zoete aardappel frietjes met avocado

zoete aardappel frietjes met avocado

het is al langer geweten.. miss Sweet Potato, aka zoete aardappel & Mr. A, aka avocado zijn vriendjes.  Oh ja, in mijn fantasiekookwereld en op mijn bord toch 🙂
gepofte zoete aardappel en mashed avocado, dat eet ik wel heel graag, getuige..  hier nog een lekker recept!

dus met de ene zoete aardappel en Mr. A die nog netjes naast elkaar lagen kwam dit gerechtje..

nieuwe lay out

je hebt het ongetwijfeld al gemerkt! MIJNPUURLEVEN zit in een nieuw jasje.  Het wordt zomer deze maand, dus we gaan voor een frissere look.  Het is nog niet het eindstadium, ik moet nog wat sleutelen, maar ik krijg absoluut al heel leuke commentaren via de diverse sociale media.  dus we bouwen verder! Enne, laat zeker weten wat je ervan vindt!  Hieronder in de comments of via mail, IG, FB, ..

niks missen

wil je niks missen, zet dan onderaan je e-mailadres, van zodra er hier iets verschijnt, krijg jij een mailtje als eerste mét het nieuwe blogbericht.  Da’s toch fijn?  En het zijn alleen blogberichten, ik stalk jou zeker niet met andere mails, ik heb dat ook niet graag 🙂

zoete aardappel frietjes

misschien moet ik ook gewoon hele simpele gerechten opnieuw in een blogbericht gieten.  Gewoon, omdat jij dan later dat heel makkelijk kunt terugvinden, via de tags. In een wereld van haast haast haast, is eens een snel gerecht klaarmaken, héél goed meegenomen, niet?
wanneer ik door mijn berichten van in 2015 scroll, dan ben ik eigenlijk zo gestart..
de foto zag je ongetwijfeld al verschijnen in mijn INSTAGRAM  STORIE , hier dus hoe ik het maakte.

en nu ik de hele zomer thuis zit, na de rugoperatie -geen vakantie voor mijzelf- zal er waarschijnlijk terug wat meer geschreven worden!  Fijn voor jou en ook wel voor mij 😉

wat hebben we nodig voor 1 persoon 

 • zoete aardappel
 • 1 ei
 • 1 avocado
 • scheutje olijfolie
 • halve limoen
 • verse tijm
 • grof zout
 • zwarte peper
 • klontje boter

let’s go

 1. snij de zoete aardappel in frietjes, leg in een ovenschaal (uiteraard gebruik ik de ‘mijnpuurleven’ ovenschaal van KATRIEN EVERAERT )
 2. besprenkel met olijfolie, voeg peper, grof zout en verse tijm toe, zet ze in een oven van 200 °C, gedurende 20 minuten.  Hangt allemaal beetje af van oven tot oven, en hoe dik gesneden, uiteraard.. jij kent jouw oven het beste, zoals ik de mijne 🙂
 3. maak ondertussen de avocado spread : avocado, beetje olijfolie, limoensap, peper en zout samen prakken
 4. bak je eitje in een klontje boter, na het bakken wat grof zeezout op dooier leggen
 5. dresseer allemaal samen op je bord

 

een lekkere combinatie
een lekker combinatie

 

so, als lunch of dinner, binnen het half uur lekkers op tafel!

ondertussen schrijf ik verder aan nieuwe gerechten, (er komt er nog een lekker met avocado aan) dus… stay tuned en schrijf je hieronder bij ‘als eerste op de hoogte’ in!

 

lieve groetjes,
Carla x4 thoughts on “zoete aardappel frietjes met avocado”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.