Thee met een verhaal : review

Thee met een verhaal : review

Thee met een verhaal… laat ik het Jessica gewoon even zelf vertellen, alvorens ik mijn ervaring deel 🙂
Als jonge dertiger en mumpreneur heb ik al een heel pad afgelegd van Vertaler-Tolk naar herborist tot thee sommelier met een eigen theelijn en bakstenen winkel in Aarschot en Oostende.

Thee is mijn passie omdat het mij persoonlijk geholpen heeft om mijn gezondheid terug in balans te brengen, maar ook omdat het mensen rust brengt en verbindt.

Mijn liefde is begonnen na een opleiding door onder meer de bekende Britse theespecialist Jane Pettigrew, maar de echte vonk is overgeslagen na een intensieve opleiding bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de Chinese Tea Arts en mag ik mij met trots een gecertifieerd ‘Tea Sommelier’ noemen.
In Londen leerde ik de kneepjes van het vak om een authentiek, Britse afternoon tea te verzorgen. Geen High tea, inderdaad, want dat is een avondmaaltijd, maar een echte afternoon tea. Met scones, clotted Cream, finger sandwiches, … dat vertaalden we naar onze verbruiksruimtes in zowel Aarschot als Oostende, inclusief de etiquette die erbij hoort.

Thee met een Verhaal…

Groene thee, zwarte, gele, witte, Oolong, donkere, Matcha, fruitinfusies, kruideninfusies, kinderthee… thee komt in een waaier van geuren en kleuren, van zachte tot intense smaken, van helende tot krachtige eigenschappen… elke thee heeft een verhaal. De absolute constante in mijn project ‘Thee met een Verhaal’ is de focus op de pure en kwaliteitsvolle thee. Ik heb een nauw contact met theeboeren uit Indië, Japan en China waar ik rechtstreeks aankoop. Via een professionele ‘cupping’ selecteer ik de beste theestaaltjes en maak ik heel geduldig en zorgvuldig mijn keuze.

To the moon and back, Me-Time & Love Yourself…

Ik vind het heerlijk om te experimenteren en zelf mengelingen en infusies te maken. “To the Moon and Back” bijvoorbeeld heb ik gemaakt voor een speciaal persoon, maar ik heb ook een ‘Teo Collectie’ ontwikkeld, een gezonde en suikervrije lijn voor kinderen. Bij elke eigen creatie hoort een passend verhaal en dit verhaal wil ik zoveel mogelijk delen.

But First, Tea!

In augustus breng ik mijn theeboek “But First, Tea” uit. Met dit boek wil ik jullie het hele verhaal nog meer laten ontdekken, door naast de verhalen, ook simpele recepten te delen die voor iedereen haalbaar zijn. Zo kun je makkelijk een moment thee-tijd met jezelf creëren, of dit moment delen met anderen. Reserveer nu jouw exemplaar via onze webshop.

hoe kom ik bij Thee met een verhaal terecht

ik kende Jessica wel, ik had de mogelijkheid om via Buzzooka enkele proeverijen te doen. Wie droomt er niet van wat Me-time en Blueberry Hill? Van de Hemp Chai wist ik echt niet wat ik moest verwachten 🙂 Maar ook dat kwam goed!

eerst onderging ik op 18/04 mijn rugoperatie, dus die Me-time daar keek ik echt naar uit!

denk dat ik een dag of twee thuis was, toen de postbode met een prachtig pakket aan de deur stond… Alleen al voor de verpakking zou je op de WEBSHOP een bestelling plaatsen! Rozenblaadjes, gelukskoekje, mooie kaarten met recepten, kortom : PERFECT!

zonnige dag

zo een dag om eens een coldbrew overnight Fruity Tea Sangria te proberen… een fruitige ijstheelimonade, met daarbij verse vruchten! Het ideale zomerdrankje dat naast lekker ook nog eens gezond is. Ik maakte het zonder enige toegevoegde zoetstof!

wat heb je nodig

 • 1 liter koud water
 • 10 g of 1 eetlepel fruitinfusie/fruitthee naar keuze (ik nam de BLUEBERRY HILL – witte thee uit Fujian, China, blauwe bessen, blauwe bessenaroma)
 • (40 ml agavesiroop) -> heb ik niet gebruikt
 • sap van 2 citroenen of limoenen
 • fruit in kleine blokjes

klaarmaken

 1. doe de thee in het koude water en laat 4 tot 6 u of zoals ik het deed een hele nacht (dus overnight) infuseren
 2. zeef (ik laat mijn losse thee steeds zwemmen)
 3. (meng met de agavesiroop) en voeg het citrussap of limoensap (of sinaasappelsap zie tip) toe en roer goed
 4. doe in een mooie karaf en doe er de stukjes fruit bij
 5. laat nog 1,5 u koel staan

tip : gebruik sinaasappelsap om het wat zoeter te maken
tip2 : als je blauwe bessen gebruikt, doorprik ze dan, dan geven ze makkelijker hun smaak af

ME-TIME

mei 2018, de tijdsgeest van vandaag geeft duidelijk aan dat we nood hebben aan me-time. Gewoon even tijd voor onszelf in de haastige maatschappij die ons constant impulsen geeft. Precies daarom creëerde Jess deze kruideninfusie.
dit is echt iets wat ik nu besef gedurende mijn 6 weken dat ik thuis ben. Ik voel me ook een gepensioneerde… de hele dag thuis, zoveel plannen en géén tijd 😀

 • deze infusie bestaat uit :
  citroenmelisse, kamille, linde, rozenblaadjes en groene munt.

zo, wat denk je ervan? Ik hoorde van ons Sabine op één dat het zondag weer zonniger wordt.. Zaterdagavond een cold brew voorbereiden en zondag genieten?
Ik denk, hé, zelfs met een beetje lekkere gin erin, dat je een leuk aperitief kan maken (voor wie het niet kan laten!)

tijdens de girls hun communiefeest binnenkort, zet ik alvast enkele kannen klaar, als tussendoordrankje!

bronnen en info op : thee met een verhaal

liefs,
CarlaGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.