bladerdeeghapjes met olijventapenade

bladerdeeghapjes met olijventapenade

waar in 2017 mijn Facebookpagina een zeer mooie groei kende, merkte ik op dat ik eigenlijk wel minder blogberichten schreef dan toen in 2015 – 2016. Ik heb me voorgenomen in 2018 dan ook enkele ‘snelle’ blogs te schrijven, zoals in het begin. Niet te veel verhaal errond, gewoon een korte tekst en gerecht. Wanneer ik mijn statistieken bekijk, merk ik dat dit bij de start ook echt wel werkte voor de blog. Dus bij deze, een blogbericht over de bladerdeeghapjes met olijventapenade die later in mijn Valentijnsmenu aan bod gaan komen 🙂

misschien toch nog heel even wat nieuws.. (en wordt dit berichtje dan toch ietsiepietsie langer, nu ik al een tijdje aan het schrijven ben, hum, dus toch wat veel langer)

facebookpagina

ik wil het hier graag toch nog héél even zeggen.. maar de Facebookpagina van -mijn puur leven- bereikte sedert januari 5.000 volgers. En daar zijn we nu op 31/01 al ruimschoots over met een 109-tal! Ik herinner me nog de eerste 100.. super blij, kippenvel, enthousiast. Maar nu bij deze 5.000ste moest er toch een traantje weggepinkt worden. Oh ja, tot vrijdag 02/02 – 22.00 uur loopt er een héél leuke give away met LE CREUSET. Op 01/02 lanceren zij een nieuwe kleur.. en laat nu net jij deze al kunnen winnen! Check snel MIJN PUUR LEVEN

bladerdeeghapje met tomatentapenade

deze zomer heb ik misschien toch wel 10 rollen bladerdeeg gebruikt om koekjes met kaneel te bakken. Velletje open, suiker en kaneel erop, naar binnen toe oprollen, stukjes snijden oven in. Klaar was Carla!

vorige week testte ik deze bladerdeeghapjes uit, ze waren héél lekker van smaak, maar niet helemaal on point om in mijn Valentijnsmenu opgenomen te worden. Toch wil ik jullie meegeven wat erin zat, want jullie reageerden wel lief op Facebook 🙂

hartverwamende bladerdeeghapjes
hartverwamende bladerdeeghapjes

de vulling :

 • tomatentapenade van Boni bij Colruyt
 • spekblokjes Boni
 • gemalen kaas Boni
 • pijnboompitten
 • basilicumblaadjes

het vel bladerdeeg oprollen en in stukjes snijden. Door het te veel aan vulling (mag maar dun laagje zijn) kon ik geen dunnere reepjes snijden. Maar nogmaals, de smaak zat zeer goed! Bakken op een 180 graden – 25 – 30 minuten afhankelijk van oven.

en nu deze die wél de selectie haalde!

tapenade bladerdeeghapje
tapenade bladerdeeghapje

bladerdeeghapje met olijventapenade

ingrediënten

 • 1 rol bladerdeeg Boni
 • olijventapenade – vers gemaakt of gekocht (kan je zelf kiezen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt!)
 • bladspinazie
 • pijnboompitten
 • 1 avocado
 • 1 sjalot
 • olijfolie
 • witte wijnazijn
 • peper
 • fleur de sel

hoe maken we het klaar

 • rol het vel bladerdeeg open
 • besprijk met de tapenade, blijf ongeveer een 3 cm van de kant weg
 • leg hierop 1 laagje spinazie, verdeel er wat pijnboompitten over
 • rol toe, druk goed aan, en snij in schijfjes van ca 1 cm dik
 • leg op het bakpapier dat bij het vel hoort op een bakplaat, zet in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 25 – 30 minuten. (de rolletjes mogen een licht bruin kleurtje krijgen)
 • maak ondertussen de spinaziesalade in een kom : spinazie, avocado, sjalot fijn gesnipperd, olijfolie, witte wijnazijn, draai van de pepermolen en snuifje fleur de sel

dien op en geniet! Een licht gerechtje waarmee gestart kan worden.

en je kan in 1 supermarkt alles vinden. Heb jij bij Colruyt eigenlijk al eens gelet op de Boni producten? Je moet maar even de prijzen vergelijken.. ik deed dat ook afgelopen supermarktbezoek.. je zal versteld staan!

liefs,
Carla <33 thoughts on “bladerdeeghapjes met olijventapenade”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.