Toque-tok, toke away by Roger van Damme

Toque-tok, toke away by Roger van Damme

kip.
we hebben ze allemaal gekend… de plofkippen, de dioxinekippen,… Wie in de supermarkten kip kocht, was er vaak aan voor de moeite… een kipfilet van 500 gram, werd plots eentje van 400 gram, de pan vol met water, geen sappig vlees, … en dan de vraag, is deze kip die ik nu eet wel gezond genoeg?
Eerlijk?
Kip voor geen geld… deze laten we beter links liggen.

moet het bio kip zijn? neen, dat hoeft niet, althans niet voor mij, wél kwaliteitskip, en liefst eentje met zorg, van kip tot ei (of was het nu omgekeerd)

iedereen kent Roger van Damme van de lunch lounge Het Gebaar in Antwerpen, maar ook als NJAM chef
maar wie Roger van Damme zegt, zegt ook sedert vorig jaar TOQUE-TOK

tijd om tijdens een leuke Toque-tok night even kennis te maken.. (trouwens, dankjewel NJAM voor deze fijne uitnodiging!)

the place to be voor een sappig kippetje

een trendy interieur, een open keuken met daarin green egg en de kippetjes die je aan het spit ziet braden! Ik keek, proefde en zag dat het goed was!

toke away

vanaf nu kan je ook kiezen voor de Toque-tok toke away… voor wanneer je geen zin hebt of tijd, om zelf te koken, thuis genieten dus van de overheerlijke kipgerechten die bereid zijn met de beste ingrediënten.

dat laatste kon ik gisterenavond zien… vanop de eerste rij, samen met Jan, de kippenboer van Roger. Een man die spreekt met passie over zijn kippen, een familiebedrijf met zorg voor dier en mens.. Ik heb in lange tijd niet zo veel bijgeleerd als gisteren tijdens dit gesprek! Bij gelegenheid breng ik zeker een bezoek aan de kipjes!

of gewoon in het restaurant

ben je in de buurt van Schelle, maak dan zeker een reservatie bij Toque-tok! Heerlijke vol-au-vent, Balinese kippensaté, kip op Japanse wijze als starter, Thaise kippensoep, eitje Toque-tok (als dessert) keuze genoeg! Er werd ook aan de kleintjes gedacht… dus Toque-tok is een restaurant waar het hele gezin kan genieten!

de gouden goesting

en er is meer… Toque-Tok werd genomineerd voor de GOUDEN GOESTING
breng ook jouw stem uit – ze verdienen het echt! en… #letstokaboutit !

belgian foodblog awards

oh… en als je dan toch aan het stemmen bent… 🙂 ik ben ook nog steeds super blij met mijn nominatie in de BELGIAN FOODBLOG AWARDS

vraag je lief, baas, zus, vriendin, buur, … hun stem uit te brengen… je vindt me terug in de categorie BEST OVERALL FOODBLOG

(let op : klik op naam is direct stemmen!)

liefs,
Carla x1 thought on “Toque-tok, toke away by Roger van Damme”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.