenpakje en de Tellicherry Black Pepper willen winnen natuurlijk. Jij als vernieuwer kan me altijd inspireren, ik kook graag en wil zeker eens kennismaken met de kruiden en de peper.
  Liefs

 • Ik kijk zo hard uit naar je nieuwe boek! Aangezien al je recepten op je blog toppertjes zijn ben ik er zeker van dat die in het boek ook geweldig gaan zijn… En dan wil ik natuurlijk graag op de elfde manier kruiden 🤞🙏😊

  Gelukkige verjaardag 😘🥳

 • Graag een pakketje kruiden en de Tellicherry Black Pepper,zodat ik het enthousiasme van Carla kan delen in het maken van lekkere gerechtjes,bedankt

 • Dag Carla. Graag zou ik het mooi pakje met kruiden wil ontvangen én de Tellicherry Black Pepper. Het ziet er veelbelovend uit. 😋 👌

 • Uiteraard wil maar wat graag Santa Maria kruiden en peper winnen (ik ben fan)! Gelukkige verjaardag aan de gulle geefster! 😃

 • Eerst en vooral een gelukkige verjaardag en als je dan zo lief bent om cadeautjes uit de delen stel ik me graag kandidaat voor dat lekkers!!

 • Ik gebruikte vroeger regelmatig kruidenmelanges van Santa Maria bv. voor taco’s. Peper heb ik nog nooit gebruikt, dus ja… ik wil graag winnen. Vanavond staat je geweldige recept bij ons ook alvast op het menu!!

 • Hey Carla, Je blog is voor mij een echte inspiratie. Zo is bij ons de Indiase curry en het stoofpotje met kip en zoete aardappel een gerechtje dat bij mijn gezin wordt gesmaakt en dus regelmatig op tafel komt. Op die manier leerde ik de gebruikte kruiden van Santa Maria kennen. Top kruiden. Het te winnen pakketje van Santa Maria zou dus meer dan welkom zijn om kennis te maken met hun assortiment ….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.