chocoladetaart, feest!

chocoladetaart, feest!

ik tuur naar een leeg scherm, en de titel… chocoladetaart, feest. Taart en feest voor 5 jaar bloggen. Het is één van de eerste keren dat ik niet direct weet wat te schrijven. Alleen dat ik zoals ik vorig jaar ook al schreef, ongelooflijk dankbaar ben en blijf voor nu al 5 jaar bloggen. Vooral dankbaar voor de nieuwe fans die er nog steeds bij komen, maar ook voor de mensen die er vanaf dag 1 bij waren… Ik ga geen namen noemen, want ik vergeet er ongetwijfeld, maar weet, en jij weet het zeker, ik ben jullie nog steeds dankbaar!

Wat deed ik allemaal sedert 25 mei 2019 en 25 mei 2020?
Na mijn blogverjaardag vorig jaar werd de set van Bake Off Vlaanderen bezocht (dat ik nu liever bak, heeft er ongetwijfeld met te maken!). Ik mocht samen met toffe collega’s, Sandra Bekkari en burgemeester Tommelein gaan koken in Oostende . Met Greenpan werd een leuke samenwerking opgestart. Uiteindelijk werd het september dat mijn boek er was. En het hoogtepunt die maand was ook het bezoek aan de Rederij Regent Seven Seas. Ik was nog nooit op een cruiseschip als dit, ongelooflijk die ervaring! En ik leerde er twee die hard cruise fans kennen, Ricky & Yves. In oktober was er uiteraard de Boekenbeurs. Ben ik blij dat mijn boek er toen al was, want die ervaring was toch wel top! Vanaf maart werd het niet veel soeps meer… Covid-19 stak er een stokje, of te zeggen, een virusje tussen… samenwerkingen bleven uit, opdrachten werden gecanceld, … Maar, ik vertrouw weer op betere tijden!

Ondertussen schonk ik me hier nog een lekker glas Amara in, het schrijven wordt vlotter 😉

bakkluns gaat aan de bak

ik kon ook dit als titel gezet hebben 😀
Mààr: met mijn verjaardag eerder deze maand, heb ik wél al bewezen dat ik die kluns achterwege mag laten, niet?! De foto met aardbeientaart naar een recept van Roger op Njam, staat nog mooi op mijn Instagram!

(OK, biscuit één was niet ok, maar ik heb me direct herpakt, hulplijnen ingeroepen aka Myriam van Hap & Tap, en ons vake, en het tot een zeer goed einde gebracht!)

Het werd al eerder geblogd, ik heb een oude Whirlpool met crispfunctie. Die heb ik terug vanonder het stof gehaald, en in de berging op een lager plaatsje gezet, zodat ik niet meer met mijn crispplaat de ladder op moet.

In het receptenboekje staat ‘de chocoladetaart waar je maar geen genoeg van krijgt’. De foto deed het bij mij… het bakken moest en zou ik zeker doen! Taartje klaar in 6 minuten. Da’s toch een makkie?!

Wie me volgt op mijn Facebookpagina kon vandaag al tussen de lijnen lezen dat er iets is fout gegaan met de taart, but hey, I’m a fixer ! De twee helften gebakken, de ene al netjes met de overheerlijke aardbeien met rozenblaadjes confituur van CALLAS ingesmeerd … wil ik er de andere opleggen, valt die pardoes in 3 stukken op de ‘ondertaart’. Oh yeah, met een beetje boetseerwerk kreeg ik dat weer in orde, en de foto’s die heb ik langs voor gemaakt 😀

chocoladetaart
chocoladetaart, klaar in 6 minuten

chocoladetaart

je kan deze taart ook in een traditionele oven bakken, hoor, ipv 6 minuten, zal je dan een gebruikelijke 25 minuten nodig hebben, denk ik.

de ingrediënten

  • 240 g pure chocolade (ik gebruikte Callebaut, dark callets n° 811)
  • 80 g boter (gezouten boerenboter werd hier gebruikt)
  • 50 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bloem

recept

  1. smelt 200 g chocolade en de boter in de magnetron, 2 minuten op 750 W (meng erna de chocolade onder de boter)
  2. klop de eieren, voeg de poedersuiker toe en meng tot een luchtig geheel
  3. voeg het chocolade-botermengsel toe aan de geklopte eieren en meng goed. Voeg daarna de bloem toe en meng nogmaals tot een er een egale massa ontstaat
  4. giet het chocolademengsel in de crispcakeschaal en duw de resterende stukjes chocolade in het mengsel
  5. bak de taart 6 minuten met de crispfuncie (of 25′ in een traditionele oven op 180 graden)

versier met chocolade ganache (120 g pure chocolade, 100 ml volle room, 2 eetlepels suiker en 25 g roomboter (zet room samen met suiker op het vuur, wanneer room kookt, voeg je chocolade en roomboter toe, meng goed tot je een mooie egale massa hebt), aardbeien of blauwe bessen, munt, eetbare bloemen, …

chocoladetaart
toch weer trots op mijn baksel

Zo, zal ik maar al denken over de taart voor het 6de blogjaar?

Als jullie nog tips hebben, wat wil je hier zien verschijnen ofzo, let me know!

liefs,
Carla x1 thought on “chocoladetaart, feest!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.