Farfalle con burrata

Farfalle con burrata

Ben jij ook fan van burrata of hou je het eerder bij mozzarella? Het verschil? Mozzarella is mozzarella, maar bij burrata is de buitenkant mozzarella en de binnenkant een mengeling van room en mozzarella. En als het dan eentje is gemaakt van buffelmelk, dan is het helemaal feest!

SNEL KLAAR GERECHT

Er komen hier wel vaker eens snel klaar gerechten op tafel. En bijna binnen het half uur klaar! Heerlijk, toch ? Je kan de saus op voorhand maken en invriezen, of de dag ervoor of gewoon à la minute, hé.

voor 2 personen

  1. verwarm een kookpot (ik gebruikte mijn Mayflower pan van Greenpan) met hierin een scheutje olijfolie
  2. snijd de ui in stukjes en fruit gedurende enkele minuten
  3. voeg de in stukjes gesneden pancetta toe
  4. vervolgens doe je de tomatenblokjes in de pot
  5. voeg naar smaak fleur de sel en peper toe, als ook de basilicumblaadjes
  6. laat nog gedurende 20 minuutjes zachtjes pruttelen

kook de pasta naar keuze (ik kook graag met de kleine farfalle)

meng de pasta onder de saus. Leg de burrata op de pasta en werk af met verse basilicum.

Vergeef me als hier nog Italiaanse gerechten komen, want ik tel zo af naar mijn week in Firenze!

Enne, ik moet mijn kookboeken uit Sicilië nog testen 🇮🇹

Liefs,

Carla ♥️Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.