bospaddenstoelensoep met peterselie

bospaddenstoelensoep met peterselie

een feestsoepje

na het succes van vorig jaar – mijn kerstmenu verscheen dan in Weekend Knack online – kon het kerstmenu 2018 niet uitblijven.  Misschien wel 101 gerechten werden geselecteerd, dan weer opzij gelegd, nog eens bekeken, weer weg, om uiteindelijk deze week pas aan mijn definitief menu te komen.. Nog nooit zo inspiratieloos geweest als deze periode 😉 

Mali en Anne zijn dol op champignonsoep, op hun verzoek dan ook deze bospaddenstoelensoep 

weinig werk

met Kerst of Oudejaar is het niet de bedoeling dat je uren in je keuken moet vertoeven, zonder dat je bij je gasten kunt zijn.. dus soep enzo kan je heel makkelijk de dag ervoor al maken, ’s avonds nog even opwarmen and that’s all.. 

wat heb je nodig

voor 4 personen 

700 g bospaddenstoelen & Parijse champignons 
2 kleine teentjes look
2 lente-uien
enkele takjes (blad)peterselie
2 el olijfolie
50 cl kippenbouillon (ik heb dit in de diepvries zitten, van wanneer ik vol-au-vent maak)
30 cl SOLO CREMEFINE CUISINE

soepmaker – DOMO of kookpot & mixer.  Ik schrijf hier het recept uit voor de mensen die GEEN SOEPMAKER hebben, wie het wel heeft, mag alle ingrediënten in de soepmaker doen en de functie smooth kiezen.

maak de paddenstoelen schoon.  Pel de knoflook, snij de lente-uitjes in fijne schijfjes.  Hak de peterselie fijn, en hou wat extra over voor de garnering. Verhit de olijfolie in een stoofpan op een laag vuurtje.  Fruit de uitjes en de look, zonder te laten verkleuren.  Voeg de champignons en paddenstoelen toe, en roerbak enkele minuutjes.  Hou enkele paddenstoelen (cantharellen) opzij voor de afwerking.  Giet de kippenbouillon in de stoofpan en laat een kwartiertje pruttelen.  Roer er de gehakte peterselie door.  Haal de pan van het vuur en voeg de room toe.  Kruid bij met peper.  Verdeel de soep in de diepe borden of kommetjes.  Prik de cantharellen en peterselie op een bamboeprikker en serveer. 

een heerlijk feestsoepje
een heerlijk feestsoepje

hop naar het voorgerecht

dat jullie dol zijn op coquilles ontgaat mij niet! Mijn statistieken gaan weer de hoogte in met het zoeken naar mijn voorgerecht van vorig jaar coquilles met witloof

dus daarom maak ik graag eentje met verse pasta…  blijf me volgen zodat jullie het volgende gerecht niet missen!

P.S. ik lepel mijn soep uit met eentje van Jamie Oliver… jullie kunnen nog tot 29/01/19 sparen voor het bestek bij MAKRO
(#gekregen)


liefs,

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.