vertrouwen – la confiance – trust, the taste you can trust

vertrouwen – la confiance – trust, the taste you can trust

vertrouwen

wat is mooier dan vertrouwen krijgen én geven?
trust
(la) Confiance

elke dag maakt La Confiance speculoos met een smaak die je kan vertrouwen.
the taste you can trust.

een Belgische speculoos, gemaakt in Dendermonde. Van biologische tarwe, boerenboter, en kruiden,
met veel minder suiker en heerlijk knapperig!

en ik kreeg het vertrouwen om een blik achter de schermen te werpen in hun bakkerij. In het hart van het bedrijf.

in de bakkerij
in de bakkerij

rond de tafel zit ik met Patrick Hautphenne en Sandra Vanneste. De Chief Biscuit Officer (CEO) en Customer Support & Social Media
e
en gevestigde waarde (Patrick verdiende zijn sporen in de food industry gedurende 20 jaar bij Barry Callebaut – van chocola naar koekjes… het blijft lekker!) en een jonge spring in ‘t veld, Sandra doet dat goed, zoveel is zeker!

beiden doen hun job met hart en ziel … dat hoor en voel je! Wie wil nu niét elke dag tussen de speculoos en de koekjes werken?! Ik wel, hoor! Het zijn niet alleen zij… wanneer ik in de bakkerij zelf loop, alleen blije en enthousiaste gezichten. Een bedrijf waar het leuk werken is, lijkt me!

de passie waarmee ze praten over hun koekjes, en het nog steeds verder ontwikkelen van smaken en manieren van bakken is enig.
een kleinschalig bedrijf, 12,5 FTE, iedereen maakt dus het hele proces (van de twee productielijnen) van héél dicht mee.

CEVAL healthfood & La Confiance

2 merken, ceval health food en la Confiance eentje van bijna 40 jaar oud, en eentje van nog geen jaar

Ceval Healthfood bakt al meer dan 35 jaar gezonde, lekkere koekjes. Ik wou schrijven met de nadruk op gezond.. ja, maar ook héél lekker! Een koekje met minder dan 100 kcal… een PERFECT tussendoortje op kantoor, het koekje voor mee-naar-school, eentje voor bij een klein hongertje 🙂

wij zijn thuis ondertussen echte fans geworden! Jij hopelijk binnenkort ook!

smaak en kwaliteit zijn de rode draad doorheen de jaren

een greep uit het assortiment
een greep uit het assortiment

Vitabran

gemaakt van de beste BIO-ingrediënten, rijk aan vezels, en palmvrij. Isn’t he perfect? En dan nog in 4 trendy smaken… appel/rozijnen/kaneel, chocolade/sinaasappel, veenbessen, gember/groene thee (ik verklap je nu al dat de gember/groene thee mijn top 1 is, met erna op een gedeelde plaats de appel en de veenbessen)

maar Ceval Healthfood is meer, zij hebben ook lekkere sappen en dranken (ik vond ze bij Carrefour Market in Lokeren), suikervrije snoepjes, …

lekker en gezond
lekker en gezond
mijn favoriet
mijn favoriet

La Confiance
een prijsbeest… in april op de markt, in juni de eerste erkenning, in oktober al de tweede!

twee erkenningen waar ze terecht trots en fier mogen op zijn (ik ben het zelfs in hun plaats)

die erkenning van VLAM is de tweede erkenning die ze dit jaar krijgen. Eerder, in juni kregen ze drie gouden sterren van de Superior Taste Award, de hoogste onderscheiding. Een 135 internationale chefs die ‘blind’ jouw speculoos proeven, en die het direct een stempel geven als top product! Je gaat van minder juichen!

een beetje geschiedenis (ik vind het zelf een mooi verhaal)

La Confiance start bij de overgrootvader van Leo Borms (founder) nl. Jozef Borms. Het speculoosrecept en merk van je overgrootvader nieuw leven inblazen – het lijkt haast een sprookje, een droom (dit zouden er meer moeten doen).

Toch is het dit wat hij deed!

In 1920 richtte Jozef, samen met bakker-vennoot August Vincke het bedrijfje La Confiance op in Baasrode (dat is op 11 km van mijn deur, trouwens). Een succesvol bedrijf dat zowel speculoos als peperkoek produceerde.. (peperkoek, Baasrode, … doet het een belletje rinkelen?)

4 jaar geleden vond Leo het oude familierecept, dat hij herwerkte. Hij ging samen met CEO Patrick Hautphenne op zoek naar ingrediënten van nu.. roomboter, typische speculooskruiden, kwaliteitsvolle biologische tarwebloem, … Meestal wordt tarwebloem geïmporteerd, Leo en Patrick vonden boer Thibaut uit Beaumont, die teelt in biologische tarwe. En het is net boer Thibaut die staat op de zeer aantrekkelijke verpakking 🙂

boer Thibaut op de verpakking
boer Thibaut op de verpakking

broer Jan zet in Vondelmolen (juist!) de traditie verder van het peperkoek maken en Leo die van het speculoos maken. Beide bedrijven zijn erkend door de VLAM als streekproduct! Ik woon echt in een lekker gebied 😉

rondleiding

pakje aan, sloefjes aan, mutsje op, handjes wassen : ik zit in een voedingsbedrijf en alles gaat hier volgens de regels, zoals het hoort!
ik zie het deeg, ik zie de mallen, ik zie de bakoven, de bakker, de inpakkers, de dozen, … ik piep zelfs door een ovendeurtje en zie de koekjes mooi verder bakken, ik proef een nog warm zemelenkoekje, vers van de band! Ik zit in het hart, in de ziel.

mal voor La Confiance speculoos
mal voor La Confiance speculoos
vers uit de oven
vers uit de oven

Een blinde test van het veenbessenkoekje doen we ook… en dat is best moeilijk… Op de openbedrijvendag 2016 werd dezelfde test met het publiek gedaan, en hierop afgaand werd er gesleuteld aan de smaak. Een koekje op maat van vele proevers, dus!

fans

thuis zijn we ondertussen fans. Een pakje speculoos, van 130 gram, leeft 1 dag..
de mini-foodies nemen hun Vitabran mee naar school, steevast zit er eentje in mijn handtas, en een pakje in de auto, en plots ontdekte ik dat mijn voorraad ook is geslonken (dus verdenk ik er manlief ook van, zijn pakje op kantoor te hebben)

en ik wil jou ook laten kennismaken met ‘mijn’ streekproduct en de lekkere, gezonde Vitabran zemelenkoekjes!

deze give away is voor jou, lezer van mijn blog, voor mijn facebook pagina volger en voor de instagram fan

we geven 6 x 4 pakjes weg, zodat ook jij alle smaken kan testen! Ik heb er alle vertrouwen in, dat jij ze ook lekker gaat vinden 🙂

de wedstrijd loopt tot zondagavond 26/11 – 20.00 uur. Schrijf hieronder met wie jij je koekjes wil delen… of op de FB pagina of op IG.

veel succes!1 thought on “vertrouwen – la confiance – trust, the taste you can trust”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.