twee toppers in één week

how lucky can you be? Meeting with 2 stars in one week.  🙂
Jochen van CLIENTOLOGY ANTWERP die mijn haren onder handen neemt,
én Nick van THE JANE die fantastische gerechten creëert!  Ik had al twee maal het geluk om te eten in The Upper Room, dus nu het échte werk kunnen proeven – beneden in the Jane – was een beleving!  

CLIENTOLOGY 

wie me al langer kent, weet dat ik een kameleon ben, wat betreft mijn haar!  Lang, kort, piekjes, krullen, bruin, rood, blond, … ik heb het allemaal al gehad.  Het ene model al wat makkelijker ‘in onderhoud’ dan het andere – ja, lang is makkelijk, aangezien het op een staartje kan – maar dat kortere geeft dan weer meer pit.

en met de jaren van ouderdom 😉 komen ook die grijze haren.. en geef toe, op donker haar zijn deze véél meer zichtbaar (zelfs op foto!) dan in blondere lokken. Ofwel, gewoon wat blondere lokjes, en nog niet wat ik wou, ofwel de grove middelen…  Dus, ik koos resoluut voor ‘from brownie to blondie’. 

6,5 uur had ik er voor over.  Ik had immers een goed boek bij – we hadden het over THEE van cafecouteure  (maar daar in juni meer over, wanneer mijn loopmaatje en ik op thee-cocktail-workshop gaan bij Ken) en met alle behandelingen die er gebeurden, vloog de tijd!  Het is drastisch  – (niet schadelijk, want er werd tijdens het ontkleuren zowat de beste verzorging/bescherming voor het haar gebruikt) – zo een kleurwijziging, maar ik had het er voor over!  En de kwaliteit van mijn haar, is net als ervoor!  Jochen en team, een dikke dankuwel!  Een service om ù tegen te zeggen! Dikke kus!

new me
new me

 

A TOUCH OF GOLD @THEJANE

10/3 was een dag om naar uit te kijken.  Ik wist dat ik een tafeltje aan de keuken had ~ ik hoopte Sergio aan het werk te zien ~ en ik verlangde naar mega-lekkere-gerechtjes en topwijnen!

alles werd ingelost! enkel het hopen niet 🙂
Sergio was buitenshuis, maar even dag zeggen na de service bij Nick Bril in de keuken, wat wil een blogger nog meer?!

het interieur blijft me keer op keer verbazen!
het interieur blijft me keer op keer verbazen!

op Instagram volg ik fotograaf FRANK DE MULDER al even, dus blij zijn werk in het ‘echt’ te zien – weliswaar in ’t toilet @thejane 😉

we kozen voor de aangepaste wijnen (en bier) bij het menu.  Mijn vriendin aan de overkant – nog borstvoeding gevende – koos voor de non-alcoholische sapjes.  Af en toe nipte ik even aan haar glas en zoals zij ook aangaf : in combi met het eten, vaak iets te zwaar.  Het mag zeker niet de bedoeling zijn dat deze je honger naar het volgende gerechtje afnemen.. maar op zich, zeer lekkere en pure smaken!

genieten van verfijnde gerechten

hapjes

courgette, basilicum, sardine
paprika, mr. A(vodado), maïs
aubergine, sumac, zoethout
rice cake, sambal & gember

foto 5 & 6

oester cocktail, Zeeuwse platte, ‘Oud Sluis 2006’
Zeeuwse Creuse oester, duindoornbes, radijs

foto 7 (en dit was een prachtig kleuren- en smakenpalet!)

couscous, wortel, granaatappel, Arabische bloemen

foto 8

een topper van formaat!
steak tartare – aan tafel klaargemaakt!  Geserveerd met truffelmayo en brioche met witloof
(hierbij een mini-Duvel!)

foto 9

coquille, appelwortel en gebrande ui

pareltjes : part I
pareltjes : part I

 

en het ging verder met :

asperge uit Landes, dorade, romanesco en daslook

kabeljauw, brandade en Noordzeegarnaal

duif, schorseneer, rode biet en bloedworst

toetjes :

chocolade, aardpeer en Stout

kokos, ananas en kalamansi (en nen draai van de pepermolen)

en de hapjes bij de thee !

 

in het glas, parels uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Portugal, én onze eigen mini-Duvel van brouwerij Moortgat!

 

pareltjes : part II
pareltjes : part II

 

en nog een dankuwel aan Caroline van schoonheidsinstituut Pure om mijn nagels helemaal
the Jane-proof te maken 🙂

originele touch of gold
black & gold

 

wp-1458323088926.jpeg
recente samenwerking tussen the Jane & brouwerij Moortgat!  Collector’s item… staat nu thuis als vaasje 🙂

Dit hebben we weer achter de rug.
Nu is het uitkijken naar de workshops bij De Keyser en de kok, Jules Destrooper en Cafecouteure deze en komende maanden.  En we weet wat er nog allemaal ons pad kruist!

Goed nieuws voor wie benieuwd is naar de OLIJFOLIE TASTING… deze gaat door op 02/04/16 – en wordt de eerste week van april dus geblogd!

 

 

liefs,
Carla x5 thoughts on “twee toppers in één week”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.