eendenborst en groentewok met noedels

eendenborst en groentewok met noedels

ik eet het niet wekelijks, of maandelijks of zelfs niet jaarlijks.  Kan me zelfs al niet meer herinneren wanneer ik thuis nog eendenborst heb klaargemaakt.  Maar eet ik het graag? Ja! Het werd dus vandaag nog eens eendenborst, na hele lange tijd.
als ambassadeur voor Colruyt, durf ik daar nu wel eens wat langer rondhangen..  En weet je?  Vroeger ging ik als heel klein meisjes met mijn ouders naar den Discount.  Wat dus jaren later Colruyt werd.  Het was de winkel voor de basisvoeding.  De conserven, bloem, …

wanneer ik nu tijd neem om daar rond te wandelen, moet en mag ik toegeven dat je er best heel wat ‘nieuwe’ producten kan terugvinden!  Dus ook de sobanoedels die ik nodig had voor bij mijn gebakken eendenborst.

en ik mag bekennen… mijn receptjes voor colruyt worden door jullie gesmaakt, zoals deze spruitjes 🙂

lekker koken, ook met eendenborst

bij zo een titel kunnen er toch alleen maar lekkere gerechten zijn?  Al eens gekeken op LEKKER KOKEN ?  Van hapje tot dessert, weekmenu voor wanneer je zelf een moeilijkere planner bent, …

ik koos nog eentje om integraal te maken (you know me… ik verander altijd iets aan een recept!), zoek maar even naar de eendenborst.. zo zie je maar, best een makkelijk zoekscherm!

maar.. voor jullie gemak : hierbij het recept!

ik maakte het voor 4 pax, Tom, mezelf en de meisjes

ingrediënten
 • 2 borstfilets van eend (beenhouwerij)
 • pastinaak (en ik had echt moeders mooiste mee..)
 • courgette
 • 200 g oosterse champignonmengeling
 • bosje lente-uitje
 • 2 cm gember
 • plantje koriander
 • 200 g sobanoedels
 • 1 el rijstolie
 • 4 el sojasaus
 • 2 el oestersaus
 • peper en zout
oeps
oeps
voorbereiding
(20 min)
– schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller
– snij de ongeschilde courgette in staafjes
– snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking
– rasp de gember fijn
– snij de lente-uitjes fijn
– maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel
lekker in de wok
lekker in de wok
bereiding
(25 min)
verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min, op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min
kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd en bereiding: zie verpakking)
warm de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min, erna de pastinaakslierten en de courgettestaafjes en roerbak nog 5 min, en als laatste de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus, laat nog 2 min bakken
haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes
meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok.  Serveer met de sneetjes eendenborstfilet
werk af met de takjes koriander.
eendenborst
eendenborst, met sobanoedels

ik had dit weekend heel veel schrijfplannen, maar een opkomende virale infectie smeet roet in het eten.. Geen smaak, weinig tot geen honger, en mijn hoofd stond al helemaal niet naar schrijven.  Maar kop op, er komt een mooie nieuwe week aan!

weet je nog niet wat te koken op woensdag?  Check dan nog maar eens snel : het VALENTIJNSMENU

liefs,

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.