Ruby, een wereldprimeur voor België

Ruby, een wereldprimeur voor België

een wereldprimeur voor België en mijnpuurleven was erbij! 1/3 zal nooit meer zo mooi zijn, als in 2018 (of het zullen nog heel straffe uitnodigingen moeten worden!), Ruby, door jou ging alles plots een beetje roze lijken. 

onder embargo uitgenodigd worden, om RUBY te proeven, dat was dus zwijgen tot de laatste dag.  Zelfs ons moeder wist niet waar ik die ochtend zou uithangen.  Waar? Dat was bij MARIJN COERTJENS, chocolatier – patissier – een topper van formaat! Sedert december 2016 kan je zijn winkel & atelier terugvinden in de Burgstraat 151 in Gent.  Parking Ramen nemen en je bent er op 2 min te voet 🙂

ruby, wereldpremière
ruby, wereldpremière

ruby proeven

gehuld in mijn mooiste roze jasje (yes!) van Massimo Dutti trok ik naar Gent.  Wat er me te wachten stond, wist ik nog niet.  Chocolade proeven, dàt wel, en als het goed ging ook wel even zeggen aan duizenden kijkers van VTM nieuws – wat ik vond van RB1.

ik kan je wel zeggen dat een verrassende smaak is.
thuis werd er ondertussen al heel wat geproefd, en ja: we zijn fan!  (inclusief de schoonmama die mocht delen in het ‘proeven’)

en dan was er taart
en dan was er taart

ruby, RB1, vergeet alles wat je wist over chocolade

zeven maanden na de eerste onthulling in Shanghai zal de ruby chocolade van Callebaut als ‘RB1’ beschikbaar worden voor chocolatiers en chefs in België. België is de eerste markt waar chocolatiers en banketbakkers aan de slag kunnen met de roze chocolade. RB1 biedt hen een nieuw platform om hun vakmanschap en artistiek talent tot uitdrukking te brengen. “Ruby is zonder te overdrijven het spannendste wat er in de chocolade-industrie in decennia staat te gebeuren”, zegt meesterchocolatier en Belgisch chocoladekampioen Marijn Coertjens. “Met ruby moet je verleren wat je traditioneel zou doen met pure, melk- of witte chocolade. Deze chocolade opent een heleboel nieuwe mogelijkheden.”

wat die mogelijkheden zijn, kon ik al proeven in een voortreffelijk taartje met pistache, bessen & uiteraard RB1

goddelijk lekker
goddelijk lekker

Ruby chocolade, een geschenk van Moeder Natuur

deze chocolade werd ruim tien jaar geleden ontdekt. De uitvinding is het werk van de wereldwijde R&D-centra van Barry Callebaut (gevestigd in Wieze, België en Frankrijk – onderdeel van een wereldwijd netwerk van 28 R&D-centra), de Jacobs University (Bremen, Duitsland) en meer dan 175 jaar ervaring in inkoop en productie.

RB1 dankt zijn kleur en specifieke smaak uitsluitend aan de deskundige selectie en zorgvuldige verwerking van de ruby bonen – er worden geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen aan de chocolade toegevoegd.

mijn voorraad ruby
mijn voorraad ruby

wil jij ruby zélf proeven, haast je dan maar naar de betere chocolatier bij jou in de buurt (die werkt als Callebaut ambassador), misschien wacht er al een heerlijk taartje, … !

 

op 01/03 was het niet alleen ruby proeven, ik ging ’s avonds met ons mama ook nog pensen maken bij NOYEN, pure ambacht, met de handen in het vlees.  Daarover lees je alles in een volgende blog, so stay tuned!

 

liefs,
Carla x1 thought on “Ruby, een wereldprimeur voor België”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.