REGENT SEVEN SEAS CRUISES

REGENT SEVEN SEAS CRUISES

zomer- of wintervakantie voor jou?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben een zomermens! Voor mij geen koude, vriezen, en laat staan: sneeuw! (ik vertrek wel in februari naar ‘de sneeuw’, maar dat zal met veel laagjes zijn, i’ll keep you posted, hoe dat zal verlopen). Maar, ben jij al je vakantie aan het plannen voor 2020? Weet je al waar je heen gaat? Laat het hieronder weten in de comments, want ik weet het nog alleszins niet! EN DAT IS NIET VAN MIJN GEWOONTE! Meestal is nu de ‘grote vakantie’ al netjes geboekt, of ben ik tenminste al een planning aan het schrijven. Rondtrekken in ItaliĆ« of Zuid-Afrika, niks doen in Egypte, op cruise naar… I really don’t know! Niemand bij ons thuis, trouwens.

ben jij een cruiser?

Iets wat ik nog nooit heb gedaan, is een cruise maken. Ik was trouwens nog nooit op een cruiseschip geweest! Hoe ik het me voorstelde: smalle gangen, piepkleine kamertjes, met zo een patrijspoortje. Niks fancy pancy.

Is het dat echt? Ik ging het eens met mijn eigen ogen gaan bekijken! En dan nog wel bij Regent Seven Seas Cruises!

Op de afgesproken dag arriveerde ik netjes op tijd in Zeebrugge, waar het cruiseschip was aangemeerd. Het zat de dag ervoor nog in Amsterdam om dan weer richting Southampton te vertrekken. Ik was ook bijzonder benieuwd welke bloggers ik nog zou aantreffen. Buiten de die hard cruisefans Ricky & Yves van Cruisetotravel specialisten ter zake šŸ™‚ waren onze metgezellen vooral journalisten.

Seven Seas Cruises

interieur aan boord
Regent Seven Seas Cruises

Als ik het doe, doe ik het dan ook ineens goed! Ik bezocht ƩƩn van de meest exclusieve cruiseschepen! Regent Seven Seas Cruises biedt luxe reizigers een ongeƫvenaarde ervaring. De moderne vier-schepen vloot bezoekt meer dan 450 iconische en meeslepende bestemmingen over de hele wereld. In 2020 wordt de Seven Sea Splendor als vijfde schip toegevoegd en de rederij groeit met een zesde schip in 2023.
Wat biedt Regent Seven Seas cruises aan?

 • cruises waarbij vrijwel alles inclusief is
 • met all-suite accommodatie
 • de grootste verscheidenheid aan onbeperkte gratis excursies in elke haven (uitstappen naar verborgen pareltjes)
 • ongelimiteerde wi-fi
 • persoonlijke service
 • exquise cuisine (en ik moet er al van proven)
 • kwaliteitswijnen
 • fooien en zelfs een hotelnacht voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Concierge-suites en hoger

het is zelfs zo dat de rederij een immens bedrag heeft voorzien om alle schepen te upgraden naar het niveau van de Seven Seas Explorer.

Seven Seas Explorer

Er wordt niet overdreven als ze zeggen dat dit het meest exclusieve cruiseschip ter wereld is. Laat me zeggen dat ik ook nog nooit een hotel gezien heb van dit kaliber (en ik moet al goed denken welk hieraan kan voldoen!)

