AVOCADO, het boek.

AVOCADO, het boek.

the word is out.. ik heb het heel stilletjes gehouden, maar nu mag ik het van de daken schreeuwen.. mijn eerste kookboek verschijnt eind juni in jouw boekhandel. Geen fan van het drukwerk? Geen probleem! Ook als eBook zal hij beschikbaar zijn!. AVOCADO – een mooiere titel hoefde het niet te zijn.. En wat betreft de cover.. dit is de voorlopige, waarom, dat lees je hieronder 😉

Mr. A in de hoofdrol

wie me al langer kent, weet dat op @mijnpuurleven avocado een grote rol speelt. En dat wist mijn uitgever ook. Begin februari spraken we af, en toen hij zei ‘we zouden graag een boek met avocado uitbrengen voor de zomer’, dacht en zei ik ‘oh, ja, nog tijd om rustig te schrijven, zomer 2020, past wel in mijn drukke schema dat ik nu heb, met de jobswissel’. Nee! Het moest zomer 2019 zijn.. wat wil zeggen, exact 6 weken tijd om ca 60-65 gerechte met Mr. A in de hoofdrol te maken! 1 april was de deadline voor mijn gerechten. En helaas, geen grap.

En wat deed ik?!  Juist! De laatste 6 weken én examens gedaan, én meer dan de helft van de tijd naar Brussel gereisd, én dag en ja, ook nacht, geschreven en gekookt! George Clooney aan mij zijde, begon ik al te dromen na liters Nespresso, en de liters thee kwamen uit mijn machinetje van SPECIAL.T

Het werd schrijven, schrappen, herschrijven, en nog es schrappen. Het moeilijkste? De gerechten doorsturen naar de uitgeverij.. je baby ‘loslaten’, dus.

de cover, zomer 2019 Lannoo

Lannoo zendt zijn zonen en dochters uit naar de boekhandels, leuke winkels, supermarkten, .. die boeken willen aankopen. De bibliotheken kijken uit naar welke boeken een plaatsje verdienen in hun rekken.. En dus moest er al een cover zijn. Deze gaat het dus niét worden, want Heikki en ik begonnen pas deze week aan de eerste van 4 fotoshoots. 6 uur non-stop cooking, en 19 gerechten fotograferen. Oh yes, we can!

toast avocado, die het niet haalde

het boek heeft 4 toasts staan, en neen, deze haalde het niet. Maar is wél bijzonder lekker! Dus daarom verdient hij hier een plaats. Ik bak mijn brood zelf, lekker donker, heerlijk als toast, met avocado.

wat hebben we nodig voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 doosje rivierkreeftjes
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 4 toefjes zure room
  • sap van een 0,5 limoen
  • enkele takjes dille, koriander en platte peterselie
  • zwarte peper uit de molen
  • snuifje fleur de sel

prak de ontpitte en ontvelde avocado, voeg het sap van de limoen, peper en zout toe. Doe er de grof versnipperde kruiden bij. Hou nog enkele blaadjes koriander en dille over voor de afwerking.

snij van het brood 4 sneden, smeer op elke snede een laag guaca. Leg aan de ene kant de zalm, de andere kant het toefje zure room en in het midden de rivierkreeftjes. Draai nog even aan de pepermolen, en werk af met enkele takjes tuinkruiden.

Super lekker, en lunch voor het hele gezin!

Mr. A, uit Spanje

soms krijg ik in Facebookgroepen heel wat tegenwind op het eten van avocado.. “Mr. A komt van zover, er is teveel water nodig, .. ” wel, in mijn boek worden énkel avocado’s gebruikt die gekweekt zijn in Spanje! En ja, ik kijk steeds naar de herkomst. Via de kweker zal ik jullie ook in het boek de facts bezorgen..

zo, geniet alvast van deze toast, mét Mr. A en als je hem maakt.. plaats hem dan zeker op je sociale media met de #mijnpuurlevenavocado!

mis niks van de making of, de release, … je kan het van dichtbij hier volgen door je te abonneren op de nieuwe blogberichten of op INSTAGRAM of FACEBOOK

liefs,

Carla x12 thoughts on “AVOCADO, het boek.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.