Grillmasters: Seppe Nobels en Peter De Clercq op zoek naar de beste grillmasters van Vlaanderen

Grillmasters: Seppe Nobels en Peter De Clercq op zoek naar de beste grillmasters van Vlaanderen

Grillmasters… ik geef toe, toen ik de trailer zag op VIER dacht ik ‘damn, dat was een programma voor hubby en mezelf geweest!  Hij is mijn grillmaster, ik doe de side dish!  Want hij grilt als de beste!  En dat zegt iedereen die bij ons op de bbq komt (en eigenlijk grillen wij seizoen in en uit..)
wat zit er de dag erna in mijn mailbox?  De uitnodiging voor de persvoorstelling!  Daar kon ik geen neen op zeggen.. Zeker niet aangezien deze werd gehouden bij niemand minder dan één van de presentatoren himself : SEPPE NOBELS

welke koppels charmeren de Grillmasters coaches het meest met hun “signature dish”?

donderdag 5 april steken we het vuur van Grillmasters aan.

Wereldkampioen barbecue Peter De Clercq én Seppe Nobels, één van ’s werelds beste groentechefs, gaan op zoek naar het beste grill duo van Vlaanderen. Daarom hebben ze tijdens een grootse auditie-aflevering 30 duo’s uitgenodigd in een mooie vierkantshoeve.

De kandidaten zijn van héél diverse pluimage: foodies, ondernemers, clowns, verloofden, bikerboys, beenhouwers, grootvader en kleinzoon… Maar allemaal grillen ze één signatuurgerecht onder het toeziend oog van de chefs.

Sommigen doen dat in een foodtruck of met vier barbecues tegelijk, anderen grillen gewoon in een put in de grond. Peter en Seppe proeven en keuren alle grillbereidingen. Wie serveert verbrande ribbetjes, tunnelpatat, mierzoete fruitsla, een Picasso op ‘t bord of gekweekte zalm met ananas?

En wie zijn uiteindelijk de tien duo’s… die mogen terugkomen naar de Grillmasterhoeve? Daar worden ze de volgende weken gecoacht door de twee chefs, en uiteindelijk wordt één duo gekroond tot beste Grillmasters van Vlaanderen.

burn-out

Chefs Peter en Seppe gaan op zoek naar het beste BBQ-duo van Vlaanderen.  Ze leggen elke week de grillende koppels het vuur aan de schenen en stomen elke week een nieuwe opdracht klaar.  De minst presterende duo’s eindigen in de burn-out en zo eindigt de smeulende strijd voor één koppel.  Na negen weken kennen we de Grillmasters van het land.

charmeren de zusjes de chefs met hun gerecht?

 

papa en dochter achter de grill.. een succes duo?
wie van hen mag zich binnenkort Grillmaster van Vlaanderen noemen?

 

hapje en drankje

uiteraard werden wij niet met een lege maag huiswaarts gestuurd.. Seppe en zijn team en Peter zorgden nog voor enkele lekkere gerechten!

coquille met gerookte ricotta
coquille met gerookte ricotta

 

je bent niet voor niks bij Graanmarkt 13 – Seppe is één van de beste groentekoks!

op het bord gegrilde witte kool met crème van pastinaak en amandel!

je hebt witte kool en witte kool..
je hebt witte kool en witte kool..

 

en als laatste… vervang in je melkbroodje de melk door rode bietensap, en je hebt een rood melkbroodje!
leg daartussen een perfect gegrild stukje buikspek, en je hebt het lekkerste broodje dat er bestaat 🙂

vandaag is rood..
vandaag is rood..

 

ik programmeer alvast de hele reeks zodat ik geen enkele aflevering mis!

zo… ik heb nog enkele berichten te schrijven, nog enkele producten te testen, dus stay tuned!

 

liefs,

Carla x

 

 

 

 

 

 6 thoughts on “Grillmasters: Seppe Nobels en Peter De Clercq op zoek naar de beste grillmasters van Vlaanderen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.