feesttaart met bubbels en pompelmoes

feesttaart met bubbels en pompelmoes

‘feesttaart met bubbels en pompelmoes’, werd mijn gerecht voor de wedstrijd dat werd georganiseerd door ‘le Syndicat de la Clairette de Die et des Vins du Diois’.

wat is het doel van de wedstrijd : maak een eindejaarsrecept gecombineerd met Clairette de Die. Dus, zorg voor een foodpairing met een glaasje bubbels. De deelnemers 10 Belgische bloggers. Het wordt een battle onder de collega’s, dus 🙂

En wat is de prijs dan wel : de winnaar van de wedstrijd wint een feestelijk diner in de tuin in een bubbel (letterlijk en figuurlijk – een privé restaurant in de vorm van een bubbel met een prachtig 360° zicht). Goh, het proberen waard, zeker? Ik heb niks te verliezen, jullie winnen er allemaal een lekkere feesttaart bij! Want ja, ik vond dat de fles die ik proefde echt wel het beste bij dessert gaat!

Dus… wanneer de klok straks 12 uur slaat op Oudejaar, kan jij je feesttaart bovenhalen. En samen een flesje bubbels kraken op het nieuwe jaar. Want ja, we mogen toch wel hopen, dromen, denken, wensen dat 2021 ietsje beter gaat worden dan 2020. Dat we weer onze vrienden mogen zien, dat we weer normaal mogen werken, dat we weer kunnen en mogen reizen. Want leven we nu in het nieuwe normaal? Het is me soms een raadsel.

geproefd, geproefd en geproefd

Je hebt bubbels en bubbels. Sommige zijn uitermate geschikt voor bij het aperitief, maar andere kan je perfect bij een dessert gaan drinken, zonder dat ze mierzoet hoeven te zijn. In de neus een beetje exotisme (denk aan mango, oranjebloesem, ..), in de mond dan toch weer een mooi aroma met wat citrustoetsen. Dàt, mijn lieve lezers, bracht me tot deze feesttaart! Maar, of we ermee gaan winnen, I don’t know. Het was gewoon fijn om deel te nemen 😉
Wat wel fijn zou zijn.. dat jullie op mijn Instagram een comment zouden zetten en een hartje bij deze taart 😉

En wie me kent.. weet dat ik weer serieus klunzig ben bezig geweest met het maken van een taart. Natuurlijk niét dat ze van de eerste keer lukte, hé… Deze wel, maar de voorgangers die ik probeerde dus niet. Wil jij graag je huisgenoten of die ene gast, ook een lekkere taart aanbieden mét een glaasje erbij? Wel, I’m your woman, kijk uit naar dit makkelijke recept (want we willen géén uren in de keuken staan, hé, we begrijpen elkaar!)

wanneer de klok 12 u slaat...
wanneer de klok 12 u slaat…

het recept

voor het kruimeldeeg (of als het echt niet anders kan, eentje uit de supermarkt)

 • 500 gram bloem
 • 250 gram malse boter (ik laat mijn boerenboter op kamertemperatuur komen)
 • 180 gram suiker
 • 3 eieren
 • een snufje zout
 1. Doe de boter samen met de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Start de keukenrobot op een matige snelheid.
 2. Doe er een volledig ei bij en twee eierdooiers.
 3. Meng verder tot een homogene massa.
 4. Doe de helft van de bloem erbij.
 5. Kneed even verder op medium snelheid en doe het tweede deel van de bloem erbij.
 6. Verhoog nu systematisch de snelheid van de keukenrobot. Meng verder tot het deeg begint ‘te bollen’.
 7. Haal het deeg uit de keukenrobot en kneed nog even met de handen.
 8. Laat het deeg voor gebruik een uur in de koelkast rusten.

zo, het deeg hebben we gehad, laten we nu naar de vulling overgaan! Aangezien we gaan afwerken met pompelmoes, en dat in de bubbels toch een vleugje citrus terug te vinden is, heb ik aan de vulling een scheutje Cointreau toegevoegd. Een meerwaarde, duimpje op!

 • 50 gram geraspte kokos
 • sap van 1 roze pompelmoes
 • nog een extra pompelmoes voor de afwerking
 • 2 cl Cointreau (optie)
 • 25 gram gesmolten boerenboter
 • 125 gram suiker
 • 5 eetlepels volle room
 • 2 eieren
 1. Meng in een kom de kokos, het sap van de pompelmoes, en 25 g gesmolten boter,
  voeg de suiker, Cointreau, room en eieren toe. Meng alles goed tot een gladde massa. Vul de taartbodem met vulling en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat 2 à 3 u. afkoelen.
 2. Beleg de taart met pompelmoesplakjes die je a vif hebt gesneden en strooi er nog wat geraspte kokos over aan de zijkanten. Je kan ook afwerken met wat witte chocoladekrulletjes
... dan verschijn jij met de taart
… dan verschijn jij met de taart
bijna 2021

zo, dan rest er mij enkel jullie te zeggen : maak er fijne eindejaarsdagen van! Op kantoor ga ik nog 2 weken vollenbak werken, als zelfstandige nog wat opdrachten afwerken, en dan hoop ik 2021 op een iets andere manier te beleven.

P.S. : Mocht je graag toch voor de magische pastilla gaan.. dat was ook een uitstekend lekkere taart!

liefs,
Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.