dinner with the Queen

dinner with the Queen

begin dit jaar was ik te gast in ’t Aards Paradijs van Lieven en Isabelle Lootens voor de persconferentie van Dinner with the Queen.

En toen kwam het vieze beestje eraan.. Alles ging on hold. Niemand die nog wist wat of hoe.
Tot het bevrijdende nieuws kwam dat events wél mogen plaatsvinden.

Na een geslaagde eerste editie werd al snel duidelijk dat Dinner with the Queen ook dit jaar opnieuw zijn vleugels zou uitslaan. In volle voorbereiding brak plots de coronapandemie uit, maar Gilles en Lieven waren vastberaden dat ze dit jaar hun gasten opnieuw zouden gaan verwennen. “De natuur neemt het van van ons over en daar gaan we nog meer van genieten”, klonk het enthousiast.

Het belang van de bij en de biodiversiteit spreekt de mensen meer aan dan ooit. Daar zijn de tuincentra het mooie bewijs van. Wie van jullie heeft er geen bloemen geplant de afgelopen periode thuis?
Ook de bijenhotels verschenen deze lente in menig tuintje en de grote wandelingen in de natuur bleken een rustgevende kracht en gedachte in deze bij-zondere tijden.

social distancing met een uniek zonsondergang

ook dit jaar worden de gasten in de fleurige biopluktuin, bij Bart & Nele, hartelijk ontvangen. Ik kan je verzekeren, echt toffe mensen. Van #staycation gesproken : dat is pas genieten en ontdekken op een boogscheut van huis. Er werden dit jaar 200 nieuwe fruitbomen geplant en er is een feeërieke bloemenweide met eetbare exemplaren ingezaaid. Je mag ze dan zelf plukken en na de wandeling aan de chef overhandigen 😉

Een bezoek aan de “Queen en haar werkers” in aanwezigheid van de lokale imker kan natuurlijk niet ontbreken.
Erna schuiven de gasten aan de rustieke tafels aan.

Wat dacht je van genieten van de unieke zonsondergang onder de Sailcloth tent van maar liefst 220m2. Op deze manier kan er voorzien worden in de social distanding regels.

1000 bij-vriendelijke bomen

ook dit jaar gaat opnieuw een deel van de opbrengst naar de bijen. Per aanwezige persoon wordt er een 1 bij-vriendelijke boom geplant. Er wordt afgerond op 1000 bomen. Zo kan kan de Co2 uitstoot die wordt geproduceerd gecompenseerd.

Dinner with the Queen realiseert deze goede daad voor de natuur dankzij een partnership met Duvel Moortgat, dat zelf met het project “wij planten verkoelende, verduvelde bomen” een oppervlakte van 750 voetbalvelden aan bos zal aanplanten.

avondje beerpairing met brouwerij Duvel Moortgat

bierliefhebbers krijgen dit jaar als alternatief voor de wijn ook een passend biertje aangeboden en op zaterdag 25 juli wordt er een beerpairing avond georganiseerd. Elk gerecht wordt vergezeld van een aangepast biertje, dit onder leiding van een biersommelier.

staycation, slapen in een bijenhotel

om de ervaring compleet te maken, wordt er elke avond aan één bubbel van 10 personen de kans gegeven om in de B and Bee te slapen. Een koppel dat er al eerste BIJ is, heeft dus geluk en heeft het bijenhotel voor zich alleen, zonder ronkende bij-tjes. In de ochtend wordt een ontbijtmand geserveerd om gezellig te genieten van het prachtige uitzicht op de plukweide van Purfruit.

praktische info

wat : Dinner with the Queen
wanneer : 2 juli – 2 augustus
waar : Purfruit te Oeselgem
reserveren : voorlopig voor donderdag tot zondag, bij groot succes ook op weekdagen
privé afhuren : mogelijk voor 50 personen met randactiviteiten en volledig aangepast evenement (communie, lentefeest, bedrijfsfeest, ..)
info en boekingen : http://www.dinnerwiththequeen.be – voor groepen en bedrijven via 0485/007 447 Gilles De Backer bij Utopiaevents.be

ik wens jullie allen een BIJ-zonder fijne zomer toe!

liefs,
Carla x2 thoughts on “dinner with the Queen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.