SPECIAL.T : het klassieke thee ritueel in een nieuw jasje

SPECIAL.T : het klassieke thee ritueel in een nieuw jasje

ik had nooit geweten, gedacht, durven dromen dat er ooit een (keuken)toestel zou gemaakt worden, waaraan ik verslaafd zou worden
tot de SPECIAL.T werd gemaakt ūüôā
thee krijgt voor mij (en voor de huisgenoten) weer een andere dimensie

a cup of tea, een kopje thee

denk je bij theedrinken aan de favoriete warme drank van omalief of die ene vriend met Britse roots? Wel, dan ben je nog niet mee met de opkomende theetrend.¬† Met of zonder pink omhoog, vandaag drinken we met z’n allen steeds meer thee. En dat hoeft niet te verbazen : het is gezond en het aanbod is net zo talrijk als bij koffie.¬† Nestl√© heeft dat goed begrepen en bracht met SPECIAL.T een ingenieuze theemachine op de markt die met bijzondere capsules het perfecte kopje zet.¬† Echte thee, maar dan in een hipper jasje!

jullie weten dat ik van thee (maar ook evenveel van koffie – ik ben een beetje atypisch hierin!) hou, dat ik al op theeceremonieles ging bij een teacoach, en dat er hier een aardig voorraadje (losse) thee staat

in een maatschappij die zich steeds meer bezighoudt met gezonde voeding, ligt de focus vaker op de oorsprong en de kwaliteit van een product in plaats van de look.  Ook bij SPECIAL.T speelt dat een grote rol.
jij denkt :¬†not the real thing, die theecups, wel… Fout gedacht!

 

special.t cup
special.t cup

klassieke theeritueel bewaard

wat SPECIAL.T zo bijzonder maakt, is net het¬†behouden van het klassieke theeritueel¬†om het vervolgens te¬†combineren met de nieuwste technologie√ęn.¬†Het theemerk van Nestl√© gaat nl eerst op zoek naar thee in landen als China, India, Japan, Sri Lanka en Zuid-Afrika.¬† Enkel de beste oogsten worden er geselecteerd, telkens met veel respect voor de bevolking √©n de seizoensinvloeden.¬† Om de¬†kwaliteit te garanderen¬†werden van elke stengel enkel de bladknop en de twee blaadjes eronder met de hand geplukt. En dit helemaal volgens de eisen van de fijne pluk.

hele theeblaadjes zijn kwetsbaar en kunnen snel worden aangetast door lucht, licht of vocht.  Maar doordat ze vervolgens in de hermetisch gesloten capsules van SPECIAL.T worden geplaatst, zijn de theeblaadjes beschermd tegen elke invloed van buitenaf en behouden ze hun kwaliteit.

 

theeblaadjes
theeblaadjes

exacte wetenschap

voor heel wat mensen staat theedrinken gelijk aan het onderdompelen van een theebuiltje in kokend water, maar eigenlijk is het véél meer dan dat. Het is een kunst om het perfecte kopje thee te zetten, meer zelfs: een exacte wetenschap.  Net zoals bij koffie moet de temperatuur, dosering en infusietijd kloppen.  En net zoals elke koffieboon is ook elke thee anders.  Steeds meer fervente theedrinkers verdiepen zich dan ook in de correcte zetwijze van elke soort.

MY.T en MINI.T

geen ambitie om theesommelier te worden en alle kneepjes van het vak zelf onder de knie te krijgen?  mocht het wél zijn, let me know.. ik ken een heel goeie teacoach!
Nestl√© maakt het de theedrinkers onder ons een stuk gemakkelijker met de¬†SPECIAL.T-theemachines. ¬†Het apparaat herkent de theecapsules via een ingenieus plaatje in elke capsule¬†en stelt de infusie vervolgens zeer zorgvuldig in.¬† In combinatie met een¬†precieze dosering en gefilterd water¬†zorgt de grote infusiekamer ervoor dat de bladeren zich kunnen ontwikkelen en de aroma’s volledig tot hun recht komen.¬† Zo bereid je¬†met √©√©n druk op de knop¬†de perfecte thee tot op de graad en seconde nauwkeurig.

de SPECIAL.T-theemachine komt in twee uitvoeringen: MY.T is een compact toestel met een strak en elegant design, de MINI.T is nog wat kleiner en dus ideaal voor een mini plekje in huis.  Beiden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en passen dus in elk interieur.

 

meer thee, minder koffie

Nespresso, what else? Door dat ene zinnetje – en ook wel door de glimlach van George Clooney ūüôā – werd het espressoapparaat van Nestl√© een begrip.¬† Toch verschuift de focus vandaag stilaan naar thee.¬† Niet alleen de¬†heilzame eigenschappen¬†die we eraan toeschrijven doen ons vaker voor thee kiezen, ook het¬†uitgebreide en uiteenlopende aanbod¬†trekt aan.¬† SPECIAL.T biedt meer dan 35 uitzonderlijke soorten thee in infusies.

Foodpairing met thee

terwijl het gros van de mensen nog volop experimenteert met wijnen en bieren tijdens de maaltijd, is het in Aziatische landen heel gewoon om thee te drinken bij een gerecht.  Een traditie die ook stilaan overwaait naar het Europese continent, denk maar aan de opkomst van theesommeliers in sterrenrestaurants.

En eigenlijk doen we het zelf ook vaker – zonder het te beseffen – want een¬†home made iced tea, is ook gemaakt op basis van echte thee.¬† Of je er een cocktail van maakt of niet, kies je volledig zelf.¬† SPECIAL.T heeft ondertussen ook een uitgebreid aanbod aan infusies en leuke recepten om een¬†verfrissende COOL.T¬†te cre√ęren!

(maar laat ons dat maar houden voor binnen enkele maanden.. wanneer het terug wat zonniger en warmer is.. ondertussen geniet ik van een heerlijk warm kopje thee)

 

enjoy your cup of tea
enjoy your cup of tea

 

mijn favoriete smaken

wanneer je 35 smaken hebt, zit er allicht een favorietje tussen..
voor mij zijn dat (in willekeurige volgorde):

 • masal chai
 • caramel gourmand
 • intense mint
 • lemon sorbet
 • red romance
 • oolong fujian
 • √ī green
 • red fruits delight
 • lemon & ginger
 • rose amour
 • rooibos orange
 • pink pamplemousse

 

liefs,

Carla X

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.