Nederlands Limburg: van stadswandeling tot wijn proeven

Nederlands Limburg: van stadswandeling tot wijn proeven

Nederlands Limburg in 1 blogbericht gieten was écht onmogelijk. Dus, krijgen jullie nu alvast het vervolg. En wat dacht je van een derde met alle restaurants en hotels? En als ik zeg dat de restaurants hoge punten scoren bij Gault & Millau en we echt pareltjes van gerechten aten, dan weet je dat we goed zaten – én dat ik over veel lekkers ga schrijven 🙂

Voor wie het eerste blogbericht nog niet las: hierbij de LINK

Na het bezoek aan het Livar Kloostervarken en de lunch in Echt, trokken we met onze sympathieke taxichauffeur van Munckhofgroep richting …. MAASTRICHT!

Maastricht

Ons hotelletje was top..! En de ideale uitvalsbasis in Maastricht, maar daarover later dus meer.

Maastricht kan je perfect in je eentje of met twee 🙃bezoeken, maar wat leuk is, wij deden het met een gids. En ik kan je echt aanraden om dit toch ook te doen. Want sta jij stil bij gebouwen en wil je er meer over te weten komen? Dan is iemand als Viviane -onze gids- nodig.

Boek eens een gids in Nederlands Limburg

Ik kwam te weten dat Maastricht de op 1 na oudste stad van Nederlands is, ik leerde over het Luikse en Brabantse deel. De Bisschopsmolen, de Jeker, de Hellepoort en Pater Vink. En ook nog Stella Maris, de ‘Sterre der Zee’ basiliek.

De historische rondleiding is de meest populaire en bekendste van Maastricht. In 1 route de mooiste monumenten en de sfeervolste straatjes ontdekken. Van de stadsmuur en de verdedigingswapen naar de statige basiliek. Van het park door een verwaarloosde buurt naar één van de meest exclusieve winkelstraten in Maastricht. Over ‘t Vrijthof zo weer naar ons hotel.

Een favorietje in deze trip door Nederlands Limburg.

Na een SUPER AVOND in een FANTASTISCH RESTAURANT (yes, jullie lezen binnenkort waar we gingen tafelen in Maastricht), en HEERLIJK GESLAPEN in een charmant hotelletje, bracht mister cab driver ons naar… een reus.

Niet zomaar een reus… maar naar…

watertoren De Reusch

de voormalige watertoren daterend uit 1926 bevindt zich in Schimmert. In 2015 werd deze gekocht door particulieren, de familie Eurelings. Via een rondleiding kom je te weten welke activiteiten hier allemaal plaatsvinden. Wat dacht je van een smaaktheater in 5D? Het is alvast een educatieve, culinaire beleving! ‘Eten en drinken zover je kunt kijken’, is het concept. Wat wil zeggen, de streekproducten uit een omtrek van 60 km rond de watertoren kan je er vinden. Wat dacht je van Geulhemmer grottenham (ham die rijpt in de grotten), brood & vlaai gebakken door de jonge gasten van Talentino, oesterzwammen gekweekt op koffieafval door Zwambur, brouwerij B-kind, … Vanuit De Reusch stimuleren ze het verantwoord gebruik van onze bodem door het verbouwen, telen, maken en verkopen van locale producten. In dat opzet zijn ze zeker geslaagd! Woon je in de buurt, dan kan je ook gewoon online thuis alle lekkers laten leveren.

Wil je graag met vrienden (5 à 10 pax) een eigen bier brouwen? Ook dat kan hier! Een workshop bierbrouwen, je gaat een hele dag aan de slag, van smaak tot etiket. En na 6 à 7 weken is jouw brouwsel klaar.

Vanop de watertoren heb je een prachtig zicht over de streek! Een aanrader!

Alle info op http://www.dereusch.nl

Adres: De Bockhofweg 1, 6333 AZ Schimmert

Wijngoed Fromberg

Met een bezoek aan wijngoed Fromberg eindigen we onze driedaagse in Nederlands Limburg. De Fromberg is een gehucht en heuvel in Zuid-Limburg. Zo hebben we dus de hele streek bezocht.

We ontmoeten Marcel & Carmen. 2 mensen met een passie voor wijn. Dat zie je, dat hoor je!

Sedert 1994 zijn zij ambachtelijke wijnproducenten. Het is de papa van Carmen, Paul Wiertz die in 1991 op de helling van de Fromberg een aantal wijnstokken plant samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon. Na het bescheiden starten met de druivenrassen Müller Thurgau en Auxerrois ontdekken ze dat er méér inzit. Papa Paul is ondertussen met pensioen, maar Carmen, Marcel en broer Maurice produceren elk jaar eerlijke wijnen van constante kwaliteit! Zo behoort de Fromberger wijn al jaren tot de meest toonaangevende wijnen van Nederland!

En dat hebben wij mogen proeven!

Alle info over de wijnen en rondleiding op http://www.fromberg.nl

Bezoekadres: Breedenweg 1, 6367 JN Ubachsberg

culinaire hoogstandjes in Nederlands Limburg

dat zal dan het laatste blogbericht worden over deze driedaagse persreis.

De restaurants en hotels die voor ons werden gekozen, zou ik zelf ook kiezen. En jullie weten het, ik ben steeds eerlijk in wat ik schrijf, als het goed is – is het goed. En anders zeggen we het ook 😃

liefs,

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.