Foodietrips – inspiratie voor jou!

Foodietrips – inspiratie voor jou!

Op mijn blog kan je heel wat inspiratie opdoen rond heerlijke gerechtjes, een toffe lunch en leuke adresjes. Vanaf nu brengen we iets nieuws naar mijn puur leven: een overzicht van heerlijke foodietrips. Er volgt een rubriekje van mijn fietstochten, kortbij trips, en wat verder, lekkers in België, andere blogs ontdekken, …
Op het lijstje hier staan populaire bestemmingen voor fantastisch eten die zeker het bezoeken waard zijn. Naar waar trek jij deze nazomer? Want ja, in september kan je nog héérlijk genieten van steden in Europa! Terwijl ik nog volop schrijf aan mijn ‘3 jaar Firenze’ (dus héél wat informatie), hierbij al wat tips!

The best of Europe

We kennen allemaal de heerlijke klassieke culinaire Europese landen zoals Frankrijk en Italië en daar is absoluut niets mis mee. Het zijn de foodietrips bij uitstek! Wissel de Provençaalse lunches af met een originele keuze zoals de foodie wereld in Lyon en Bordeaux. In Lyon vind je bijvoorbeeld de straat met de meeste Michelinsterren in de wereld. Het proberen waard, toch? Voor meer inspiratie kan je deze boeiende blogpost over Lyon lezen. Het staat op mijn ’to travel lijstje’. Italië is natuurlijk de hemel voor foodies zoals ons: denk aan de Noordelijke streek rond Parma, Bologna & Modena, bekend om z’n vlees, pasta en authentieke kaas. In mei mocht ik door weersomstandigheden 2 dagen langer in Italië blijven tijdens mijn Firenzetrip. Ze dropten me in Bologna, dus nam ik de trein naar Modena. Een aanrader!
Ga je voor de échte pure Italiaanse keuken, dan kan je best trekken naar het idyllische Sicilië: simpel Mediterraans eten, zonnig weer en een eindeloze zee, wat wil je nog meer? In 2017 trok ik er 14 dagen rond. Een zalige reis!

En wat is misschien wel the best kept secret van Europa? Trek naar pareltjes zoals Montenegro en Kroatië in de Balkan. Neem bijvoorbeeld het Noordelijk gebied in Kroatië, Istrië, voor truffels, kazen, lokale wijnen en zeevruchten. De prijzen in deze regio liggen nog een stuk lager dan in andere Europese landen maar je krijgt er dezelfde charme en authentieke smaken voor terug.

Japan

Japan is een echte hotspot voor liefhebbers van het goede eten: het is het land waar vele koks gaan leren hoe ze met pure ingrediënten heerlijke gerechten op tafel kunnen toveren. Zag jij Sergio en Axel : van de kaart – Japan?
Tijd dus om het geheim te gaan ontdekken! Boek een trip naar het Aziatische walhalla en proef de Japanse keuken: denk aan sushi en andere plaatselijke gerechten zoals udon en yakiniku. Je vindt de hotste spots in Hiroshima, Kyoto, Osaka en Nagoya. Van lezen en horen zeggen, hé.

Wat neem je mee?

Less is more op een foodietrip, want het gaat toch om heerlijke gerechten en de sfeer opsnuiven, toch? Wat ik alvast zeker aanraad zijn volgende zaken:

  • Genoeg T-shirts en bloesjes wanneer je door al dat eten wel wat morst 😉
  • Neem mooie accessoires mee om je outfit op te frissen als je in een sterrenrestaurant gaat eten. Doe wat make-up op, en maak je outfit af met mooie juwelen en een chic accessoire zoals een gouden horloge voor dames. Op 1-2-3 is jouw zwarte broek met blouse een échte sterren outfit.

Neem goede wandelschoenen mee voor de meer avontuurlijke tochten. Sneakers en sandalen heb ik àltijd mee op citytrip. Een paar fancy schoenen voor dames, samen met een praktischer paar, altijd een goed idee!

  • Neem citroendoekjes mee om je handen proper te houden tijdens het proeven. Je zal met heel wat lekkers in contact komen, en dat wil je niet verpesten door vieze handen. En geef toe, de handgels die we al 2 jaar dag in dag uit moeten gebruiken.. lekker smaakten die ook niet 😉
  • Ten slotte, is een kalmerend middeltje voor je maag altijd handig als je wat te veel glazen wijn of porties hebt gegeten op vakantie!

Wat was jouw zomerbestemming, of waar trek jij dit jaar nog naar toe? Let me know in the comments! Mocht je ondertussen een trip naar Firenze ondernemen.. stuur me gerust een mailtje naar mijnpuurleven@gmail.com. Ik heb ondertussen deze zomer al wat mailtjes verstuurd. Met heel veel plezier en graag gedaan!

liefs,
Carla x

disclaimer: deze post is een betaalde samenwerking met Seeders, in het kader van linkbuilding voor De Bijenkorf.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.