FEEST met Marlene, en ik

FEEST met Marlene, en ik

4 jaar bloggen

jullie weten het allemaal, 2019 is een bijzonder jaar voor mij. Een nieuwe job, met héél wat examens tussendoor, uitaard de geboorte van mijn baby Avocado in juni, de start als zelfstandige blogger, en vandaag.. op 26/05 bestaat #mijnpuurleven maar liefst al 4 jaar!

nooit gedacht dat ik het parcours dat ik nu bewandeld heb, zo intens kon beleven.. Ik mocht heel wat collega bloggers leren kennen op tal van events, ik mocht met leuke brands en bureaus samenwerken, en in 2017 werd ik genomineerd voor de eerste Belgian Foodblog Awards. Dit was echt de start van heel wat moois! Waar ik dan ook dankbaar voor ben.

Marlene, dochter van de Alpen

een bijzonder iemand die ik nog niet zo lang geleden leerde kennen is Marlene. Haar vader is de berg, sterk en wijs. Haar moeder is de mediterrane zon die haar omhelst en verwarmt. Het weer is haar gids. Ze is niet zomaar een appel. Ze is Marlene, de dochter van de Alpen.

meer dan 300 dagen zon kan je beleven in het unieke klimaat van Zuid-Tirol. Koude nachten, en warme dagen, harde winters en zachte zomers zorgen voor de unieke smaak en aroma van deze appels.

je vindt haar in de variëteiten: Royal Gala, Golden Delicious, Granny Smith, Red Delicious, Braeburn, Fuji. Voor elk wat wils!

op de website http://www.marlene.it kan je heel wat lekkere gerechten ontdekken.

het zou vandaag geen feest zijn, als ik geen receptje met haar zou maken. Onlangs was ik met Mali en Anne op een kookworkshop van Marlene appels, en.. aan de workshop kwam een vervolg.. of ik het leuk zou vinden een gerecht klaar te maken én zo een trip, samen met 3 volgers (ja, jij dus misschien!) te winnen naar Zuid-Tirol, naar Marlene!
Tuurlijk vond ik dat leuk!

geur, smaak, feeling – bijzonder lekker

Noyen en Marlene

voor mij zijn pensen verbonden met appels, zoals mozzarella en basilicum, erwtjes en peekes

en wat die pensen betreft, kies ik er alleen maar van NOYEN

over Noyen schrijf ik in één van mijn volgende blogs (weet dat ik een blog of 6 achter zit, examens & boek, you know, dus jullie gaan nog heel veel nieuws te lezen krijgen!). Inmiddels is al de vierde generatie Noyen aan de slag, maar traditie en kwaliteit staan daar nog altijd voorop, en dat proef je! En hun varkens komen ook van een bijzonder iemand, maar daarover dus later meer!

mijn gerechtje

terwijl mijn gezinsleden uit zwemmen waren deze ochtend, kwam deze tot leven 😉

voor 4 personen

 • 1 bruin stokbrood (of wit, als je liever dat eet)
 • 2 bloedworsten, zwarte pensen, beulingen
 • 1 Cevenne ui of milde zoete ui
 • 2 appels
 • 3 klontjes boter
 • 1 snufje kaneel
 • 1 lenteuitje
 • bieslookbloemen, citroentijm, koriander (of bladpeterselie)

aan de slag

 1. verwarm de oven op 180°C
 2. snij het stokbrood in schuine schijfjes, en leg op een rooster. Plaats gedurende 8 minuutjes in de oven. Laat afkoelen.
 3. verwijder het vel van de bloedworst. Bak het vlees in een klontje boter, roer regelmatig eens om met een vork.
 4. pel de ui en snij in fijne schijfjes, stoof in een klontje boter, tot de ui zacht is.
 5. haal het klokhuis met een appelboortje uit de appel. Schil niet, snij in schijfjes en stoof de appel in een klontje boter, bestrooi met wat kaneel.
 6. neem het sneetje stokbrood, leg hierop een schepje bloedworst, werk af met appel, gestoofde ui, het versnipperde lenteritje en de bloemen en kruiden.
genieten van eerste tot laatste hap

zo, wij hebben er alvast van genoten! Ik duik nu weer mijn boeken in, om die laatste examens verwerkt te krijgen (thank God I’m a banker, only for the bankholidays!)

stay tuned.. abonneer je op mijn berichten op de blog, check of je al http://www.facebook.com/mijnpuurleven of http://www.instagram.com/mijnpuurleven volgt!

op elk van de kanalen komt er wel iets. De story op IG toont vaker een inkijk in my way of life 🙂

en laat ons dan hopen dat ik hier binnenkort mag verkondigen dat ik met 3 van jullie op reis mag! Dus geef alle liefde die je hebt aan dit bericht op Facebook en Instagram 🙂

liefs,

Carla x3 thoughts on “FEEST met Marlene, en ik”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.