Tapijten waar je voeten zachtjes inzakken, kroonluchters om u tegen te zeggen, een theaterzaal waar menig theater in BelgiĆ« bij verbleekt, een sportcomplex, sauna, zwembaden, restaurants, private dining room, en dan de kunst… Picasso, Chagall. Ik werd er effe stilletjes van šŸ˜€

ons bezoek

na alle nodige identiteitscontroles en pasje in ontvangst nemen, mochten we aan boord. In een ‘coffee corner’, lees: prachtig salon, werden we verwelkomd met een koffietje. We maakten wat kennis met elkaar, geen grote groep, dus dat verliep gemoedelijk. En tegen 10u volgde het eerste glas champagne, met verrukkelijke hapjes. Ik zeg dus echt wel verrukkelijk! Bij de hapjes volgde de informatie over de vloot, bestemmingen, … ja, als je dat ziet, dan wil je gelijk vertrekken!

het heiligdom, de keuken

hier werken ze met 80 mensen! De keuken! We werden door Michael, Senior Executive Chef en Stephane, Food & Beverage Director rondgeleid. Een ingenieus systeem dat de voedselvoorraad bijhoudt, elke werkplek zijn eigen taak, kraaknet, een geoliede machine daar!
Maar ook geen daglicht zien, en maanden op zee. Ik ben er wel zeker van dat iedereen daar werkt met hart en ziel.

rondleiding op het schip

voor we aan onze lunch beginnen, worden we eerst rondgeleid op de Seven Seas Explorer
de restaurants met borden van Versace (hihi, de borden lagen omgedraaid, dus ik zag onmiddellijk van welke designer ze waren, de Picasso’s aan de muur bij de ingang van het restaurant, het buffet voor de gasten die nog aan boord waren (de rest zat in Brugge op excursie), de gymzaal (en instructeur), de connoisseur club op dek 11 (waar je kan genieten van goede sigaar en een glas whisky of cognac), de sauna, buitenzwembad, de zetels aan het zwembad, allemaal om te luxueuzer! Check gewoon maar even mijn foto’s, dan zien jullie waarover ik het heb!

lunchtime

er zijn enkele restaurants aanwezig, maar ons gezelschap mocht plaatsnemen in het Prime 7 op dek 10
op het menu :

 • tartaar van tonijn
 • crab cakejes
 • beef tenderloin Rossini, brioche, truffel royal en foie gras
 • voor de visliefhebbers zeebaars
 • baked Alaska als dessert
 • en koffie met petit fours
ons menu

kookworkshop

het was niet alleen de voetjes onder tafel schuiven. Ons gezelschap mocht een mini-kookles bijwonen (normaal is dit een 2 uur durende workshop) in het state of the art culinaire centrum. Zeg maar, een volledig uitgeruste keuken, met elk zijn inductieplaat, wasbak en zeer uitgebreide collectie keukenmateriaal. En dit met zicht op het zwembad. Zalig, toch?
Tijdens deze workshops worden snijtechnieken aangeleerd, leer je koken met kruiden en producten van over heel de wereld (’t is te zeggen: de havens die je gedurende de cruise bezoekt)

Chef-instructeur Linda Miller leerde ons een voorgerecht en dessert maken uit het Culinary Arts Kitchen Recipes kookboek. Een heel leuk kookboek om te hebben, btw! Uiteraard krijgt elke gast die een kookworkshop boekt deze.

Vanaf 2020 zal je nieuwe culinaire workshops kunnen volgen aan boord van de Seven Seas Splendor. In het voorjaar dan ook op de Seven Seas Explorer. Deze workshops werden samengesteld door Kathryn Kelly, executive Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. Zij reisde jaren naar alle uithoeken van de wereld om dit te kunnen vertalen in de workshops. Uiteraard ga je diverse lessen kunnen volgen als: Treasures of the Aegean, Batter up, World of Flavour, …

kookworkshop aan boord
kookworkshop aan boord

cruisevakantie

wil je graag met de Seven Seas Splendor op cruise, dan mag je al beginnen denken aan de vakantie voor 2021-2022. Nooit gedacht, maar cruisen is dus heel populair! Een klassier als het Middellands Zeegebied of de Caribean Sea zal nog wel lukken in 2020, maar de cruise naar Japan in 2021 is al eventjes volboekt.!

Zo… heb ik je kunnen warm maken voor een cruisevakantie of blijf je aan land? Let me know!

liefs,
Carla x

met dank aan USP Marketing PR en Regent Seven Seas CruisesGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.