feest met tongrolletjes & mosselen, zeekraal en lamsoor

feest met tongrolletjes & mosselen, zeekraal en lamsoor

Kerst kwam een weekendje vroeger bij mij, Celebrate the end of the Year with Delhaize, was méér dan zo maar een weekendje… De kerstman én sneeuw in d’ Ardennen.. ik denk niet dat we het de 25ste beter gaan krijgen!

Een prachtig kasteel, leuke collega foodbloggers (mercikes, allemaal, het was gezellig!), heel veel #delhaizeinspiratation voor het eindejaar.. We bezochten de forelkwekerij MATHONET – GABRIEL die levert aan Delhaize, mochten zelf ons zuurdesembrood maken tijdens de broodbakworkshop van MILL AND MIX. En ’s avonds konden we genieten van een heerlijk kerstdiner, gemaakt door Jeroen De Pauw en Jeroen van DELITREND

( check that site!)

Een weekend lang excited! En er écht van genoten… ondanks het feit dat ik vrijdagavond vernam dat ik diabetes type 2 patiënt ben (geworden). Maar, zoals ik ben… vanaf maandag werd het knopje in mijn hoofd omgedraaid.. We kunnen dat beestje de baas, hoor!

Wat voor mij écht, maar dan ook écht top was, was ons voorgerecht…: tongrolletjes met mosselen, zeekraal en lamsoor. Ik zou zo mijn bord uitgelikt hebben, om het laatst druppeltje saus niet verloren te laten gaan.. Ik deel dan ook héél graag het recept met jullie!


gemakkelijk en klaar in 30′

wat wil je nog meer tijdens de feestdagen? Juist! Niks!

hierbij gerecht -created by Jeroen De Pauw- en ingrediënten voor 4 personen

 • 12 tongfilets
 • 1 kg mosselen
 • 5 cl witte wijn
 • 150 g zeekraal
 • 150 g lamsoor
 • 2 sjalotten
 • 1 dl room
 • 40 g koude boter
 • 2 el olijfolie & 1 dl olijfolie
 • bosje dille
 • bosje postelein
 • 150 g gepelde garnalen
 • peper en zout

spoel de mosselen, doe ze in een kookpot met 20 g boter en 5cl witte wijn. Kruid met peper, zet het deksel op de pot en verwarm op een hoog vuur. Schud de mosselen regelmatig op.

wanneer de mosselen allemaal open zijn, giet je ze af maar BEWAAR het sap! Dat heb je nog nodig voor de saus 😉
haal intussen de mosselen uit de schelp

Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen. Prik ze vast met een tandenstoker.

breng het gezeefde kookvocht van de mosselen en 1 dl room aan de kook in een kleine stoofpan. Zet het vuur lager en leg er de rolletjes in, naast elkaar! Zet het deksel op de pan en laat 4 minuutjes pocheren (op een zacht vuurtje – net onder het kookpunt).

mix ondertussen de olijfolie, met dille en postelein (hoe wel nog enkele blaadjes over voor de afwerking)

stoof lamsoor en zeekraal kort in een braadpan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper. Verdeel de groentjes over verwarmde diepe borden. Leg de uitgelekte tongrolletjes erbij en voeg de mosselen toe. Voeg aan het kookvocht 20 g boter, peper en zout toe. Haal van het vuur en mix even met een staafmixer om de saus te doen schuimen. Overgiet er de tongrolletjes mee. Werk af met de kruidenolie, de takjes dille, postelein en garnaaltjes. Dien meteen op. Geef er meergranenbrood bij, of wil je dit serveren als hoofdgerecht, dan past er perfect een gekookt aardappeltje/krieltje bij!

En dat het goddelijk lekker was, moet ik echt niet meer schrijven? Het sausje kan je bv ook nog wat pimpen door een gesnipperd sjalotje en Noily Prat toe te voegen, ’t is maar een ideetje, hé!

dankuwel PARLEZ en DELHAIZE voor dit fijne weekend!


Ik wens jullie hele mooie feestdagen toe!

liefs,
Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.