octopussy

wpid-wp-1434744553452.jpeg

een weekplanning is handig.  Vooral als je het druk hebt.  In het weekend schrijven, wat je in de komende week gaat klaarmaken.  Bewust boodschappen doen, op die manier.  Behalve deze week, het was wat een hectische.  Te veel strijk, hum, ik hou dus meer van koken 😉 ~ jury bij de eindwerkverdediging, lopen, … het was zo wat van alles, behalve houden aan een planning.

En in de supermarkt deze avond wist ik het effe niet.  Wist ook niet goed waar ik zin in had.  Tot ik hem zag liggen… Mr. Cephalopoda, alias, Mr. Inktvis. Thuis lag er nog een courgette, tomaten, sjalot, look…  Meer had ik dus echt niet nodig om een lekker gerechtje te maken.  En zoals vaak, heel vaak bij mij, de eerste keer dat ik inktvis op deze manier klaarmaak.  Je zal dat nog wel merken, een afwijking, maar een plezante : wanneer ik gasten op bezoek heb, kies ik ervoor een gerecht klaar te maken dat ik nog nooit heb gemaakt.  Het moet dus van de eerste keer er boenk op zijn! 🙂

Na de overdaad van gisteren deed de rust aan het maagje vandaag meer dan deugd!  (voor wie het nog niet las : bericht *maag in de war*)

wpid-wp-1434744549382.jpeg Meer dan dit octopusje had ik niet nodig. De smaken zaten perfect.

Happy women, aan de andere kant van het scherm.

wat hebben we nodig

 • inktvis
 • zoete paprika
 • twee tomaten
 • wat kerstomaatjes
 • teentje look
 • sjalot
 • courgette
 • peper
 • fleur de sel
 • olijfolie
 • prikkers

hoe beginnen we

verwarm de olijfolie.  Versnipper de sjalot en look en voeg toe aan de olijfolie.  Laat even stoven en voeg de tomaten toe.  Kruiden met peper en fleur de sel.  Sudderen op een laag vuurtje. Ondertussen de courgette en de zoete paprika brunoise snijden.  In een ander potje even op hoog vuur de courgette en paprika laten stoven.  Indien deze gaar zijn, toevoegen aan de tomatensaus.

vul de inktvis met het courgette – tomatenmengsel.  Makkelijk is met een prikker de onderste kant al toemaken.  Voeg over de inktvis nog een scheut olijfolie toe. Kruiden met peper.  Zet in verwarmde oven op 200 graden voor ca 30 minuten.

Smakelijk!

 

P.S. : dank voor al die bezorgde berichten vandaag, heb het overleefd 🙂

 1 thought on “octopussy”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.