ontbijten, ja of neen?

ontbijten, ja of neen?

Ik krijg er niet genoeg van.. maar het was ooit anders.. Naar werk zonder maar iets binnen te hebben, en starten met koffie, veel koffie. Bankiers en verzekeringsmakelaars krijgen nogal eens die stempel…wel..in mijn beide jobs was dit op mij van toepassing.. Nu ik (nog steeds in de branche) véél minder koffie drink, snap ik nog altijd niet hoe ik dat overleefde :-). Want er is nu geen dag die voorbij gaat zonder dat er wordt ontbeten, en die koffie op kantoor is eentje, maximum 2. Oh ja, soms is dat ontbijt, wegens te haastig, het potje yoghurt en de stukken fruit mee naar kantoor, of gewoon al thuis klaargemaakt en mee. Maar er wordt ontbeten!

En wij variëren graag.. De tweeling is dol op de homemade yoghurt met lekker fruit en daar de -uiteraard- homemade granola bij. Pannenkoekjes met havermout, porridge, …  Oh ja, ze genieten ook nog eens van een goeie donkere boterham met confituur, gemaakt door mama of oma.  Het voordeel van de vele bessenstruiken in de tuin, geeft dat we elk jaar een lading confituur kunnen maken.

Met zo een kwakkelweer wist ik het deze ochtend niet goed…iets warm en koud dan maar.. Ik had nog wat aardbeitjes van  BELORTA staan (klein en super zoet!), physalis, nectarine, banaan…

banaan mugcake
banaan mugcake

BANAANMUGCAKE, met yoghurt en zomers fruit

voor de mugcake, 1 pax

 • 1 banaan, geplet
 • 1 ei
 • 20 g kokosmeel

alles mengen en in tas gieten, 2 minuten in de microgolf

afwerken met

 • yoghurt
 • aardbeien
 • physalis
 • nectarine
 • citroenverbena
 • chocolademunt
 • eetbare bloemetjes
 • kaneel
 • munnar (kardemom, koriander, gember, kaneel, nootmuskaat,…) van Food Travellers

Hier een heerlijke muntthee bij…en mijn dag kon niet beter starten!

Aangezien we buiten nog niet veel zon zien, zorgen we er in onze gerechten voor!

geniet van je dag, dat doe ik ook 🙂

 

liefs, Carla <36 thoughts on “ontbijten, ja of neen?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.