genieten, nog even

genieten, nog even

…van het witte goud! Maar op een andere manier…en, ik wil met heel veel plezier alle dagen 7 km gaan lopen, om daarna zo een bordje  voorgeschoteld te krijgen. Ok,…ik heb het daarnet al klaargemaakt – dus, dat krijgen is een cadeautje aan mezelf 🙂

spelt spaghetti

volop in mijn ontdekkingsfase…eerder deze week halloumi, nu gaan we voor de volkoren SPELT SPAGHETTI.  Oh ja, ik ben fan! Vanaf het eerste slingertje dat ik proefde. 100 gram pasta bevat tenminste 6 gram vezels. Een zinnetje op de verpakking dat me happy maakt!  Geen recept, gewoon nemen wat in de frigo ligt. Het moet lukken om een lekkere combinatie te maken…en ja, hoor..!

 

SPELTSPAGHETTI MET PADDENSTOELENMENGELING EN GEBAKKEN ASPERGES

ingrediënten

spelt volkeren spaghetti, witte en bruine beukenzwam, kastanjechampignon en bundelzwam (samen te koop als melange, bij AH), olijfolie, witte asperges, zeezout, peterselie, NOOTMUSKAAT

aan de slag

asperges schillen en in stukjes snijden. Olijfolie in de pan, asperges beetgaar stoven, met zwarte peper. In andere pan, ondertussen paddenstoelen aanbakken in olijfolie. Wat zeezout en zwarte peper toevoegen. SPELTSPAGHETTI koken, 9 minuten (dan is hij perfect). In bord, olijfolie onder spaghetti mengen, paddenstoelen en asperges toevoegen. Kruiden met nootmuskaat (!) en peterselie versnipperen.

Het smaakte 🙂

speltspaghetti met asperges
speltspaghetti met asperges4 thoughts on “genieten, nog even”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.