en de weegschaal is niet blij

en de weegschaal is niet blij

maar ik heb geen spijt, deze keer
wie naar Italië kan, zonder de beste pasta’s, de heerlijkste pizza, de lekkerste visjes te eten, en Prosecco en Spritz (en ristretto) bij de vleet te drinken, en dan zwijg ik over de croissants bij het ontbijt, oh, en de ‘zenzero gelato’ bij Gelateria Alaska (the best in town, Venice)
die staat nu op 🙂

niemand?  OK!
5 dagen en 1,5 kg zwaarder.  Ondanks het feit dat ik elke dag ca 10 km heb gewandeld.
Maar, deze keer geen pijn aan de maag, opgeblazen gevoel of andere vervelende kwaaltjes!  En dat stemt me dan toch even vrolijk, want ik heb genoten van al het lekkers hierboven.  De ongemakken bleven achterwege, heel wat anders dan in dit bericht van begin december

Oh ja, en ik at ook wel maaltijden volledig PN proof!

wp-1451933311351.jpeg

deze seizoengroenten (witloof, aubergine, paprika, courgette, …) met mozzarella waren ‘af’.  Daarbij een heerlijke Merlot, top!  Mocht je in Venetië in de buurt van San Marco willen eten… Rosa Rossa!

En de ristretto is ook lekker – van caffé Hausbrandt – één van de deftigste koffiemerken van Italië  😉

wp-1451933444256.jpeg

 

spaghetti alla scogliera

wp-1451933390355.jpeg

duimen en vingers aflikken!  De heerlijkste al dente pasta, perfecte smaak van look, kruiden, beetje kookvocht van de mosselen, kreeft, vongole, … En erna een bordje gegrilde inktvisjes! Met Prosecco, the perfect combination 😉
Dit was echt genieten, Genieten, met een grote G!

meer dan 2 dagen zijn echt wel nodig

wp-1451943767817.jpeg

als je in deze stad wil verdwalen (ik hoor verhalen dat ze Venetië op 1 dag bezocht hebben – dan heb je enkel het plein gezien, maar niet Dorsodouro, Canneregio, … ).  Kuieren door de steegjes en over bruggetjes en niet weten waar je uitkomt.  Dat is het ultieme.   Meer dan 35 km hebben we gewandeld in Venetië zelf. En de tweeling?  Die morde niet, zij stapten flink door! Onder een stralende zon… met als beloning een ijsje bij Alaska, homemade gelato

je kan perfect buiten Venetië logeren, zoals wij deden in Hotel Antony, uit het aanbod van Tui.  Een vriendelijk geprijsd hotel, op het vasteland net voor Venetië.  De kamer was uitzonderlijk ruim voor 4.  En kinderen tot 13 slapen gratis in de kamer van de ouders.  De bushalte is dichtbij, dus niks houdt je tegen om even een trip naar deze mooie stad te boeken, samen met de familie! Meer aanbiedingen op TUI – ITALIE !

Maar aan al deze mooie liedjes komt een einde.

de draad weer oppikken

ik was blij dat ik vandaag opnieuw kon starten met waarvan ik hou : mijn fruitontbijt en zelfgemaakte yoghurt!

wp-1451933433189.jpeg

 

  • appelen stoven in olijfolie, kaneel en speculooskruiden toevoegen
  • besprenkelen met sap van halve limoen
  • zelfgemaakte yoghurt in kommetje scheppen
  • afwerken met de gestoofde appelen
  • amandelen, chia-, hennep- en lijnzaad, pompoenpitten

 

mijn eeuwige liefde

wp-1451933416277.jpeg

 

hoezeer ik van reizen hou, en er me steeds thuis voel, waar ook ter wereld, toch is er steeds iemand om weer voor naar huis te komen, yes…Mr. A(vocado).  Of ik verhuis naar Mexico of Spanje of Zuid-Afrika, of ….

mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar mocht hij niet ontbreken!

heel eenvoudig… met makreel geprakt, wat peper aan toegevoegd en torentje gemaakt van tomaat en makreel (gerookt).
hoe lekker en gezond ook heel eenvoudig kan zijn!

Zijn jullie de feestdagen netjes doorgekomen?  Toch een kilootje teveel dat is blijven plakken?  Doe zoals ik… herstart waar je eindigde.  En weet… de extra kilo’s komen – in normale omstandigheden – niét tijdens Kerst en Nieuwjaar erbij, maar tussen Nieuwjaar en Kerst.  Een doordenkertje!

Maak er een mooi, puur 2016 van!

liefs,
CarlaGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.