havermoutwafels, overnight oats {breakfastspecial} 2.0

havermoutwafels, overnight oats {breakfastspecial} 2.0

wie ontbijt er niet?  Helemaal niks?  Ook geen havermoutwafels? 
oeps, ik herlees en ik vind het wat met-de-deur-in-huis-vallen, maar laat het toch staan 🙂
zélfs, zelfs wanneer ik geen tijd heb, gaat er een stuk fruit, en een potje yoghurt mee naar kantoor (en nootjes staan daar altijd als tussendoortje), dus ja, ik ga misschien wel de deur uit zonder ontbijt, maar een half uur later heb ik wel het mijne binnen.

ontbijten of niet

ik doe even een throwback naar ontbijten, ja of neen?

starten met een zeer lekker ontbijt is soms ook wel eens een half uur vroeger opstaan, ja.  Maar ik doe het met plezier, met graagte, voor mijn gezin.  En oh ja, de vraag wordt al wel eens gesteld – bij het zien van mijn foto’s op MIJN PUUR LEVEN on Facebook – ‘lever jij ook ontbijt aan huis’?

dat zie ik nog niet direct gebeuren, maar je weet nooit… (dus blijven vragen) 🙂

mijn grootste aanwinst deze zomer zijn de zelf geplukte frambozen van bij ’t Mannekeshof – een frambozenkwekerij
i
k stak een kilo of zo in de diepvries.  Ze komen buiten om kleur te geven aan mijn ontbijt.  En het lukt ze, aardig!

[een blogbericht kan bij mij enkele dagen op zich wachten, zoals dit.. eerder deze week was op VTM de uitzending Alloo bij Pascale Naessens : wel, ik voelde enige verbondenheid met haar… het is zo moeilijk om hier bij mijn gerechten grammen en kooktijden te zetten, want ik kook op gevoel, dus als je echt een vraag hebt over iets, of wat niet duidelijk is, stuur een mailtje of reageer op het bericht <3]

in chocolat we trust – ik ben niet perfect, ik zondig ook

chocolat don’t ask silly questions
chocolat understand

perfectie bestaat niet, en er zal altijd plaats zijn voor emofood in ons leven.  Bij jou, maar ook bij mij.  Stress op het werk, de schouder die blokkeert, iets met hubby of de meisjes, .. er duikt altijd wel eens een reden op.  En ja, daar weersta ik dan ook niet aan. Ik ben hierover eerlijk.   Maar, ik probeer het te beperken tot één emofood momentje per dag, dan 🙂  En voorlopig lukt dat, voorlopig.  Maar chocolade moet voor mij zwart zijn, echt zwart.  Dan wordt het schuldgevoel een beetje afgezwakt ..

de voorlaatste dag van augustus maakte ik dit ontbijt, 6 extra oogjes die zaten te stralen, toen ze hun kommetje zagen passeren

de vijgen gingen in de oven, voor 20 minuutjes, met :
– chocolade 95%
– vleugje honing
– kokosrasp
– hennepzaad
– pijnboompitten

erbij
– yoghurt
– blauwe bessen
– de frambozen

een vleugje chocola
een vleugje chocola

after dinner breakfast

after dinner breakfast
after dinner breakfast

een zaterdag, waar je weet dat je niet vroeg je bed zal zien.. omdat je uitgenodigd wordt bij broer-lief, die eenzelfde passie voor koken heeft en een uitgelezen smaak voor het vinden van zeer goeie wijn..  over de whisky zwijg ik, want ik was Bob(ette) 😉
zo een zaterdag waar het dan zeer snel zondagochtend is..

 • yoghurt
 • chiazaad
 • amandelschaafsel
 • gepeld hennepzaad
 • blauwe bessen
 • frambozen (nog es)
 • en 2 cm chocolade very very dark <3

havermoutwafels

havermoutwafels
havermoutwafels

awel, hiervoor sta ik dus graag dat half uur vroeger op..

havermoutwafels

 • 350 gram  havermout (gemalen tot meel)
 • 4 eieren
 • 350 ml melk (ik gebruikte gewone volle melk)
 • 1 1/2 el bakpoeder
 • 4 el gesmolten kokosolie (een beetje extra om wafelijzer in te vetten)
 • een klein snufje zout, omdat het gewoon lekker is in wafels!

alle ingrediënten in een keukenrobot mengen tot een gladde massa
de havermoutwafels bakken volgens instructie van toestel

ik werkte af met :

 • vijgen uit de tuin
 • blauwe bessen
 • frambozen
 • frambozenconfituur, homemade
 • banaan

en dat het lekker was – héél lekker, zelfs, moet ik waarschijnlijk niet vertellen 🙂

ontbijt in een potje

overnight oats met chiazaad
overnight oats met chiazaad

da’s een lui-wijven ontbijt!  Neen… dat is gewoon zeer lekker, en het voordeel is : je hoeft enkel ’s morgens nog wat fruit te nemen om erbij te serveren..

wat heben we nodig :

 • een kommetje havermoutvlokken
 • volle melk (of melk naar jouw keuze) – net genoeg tot alles onderstaat
 • wat chiazaad om bovenop de vlokken te leggen (je zal zien.. dat wordt ook lekker zacht)

=>>> dit gaat voor een nacht de frigo in!

 • vijgen en pluot voor de afwerking
 • en de frambozen als kers op de taart!

uit PUUR PASCALE

jullie konden vorige week mee genieten van de persconferentie die ik bijwoonde van het nieuwste boek van Pascale Naessens bij UITGEVERIJ LANNOO

ondertussen werd de theorie in het boek al grondig bestudeerd – moet je echt wel doen, alvorens aan de slag te gaan – en zijn we overgegaan tot het maken van de eerste gerechten

jullie kennen mijn liefde voor het lopen (na de liefde voor Mr. A, uiteraard!) & een ontbijtje als dit gaat dus morgen na de ochtendrun met mijn maatje Els, een feestmaal zijn!  Om 8 uur trekken we onze loopschoenen al aan!

heerlijke ontbijtcake
heerlijke ontbijtcake

puur,
met granen en havermoutvlokken

en appel, onze Red Devils, vers van de boom geplukt (is een appelsoort met roze kleur binnen) en bessen en noten

heerlijk van geur, en ja!  Ik kon me bedwingen!  Terwijl ik dit schrijf is de cake nog onaangeroerd..

en zo bij dat ik hem kan maken in de mooie mijnpuurleven-kommen gemaakt door http://www.katrieneveraert.be

zo, lieverds, allemaal, de ontbijtspecial is geschreven. Mijn favoriet? Ongetwijfeld de havermoutwafels! Jullie kunnen weer aan de slag, en geen excuses voor het niet-ontbijten.  Het loont de moeite van eens een half uurtje vroeger op te staan 🙂

maak er een mooie zondag van,

liefs,
Carla <32 thoughts on “havermoutwafels, overnight oats {breakfastspecial} 2.0”

 • Het worden de wafels ,
  Bij het zien ervan mmmmmm kreeg ’t water in de mond .
  Mooi geschreven en ja nog meer van dat .Ik begin ook te sporten om weer gezonde gewrichten te kweken .En inderdaad zeg nooit “nooit”ook niet gedacht dat ik dat ooit nog zou doen .
  Doe zo voort , we… enfin….ik volg .
  Bedankt voor je inze

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.