virgin sabayon: het dessert der desserten voor Tournée Minerale

virgin sabayon: het dessert der desserten voor Tournée Minerale
virgin sabayon
virgin sabayon

je at het ongetwijfeld al.. sabayon: gemaakt met champagne, of bier, met koekjes erin, of een bolletje ijs, misschien zelfs met fruit. En.. het is LEKKER, héél lekker en ik ben er absoluut fan van, zeker nu ik een Kitchenaid Cook Processor heb 🙂
hiermee heb ik geen werk meer aan sabayon kloppen!

maar laat nu net de alcohol in de sabayon er voor zorgen dat ik het in februari niet eet, en dit omwille van TOURNEE MINERALE

Sandra Bekkari : sabayon van sinaasappel met amandelen

in het nieuwste boek van Sandra #nmd4 staan echt heel wat klassiekers die gepimpt zijn naar een gezondere versie.

een virgin sabayon? Oh ja! Daar heeft ze ook aan gedacht. Je kan hem met sinaasappel(sap) terugvinden op pagina 188. Nu al ben ik dankbaar voor dit recept, want hij is echt lekker. En ik denk dat je er nog eindeloos mee kan variëren..

zo, toen ik hem wou maken, had ik enkel mandarijnen en hazelnoten in huis.. dus.. mijn versie is ietsje anders (en daar gaan we al variëren)

mijn versie : sabayon met mandarijntjes

voor 2 personen

  • 4 mandarijntjes
  • een klein hand hazelnoten
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 eidooiers

bereiding

  1. schil 3 mandarijntjes tot op het vruchtvlees. Snijd hiervoor de top en bodem gelijk af, zet het mandarijntje op het werkvlak en snijd met een scherp mesje van boven naar beneden de schil en het witte gedeelte in een vlotte beweging af. Snijd de partjes uit de vliezen en knijp de vliezen met de hand uit om het sap op te vangen. Schik de partjes samen met de gehakte hazelnoten in een mooi glas of kommetje.
  2. pers het overige mandarijntje uit en doe het sap bij het reeds opgevangen sap. Doe alles in een klein steelpannetje. Hier gaat bij mij alles (sap, honing en eidooiers) in de cook processor, en doet hij het werk. Hieronder zet ik hoe je het manueel verder kan redden.
  3. roer er de honing en de eidooiers door. Klop op een zacht vuurtje op tot alle sap gebonden is
  4. neem van het vuur, en lepel over de mandarijnpartjes

is dit niet het ideale Valentijnsdessert? Wel, ik vind van wel! En mijn proefkonijn ook! Het gerecht wordt alleszins opgenomen in mijn Valentijnsmenu, en… goed nieuws… het gaat vandaag online!

dus stay tuned, zodat jij volgende week ook een heerlijk, makkelijk menu op tafel kan toveren.

liefs,
Carla ❤Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.