GETEST voor u : de WW foodbox en het boek, enkele gerechten voor jou

GETEST voor u : de WW foodbox en het boek, enkele gerechten voor jou

je kan er niet meer naast kijken..
foodboxen groeien als kolen uit de grond 🙂
met foodbox bedoel ik dus: de ingrediënten met receptuur in een doos thuis geleverd.
alsook dus de WW foodbox

ik heb het niet echt begrepen op die boxen die uit NL komen..
en laat me ook even duidelijk stellen, dit wordt hier geen pleidooi voor WW, ik testte énkel de box uit en review het boek!
onlangs postte ik op mijn FB-pagina een gerecht uit de box, en verloor ik plots enkele volgers. Daarom… eerst lezen en dan oordelen is mijn motto 🙂
(ik ben hier liever eerlijk over, maar ik wil jullie met zoveel mogelijk laten kennismaken, als het ook past in mijn foodbeleving)

WW foodbox

als ik naar eentje benieuwd was, dan wel naar deze! Ik had blijkbaar een verkeerd beeld van wat een WW’er eet 🙂

er zijn mensen die eten volgens Pascale Naessens (dat ken ik), een ander volgens Sandra Bekkari (ken ik ook), maar er zijn evenveel mensen die wekelijks in groep samenkomen onder begeleiding en die hun eetervaring delen (voor mij was het dus een raadsel wat ze aten)

nooit gedacht dat ik me in veel van hun gerechten kon vinden. Dat er eigenlijk gerechten zijn die zo uit een boek van Sandra, of Pascale kunnen komen.

er zijn er waar ik absoluut tegen ben, dat lees je straks nog, maar er zit ook heel wat lekkers tussen!

WW foodbox: geleverd en goedgekeurd

en zo geschiedde.. ik kon de box* GRATIS bestellen, wat jij trouwens ook kan via deze LINK

* ik koos voor de box, 4 dagen – 4 personen

op maandag werd alles netjes geleverd. Uitgerekend een maandag dat ik ’s avonds niet thuis was. Mama kwam oppassen, dus kon ze ook rond 20.00 uur de box in ontvangst nemen. En ik twee uur later de ingrediënten ‘inspecteren’. Verrassend, alles was nog koel. De groenten en kruiden zagen er heel frisjes uit. Vis en vlees mooi verpakt. En 4 dagen, 4 pax zijn best wat ingrediënten. Dus heel benieuwd of alles op dag 4 ook nog frisjes zou zijn.

menu van de week

wat stond er voor ons op het menu?

 1. groentepakketje met roodbaars
 2. pompoencurry met couscous
 3. pasta met champignons en ham
 4. witloofsalade met rode biet

ik geef jullie de bonus van 1 recept, het groentepakketje met roodbaars, straks volgen er nog gerechten uit het boek 365 dagen

groentepakketje met roodbaars

nodig

 • 500 g tomaten
 • 2 stuks prei
 • 1/2 bussel lente-ui
 • 600 g roodbaarsfilet
 • 1 citroen
 • verse tijm
 • bakpapier
 • 2 kl paprikapoeder
 • zout en zwarte peper

let’s go

verwarm de oven op 200°C
snij de tomaten in plakjes van 0,5 cm en de prei in ringen van 1 sm.  Snij de lente-ui in fijne ringetjes.  Neem vier vellen bakpaper (25×35 cm) en verdeel daarover de groenten.  Leg telkens 1 stuk vis op het pakketje met groenten.  Snij de citroen in schijfjes en verdeel over de pakketjes.  Breng op smaak met paprikapoeder, zout en flink wat zwarte peper.  Leg in elk pakketje een 3-tal takjes tijm.  Vouw goed dicht en schuif de oven in voor ca 30 min.

werk na de oven, voor het serveren nog af met enkele blaadjes tijm.

groentepakketje met roodbaars

en dan het boek

365 dagen
het WW kookboek, 365 dagen kookplezier

ik heb nog niet veel uitgebreidere kookboeken gezien dan dit.

‘365 dagen, de herziene versie met 25% nieuwe recepten’
de titel liegt niet, want er is effectief per dag een recept, in de categorie ontbijt, lunch of hoofdmaaltijd
er is nog meer, in de zijlijn van het boek staat er ook nog een ontbijt, lunch, hoofdmaaltijd en tussendoortje. En dit dan nog pér seizoen!

ik hou niet van light.  Bij WW nog wel, maar niets houdt ons dus tegen om een recept licht/light 🙂 aan te passen 🙂

enkele gerechten worden via foto weergegeven, mocht het bij elk gerecht zijn, dan zou dit boek meer dan 700 pagina’s tellen, en dat is ook niet de bedoeling.. maar ik denk dat de recepten zo eenvoudig zijn, dat je zelf wel een mooi bordje kan presenteren!

