Moederdag cadeau tip

Moederdag cadeau tip

MOEDERDAG….
ofwel ligt jouw moederdagcadeau al heel lang klaar, ofwel moet je nog dringend op zoek..

Wel, wanneer jij tot de laatste categorie hoort, dan heb ik heel goed nieuws voor jou.

Is jouw mama een zoetebek, of ben jij dat, en wil je graag dat de mama vanaf heden zélf jouw (en haar) favoriete ijsje maakt, dan heb ik voor jou het ideale moederdag cadeau getest. Het was een tijdje geleden dat ik nog eens een test van een toestel deed. Maar, ik moet zeggen, het is een leuk hebbeding! Dus, lees zeker maar verder 🙂

FRITEL, BESCHIKT OVER HEEL WAT MOEDERDAG CADEAU’S

Fritel, het op en top Belgische merk van kwaliteitsvolle keukenapparaten, lanceerde de Ice Cream Maker. Dit is een innovatieve ijsmachine voor thuis. Makkelijk in gebruik, makkelijk weg te bergen, en binnen een zeer aanvaardbare prijscategorie! Wat moeten we nog meer hebben?

Volop zon, zou ik zeggen, om heel veel ijsjes te kunnen maken!
(maar ook in de herfst en winter smaken ijsjes, dus dit toestel gaan we nog vaak boven halen)

Wat de ijsmachine zo bijzonder maakt, is dat extra ingrediënten tijdens het bereidingsproces makkelijk toegevoegd kunnen worden. Zo breng je het ijs perfect op smaak. Dat vond ik bijzonder leuk bij het maken van mijn stracciatella ijs.

Met de ijsjesmaker – die werd ontwikkeld in België – is iedere keuken compleet. Want het lekkerste ijs maak je gewoon zelf. Of je nu houdt van vers roomijs, sorbet of yoghurtijs, dankzij dit toestel is je dessert, vieruurtje of tussengerecht in een mum van tijd klaar. Het enige wat jij op voorhand moet doen, is de ijskom in de diepvries plaatsen. Dat doe je dus best onmiddellijk bij aankoop en steeds na gebruik. Ik laat hem gewoon zitten ook op de momenten dat ik niet van plan ben ijsjes te maken. Zo kan je steeds à la minute jouw ijs bereiden.

De digitale timer en handige touch display maken de Ice Cream Maker eenvoudig in gebruik, het heeft een uitneembare 2-litervrieskom, en het rustige inox design past in vrijwel elk interieur.

LET’S MAKE SOME ICE CREAM

de Fritel Ice Cream maker wordt geleverd met een handige gebruikshandleiding. Hier staat uiteraard de montage van het toestel in (echt easy peasy, enkel de mengarm monteren), het gebruik van het toestel, recepten en tips en de reiniging. Nu, qua recepten is het beperkt, 2 stuks, dat zou ik wel iets anders hebben aangepakt, maar het bijgeleverde vanille-roomijs basisrecept, is echt wel het beste wat ik uitprobeerde.

Er werd ook reeds getest: chocolade ijs en ruby ijs. Deze moet ik nog verfijnen. Lekker van smaak, maar nog niet goed genoeg voor jullie!

recept

het bijgeleverde basisrecept vanille-roomijs, werd bij mij dus stracciatella, omwille van de stukjes chocolade die ik 5 minuten voor het einde nog door de opening kon toevoegen.

ingrediënten

bereiding

  1. klop de slagroom bijna stijf en zet in de koelkast.
  2. klop de eidooiers met de suiker licht schuimig, voeg daarna langzaam de melk toe onder voortdurend kloppen. Meng de bijna stijfgeklopte slagroom erbij en voeg als laatste het vanille-aroma toe, en mix nog heel even tot alles goed gemengd is. Doe het mengsel in de ijsmachine, en laat 40 minuten draaien tot een smeuïg mengsel.
  3. snijd de callets in stukjes, voeg 5 minuten voor het einde toe.
  4. plaats het roomijs nog een half uurtje in de vriezer voor het opdienen.

mijn gedacht

prijs/kwaliteit vind ik dit een goed toestel.
Het is geen toestel dat je alle dagen gebruikt, maar met welk doe je dat wel?
Zou het eenvoudiger zijn voor sommige mensen om de ijskom automatisch te koelen in het toestel? Ja. Vooral als je geen plaats in je diepvries hebt. Maar, je kan dus ook ‘plaats maken’, zoals ik nu doe.

Een ideaal moederdag cadeau? Vind ik zeker!

De Ice Cream Maker IM 1252 van FRITEL heeft een adviesprijs van 69,99 euro en is te koop bij de lokale elektroverdeler en via de webshop op http://www.fritel.com

Ik kreeg dit toestel om te reviewen.

Wil je graag als eerste op de hoogte worden gebracht van nieuwe gerechten, laat bij contact jouw mailadres achter!

Liefs,

Carla x



Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.