het meest nutteloze object

OMG!  Ik voel een lichte schaamte opkomen, het rood staat op mijn wangen.  Waarom heb ik dit toch gekocht?!

dinsdag liep ik door Colruyt, op weg naar mijn geliefde Mr. A…  voor mijn lezers van het eerste uur, jullie weten wel… een (paar) dag(en) zonder hem, is als een dag zonder water…  Voor de newbies : ik ben een absolute fan van Mr. A(vocado)!  Mijn cholesterol (dat vieze beestje in je lijf dat ofwel veel te hoog of normaal is => bij mij dus het eerste) kelderde door het eten van avocado.  Daar ben ik dus heel blij om, en zo blij dat ik hem gewoon praktisch alle dagen eet.

ik heb er geen probleem mee om de perfecte Mr. A uit te kiezen.  Eén dag thuis en smeuïg, eetbaar.  Wanneer de pit echt valt uit de vrucht, dan is hij echt zo zacht als boter… Zo ook Mr. A van gisteren…
ik heb er ook geen probleem mee om Mr. A in schijfjes te snijden en van zijn jasje te ontdoen (niet met mes, gewoon met de hand)
hij is steeds in goede handen bij mij 😀

wat me bezielde, ik weet het nog niet, maar in de koelafdeling zag ik naast de avocado’s de AVOCADO SLICER hangen.

onnuttig, alleen wanneer Mr. A nog niet rijp is, nuttig
onnuttig, alleen wanneer Mr. A nog niet rijp is, nuttig

 

een avocadosnijder voor alle types en groottes van avocado’s, want je knijpt gewoon op de zijkant en de grootte past zich aan.  Waarschijnlijk kocht ik het als ‘avocado junk’.

maar wat een tegenvaller van jewelste!..
bon, wanneer je avocado nog beenhard is, dan ga je daar (veronderstel ik, want ik eet geen onrijpe Mr. A) zeker sneetjes met kunnen maken.  Je verliest de vitaminen onder de schil ongetwijfeld, want er blijft nog een randje hangen.

mijn smeuïge avocado werd één ‘massa’, niks van schijfjes of sneetjes en helemaal niet zoals ik had gedacht dat het ging zijn… jammer, echt jammer, want had het misschien voor sommigen onder jullie kunnen aanbevelen.   Koop met de 5 euro beter 5 avocado’s!

zo zie je maar… je denkt te vaak dat een hulpstuk hét van hét is, tot je er mee werkt…

ik smijt het nog niet weg… wie weet kan ik het voor iets anders gebruiken 🙂

en, wat is jouw meest nutteloze toestel in huis?  Geef me nu geen slecht gevoel, dat ik de enige ben!..

 

liefs,
Carla

 1 thought on “het meest nutteloze object”

  • Heel bijzonder en amusant geschreven verhaal aangaande een overtollig werktuigje van bij de Colruyt, maar wie weet, misschien vindt jij wel iets waarvoor het nuttig zijn kan.
    Het meest nutteloos toestel in de keuken, een elektrische fruitpers…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.