Oosterse maaltijdsalade, warme havermout met peer, kaneel en chocolade, gepocheerde eieren in pittige tomatensaus, gevulde broodjes met kruidencrème, … doet het jou nog niet watertanden?

snelle salade op kantoor

wie me al langer dan vandaag kent, weet dat ik:
1) een uurtje middagpauze heb
2) hou van snelle lunchkes met een minimum aan ingrediënten

mijn oog viel in het boek op een LENTEGERECHT: aardbeiensalade met geitenkaas

toch wel een favorietje
toch wel een favorietje

 

en wat doet Bibi als er geen aardbeien zijn, maar toch dit gerecht wil maken?  Juist!  Frambozen dan maar!  Enne.. ik wil het deze zomer zeker met aardbeien -uit de tuin- maken, maar met de frambozen was het méér dan lekker!

wat hebben we nodig

 • aardbeien of frambozen
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 kl olijfolie
 • versgemalen zwarte peper
 • veldsla
 • zachte verse geitenkaas

een slaatje klaar in 10 minuten, nog niet

begin met het marineren van de aardbeien of frambozen met de olijfolie, balsamicoazijn en de peper
dit kan tussen 10 min en 30 min
leg de veldsla op een bord
serveer hier bovenop het vruchtenmengsel
werk af met de geitenkaas

ik verwen jullie nog met een tweede gerecht..

(ontbijt)wrap met roerei en avocado

hierover moest ik dus geen 2x nadenken!  Wanneer de boterhammen met eitje een tikkeltje anders mogen zijn 🙂

de girls eten even graag avocado als ik, dus dat heb ik goed doorgegeven!

wat hebben we nodig (voor 4 pax)

 • twee avocado’s
 • 6 eieren
 • 2 el room of een scheutje melk
 • peper en zout
 • 1 kl olijfolie
 • 4 volkoren wraps van Santa Maria
 • een klein zakje rucola
 • 2 lente-uitjes
 • 1 bakje tuinkers

aan de slag

klop de eieren los, en voeg peper en zout en room of melk toe. Schil Mr. A en snij in schijfjes. Verhit de olijfolie in een pan op een zacht vuurtje.  Voeg de eieren toe, en bak ze al roerend.  Laat ze niet te lang garen, zodat het een beetje fluffy ei wordt.  Verwarm de wraps zoal aangegeven op de verpakking.  Verdeel de rucola over de wraps.  Schep er het roerei over en leg daarop de plakjes avocado.  Werk af met de tuinkers en de lente-uitjes. Besprenkel met enkele druppels olijfolie en draai nog even aan de pepermolen!

ik moet zeggen, dit is een TOPPERTJE!  in het originele recept wordt met light room gewerkt, en dat deed ik dus niet.
Mali en Anne vonden het alvast top, maar ja, dat zijn dan ook onze toppertjes <3

Mr. A met eitje
Mr. A met eitje

 

en dan nog een ontbijtje: aardbeienyoghurt met granola

juist, aardbeien waren er niet, dus ik doe het even met DIEPVRIESAARDBEIEN

haal de avond ervoor de aardbeien uit de diepvries

wat hebben we nodig

 • 1 koffielepel abrikozenconfituur
 • 30 g havervlokken
 • 100 g aardbeien
 • 50 g blauwe bessen
 • 50 g frambozen
 • 200 g yoghurt/kefir

verwarm de confituur, en meng met de havervlokken.  Doe in een pan en rooster de haver 4 – 5 minuten op een middelhoog vuur, verdeel over bakpapier en laat ca 10 min afkoelen.  Pureer de aardbeien met yoghurt/kefir en roer de blauwe blessen en frambozen erdoor.  Breek de granola in stukjes en strooi over de yoghurt.

pink kefir
pink kefir

even eerlijk: die ‘granola’ was het niet echt.. helemaal niet wat ik hoopte 🙂 Ik kon de granola niet breken, en volgens mij krijg je dat effect niet met gewoon ‘opwarmen’ op een laag vuurtje.
het werd dus mijn eigen granola!

 

Zo, tot hier mijn ervaring met de foodbox van WW.  Lekker? Ja!  In het kookboek leuke recepten? Zeker!  Ik ga jullie hier zeker nog vaker eens in het respectievelijke seizoen een gerecht maken.
Waren de producten na 4 dagen nog vers? Ja, hoor!
Vervang de light producten door volle producten, en je maakt gewoon heerlijke gerechten.  Hou je wel van light, ik veroordeel niemand!!  Dus, doe waar jij je goed bij voelt!

en dan nu op naar de volgende review.. Heb hier nog heel wat te testen!

 

liefs,
Carla x4 thoughts on “GETEST voor u : de WW foodbox en het boek, enkele gerechten voor jou”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.