Dalgona coffee met Don Papa rum

Dalgona coffee met Don Papa rum

Challenges, van shotten met wc-papierrollen, tot het maken van een sensationeel koffietje – Dalgona coffee. Ze zijn hot! Maar we vergeten het wc papier hamstergedrag, vandaag doet de #dalgonacoffeechallenge het! Je ziet het overal verschijnen, van TikTok tot Instagram. Tot in de kranten.

Zo, het was mijn lieve collega foodblogger Myriam van Hap en Tap die me tagde in haar coffee foto.

gewoon of wat specialer

Myriam maakte haar Dalgona coffee met Baileys. Uiteraard kon ik het me makkelijk maken en een klassieker bereiden zoals je hem origineel ziet, zonder alcohol, maar ik wou hem ook niet maken zoals Myriam (‘t moet geen kopietje zijn), neen, ik heb hem gemaakt met DON PAPA RUM en
Licor 43. Wie me volgt op Instagram weet dat ik me nogal eens graag in Sugarlandia bevindt, het land van de Don 😉

Voor wie nog niet mee is, een klein woordje uitleg dat ik vond in het Nieuwsblad van 6 april 2020 :

Dalgona coffee is een Zuid-Koreaans drankje dat naar karamel smaakt. Inmiddels is het ook buiten het Aziatische land een hype geworden en op sociale media circuleert momenteel zelfs de #dalgonacoffeechallenge waarbij de koffie wordt gemaakt en geproefd.

De Dalgona-koffie laat zich het best omschrijven als een zogenoemde ‘whipped coffee’ en bestaat voornamelijk uit koude melk die gemengd wordt met opgeklopte, luchtige koffieroom. Het recept bestaat al langer, maar werd een maand geleden opnieuw op YouTube gedeeld en werd ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken. 

Het drankje is simpel te maken, het enige dat je nodig hebt is instantkoffie, suiker, water en melk. Om de koffie te maken doe je de instantkoffie, suiker en water in een kom. Dit moet goed gemixt worden. Als het een luchtig mengsel is geworden, kun je het toevoegen aan een glas dat gevuld is met koude melk. Heb je zin in een ijskoffie? Voeg dan nog wat ijsklontjes of geschaafd ijs toe.

aangezien het een zeer eenvoudig iets is om te maken, slaagde ik er toch in 2 x te moeten proberen 😀 Gelukkig 2de keer, goeie keer!

mijn recept voor the Don Dalgona Coffee

ingrediënten voor 2 – in een klein champagneglas

  • 120 ml melk
  • 30 ml Don Papa Rum 7 years
  • 30 ml Licor 43
    doe deze vloeistof in een shaker, en zet even opzij
  • 1,5 eetlepels kokend water
  • 0,5 eetlepels Don Papa Rum
  • zowel 1,5 eetlepels oploskoffie als 1,5 eetlepels Zusto of suiker
  • crushed ice
  • gemalen kardemom

Doe de oploskoffie, water, rum en suiker in een kom. Klop met de kloppers van je mixer een minuut of 5 tot de koffie dik en romig is.

Shake de melk en alcohol en giet in een cocktailglas. Voeg het ijs toe.
Lepel hierover het koffiemengsel, werk af met de gemalen kardemom.

Don Dalgona coffee
Dalgona Don coffee

Zo, dat hebben we ook weer gehad, benieuwd welke challenges er nog zitten aan te komen, aangezien we nog tot 3 mei in lockdown gaan. Oh ja, mijn verjaardag wordt plots wel een héél bijzondere dag.. De dag dat we misschien erna terug uit ons kot mogen.

Omdat het zo nog niet is.. kan ik alleen maar zeggen : blijf binnen, bestel mijn boek als moederdagcadeau voor de mama, voor jezelf (het wordt nog tot en met 3 mei gratis verzonden!) en maak heerlijke gerechtjes!

liefs,

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.