en de ongemakken van gezond eten…

…ja, die bestaan?!  Hoe moet ik het zeggen?  Dagelijks probeer ik zo goed als, de juiste voedselcombinaties te volgen.  Comfortfood is eerder een goed glas wijn of rum drinken, een stukje van 2 cm chocolade 86%, een eigen gemaakt koekje, dan me volstouwen met chips, of (ongezonde) koeken, cola, of zelfs frieten of aardappelen met vlees en groenten …  En bij het juist combineren voel ik me GOED, méér dan goed zelfs, het is my way of life!  Ik kan niet meer zonder, besef ik nu maar al te goed!  Na 9 maand heeft mijn lichaam een aanpassing ondergaan, dat is duidelijk!

maar dan komen er weekends als dat van Sint… op zaterdag eten bij de schoonmama, op zondag bij de mama, en dan gaat het fout…!  Mijn verstand zegt STOP!  Eet het niet, je gaat er spijt van krijgen!  Maar je gaat mee in” the flow van de  tripartite”, en ’s avonds zit je met een opgeblazen gevoel, of op ’t toilet.. en de ochtend erna zit je er nog, met krampen.  En denk je : waarom toch?  HERKENBAAR?  Denk voor velen van jullie wel ja, ondertussen ook.

waarom durven we in een restaurant vragen om extra groenten ipv aardappelen en ligt dit bij familie etentjes moeilijker.  Zeker met gerechten als verse paëlla en witloof & ham rolletjes in de kaassaus (en de biscuit erna) 🙂   Dan is er weinig keuze om ofwel iets te laten liggen of iets extra te vragen.

vanaf nu laat ik me niet meer vangen!  Ga ik dan asociaal worden?  Neen, hoor! Gewoon het een beetje anders aanpakken en organiseren.  Eens iets durven laten liggen op mijn bord, of zeggen ‘neen, dank u’.  We testen het uit bij het kerstdiner 🙂

 

eitjes en truffelpasta

door de werken die morgen starten in huis – is het kampeertijd.  En gisterenavond al heel laat (22.00 uur) toen ik er aan dacht nog iets klaar te maken (maar had nog méér dan voldoende reserve van zaterdag en zondagmiddag).  Geïnspireerd door gerecht dat ik zag op FB,  ging ik aan de slag.  Dit gerecht is klaar in 10 minuten!

eitjes met truffelpasta en Mr. A(vocado)
eitjes met truffelpasta en Mr. A(vocado)

 

dit was HEERLIJK!
en zo snel klaar..

wat hebben we nodig

 • 2 eieren
 • avocado
 • citroensap
 • peper
 • fleur de sel
 • truffelpasta (let hiermee op, niet overdrijven!)
 • witloof
 • champignons
 • lepeltje homemade mayo

aan de slag

de eitjes koken
ondertussen de champignons (de kleinste nemen) krokant bakken, alsook de witloofblaadjes.  Eitjes doormidden snijden, het eigeel eruit halen.  Samen met de avocado, mayo, citroensap, peper en fleur de sel kort blenden.  Naar smaak de truffelpasta toevoegen en omroeren.

in spuitzak gieten en het eiwit opvullen

afwerken met de champignons en witloof

geloof me, dit komt de komende weken meermaals op tafel!  Bij grote honger zou ik er dan nog extra champignons en witloof aan toevoegen, zodat dit een volwaardige maaltijd wordt.  Nu was het echt om nog ‘iets’ gezond te kunnen eten, én het nieuwe recept uit te testen.

 

oranje en groen

 

gepofte zoete aardappel met avocado & tomaat
gepofte zoete aardappel met avocado & tomaat

 

een tester, de eerste maal klaargemaakt, maar wat een smaak!

ingrediënten

 • zoete aardappel
 • olijfolie
 • fleur de sel

de aardappel voor ca 50 minuten in de oven zetten op 180°C, overgoten met olijfolie en op smaak gebracht met fleur de sel

vulsel

 • avocado
 • platte peterselie
 • sap van 1/2 citroen
 • peper
 • fleur de sel
 • 2 kleine tomaatjes

alle ingrediënten voor het vulsel grof hakken
de aardappel doormidden snijden (niet tot einde) en opvullen met het avocadomengsel

het zoete van de aardappel, de smaak van het vulsel… een mooie harmonie!

 

Middernacht, ondertussen is de hele bovenverdieping leeg, en begint het echte kampeerwerk.  Matras in de living, van de badkamer enkel de douche nog vrij (dag badje dat ik ga missen de komende dagen/weken). Het was even multitasken deze avond – schrijven en werken – maar wij vrouwen kunnen dat!
En oh ja, mannelijke lezers, jullie ook wel een beetje, hoor 😉

Ondertussen kijk ik echt uit naar woensdag!  Genieten van mijn 100ste bericht!

 

liefs,
Carla x1 thought on “en de ongemakken van gezond eten…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.