CRISPY APPELTAART, by fairytalebaking

CRISPY APPELTAART, by fairytalebaking

deze crispy appeltaart moet ik gewoon met je delen, ikke, de bakkluns šŸ™‚

toen we nog niet in die lock down zaten, en ik nog naar Batibouw mocht, leerde ik Julie van den Driessche kennen. Ik hoor nu sommigen onder jullie al zeggen: ‘Julie wie?’ En anderen zeggen, oh waauw, de winnares van BAKE OFF 2018
WHIRLPOOL had me uitgenodigd voor een middag bakplezier. Julie vinden jullie terug als FAIRYTALEBAKING, en ze schreef samen met Denise Kuppens het boek DUBBEL ZO LEKKER.

WHIRLPOOL 6th Sense crisp

jullie geloven het niet, of wie mijn story zag op INSTAGRAM dus wel al (volg je nog niet op IG, go go go!)
22 jaar geleden kochten wij een Whirlpool microgolfoven 6th Sense crisp
een microgolf met een tikkeltje mƩƩr dus. 14 jaar later verhuisden we, de oven namen we mee en belandde ergens in de berging. Op zo een plek waar ik enkel met een trapladder aankan, waar ik een verlengkabel moet gebruiken naar een stopcontact.

onaangeraakt, onaangeroerd, niet meer naar gekeken. Tot ik Julie hoorde vertellen dat we een crispy appeltaart gingen maken in de Whirlpool op een crispplaat wƬst ik het!! Die plaat lag nog ergens onderaan in mijn kast in de keuken, en die crisp herinnerde ik me van de oven šŸ˜€

crispy appeltaart

ze werd verwittigd, ik ben geen bakker, bakken is wetenschap, bakken is wegen… De gevleugelde woorden ‘jij mag de taart dan bakken en ik sta je bij en je hoeft NIKS af te wegen’, klonken als muziek in mijn oren. En deze foto.. eentje dat Julie nam, terwijl ik ‘in actie’ was!

in actie op Batibouw
een appeltaart bakken, kan ik!

dus hier… : crispy appeltaart!

ingrediƫnten

 • 1 vel bladerdeeg
 • 5 appelen (neem verschillende soorten)
 • 4 vijgen (optioneel)
 • 2 el bloem
 • 4 el suiker (ik neem 2 el ZUSTO)
 • zeste van citroen
 • sap van citroen
 • zeste van sinaasappel
 • sap van sinaasappel
 • nootmuskaat, vers geraspt
 • kaneel
 • 2 el DON PAPA RUM
 • snuifje zout

de ingrediƫnten
wat hebben we nodig

aan de slag

 • snijd de appels in fijne schijfjes en leg in een kom
 • de vijgen mag je in 4 snijden en hou apart
 • voeg bloem, suiker, citroen- en sinaasappelzeste, sap van beiden, nootmuskaat, kaneel, zout en rum toe
 • meng alles goed onder elkaar
 • leg je vel bladerdeeg op de crispplaat van Whirlpool of in een taartvorm die je gewoon bent voor appeltaart met bladerdeeg
 • zet de crispfunctie aan en schuif in de oven voor 14 minuten
 • gebruik je een traditionele oven, dan zet je deze op 180 Ā°C gedurende 25 Ć  30 minuten
crispy appeltaart
crispy appeltaart

veel bakplezier, en maak je ze klaar, please, deel ze op je sociale media met de hashtag #mijnpuurleven @mijnpuurleven

liefs, en blijf in uw kot, tenzij je mag gaan werken zoals ik šŸ˜€

(ik maakte lang geleden nog eens een lekkere taart, deze kan je HIER nog eens lezen)

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.