de hemel bestond, vandaag

hemels soepje
hemels soepje

waar haal jij het toch elke keer?

is de vraag die ik vandaag van San te horen kreeg bij het posten van een foto van een gerecht dat jullie hieronder terug vinden.  Het is ‘gewoon’ inspiratie.  Was mijn antwoord.  Niet meer of minder. Sorry, ik kan er niet aan doen.  Ik zie ingrediënten en er borrelt een recept.  Durf variëren met gerechten die je in je kookboeken vindt, is mijn advies.  Neem nu dit soepje.  Ik maakte het al eerder met prei. Origineel is het met lente-uitjes.  Vandaag werd het de regenboogwortelmix van bij AH.  Met kastanjechampignons en grijze garnalen.  Afgewerkt met koriander.  That’s all, en je weet niet wat je proeft, zo hemels lekker!  En bovenal G E Z O N D !

voor 1 persoon (hubby is op reis en door mijn werkomstandigheden eet de tweeling warm op school – en ik kan pas rond 20.30 uur aan mijn maaltijd beginnen => dus gaan we voor lekker en licht)

 • 3 wortelen, schuin in schijfjes snijden en kort in water BEETgaar laten worden
 • 6 kastanjechampignons, in 4 gesneden en opgebakken in olijfolie
 • gepelde garnalen
 • zwarte peper
 • 2 el sojasaus
 • water (net voldoende voor één bord)
 • alles mooi in het bord dresseren, op smaak brengen met nog wat zwarte peper, let op mijn zout, aangezien de sojasaus al zout is, en afwerken met verse koriander

kaas, al dan niet met gaatjes

lunch in 1 - 2 - 3
lunch in 1 – 2 – 3

 

 • het verscheen hier al eerder.  Maar nu in een versie als lunch voor op het werk.  Je bakt in de ochtend je witloof al op, op smaak brengen met peper en fleur de sel.  Doe dit in een potje en neem het mee naar het werk.
  wat neem je verder nog mee :
 • kaas
 • pecannoten
 • balsamico crème (al dan niet zelf gemaakte – ik koos voor de zelfgemaakte)
 • sesamzaadjes en zonnebloempitten

Op het werk het witloof opwarmen, de sneetjes kaas erop, en deze smelten door de warme groenten, afwerken met de noten, zaden, pitten en balsamico crème.

Met een lunch als deze, grijp je niet meer naar een smos met hesp en kaas 😀

mijn eeuwige liefde voor Mr. A

 

torentje van avocado, courgetti & Spaanse ham
torentje van avocado, courgetti & Spaanse ham

 

 • 1 avocado
 • 1/4 courgette
 • handvol basilicum en koriander
 • 1/2 limoen
 • 3 – 4 sneetjes Spaanse ham

avocado prakken, kruiden fijn hakken en mengen onder de avocado.  Voeg het limoensap, peper en fleur de sel toe. Snij de courgetti met de spirellisnijder . Leg de ham op de bakplaat en laat drogen in de oven, 10 min op 180 graden, tot deze krokant is.  Het avocadomengsel in een ringvorm scheppen en aandrukken. Leg hierop de courgetti en de ham.  Afwerken met pecannoten en pompoenpitten.

Wat schreef ik eerder?  Dat perfectie niet bestaat?  In deze eenvoudige gerechten kan ik de perfectie vinden.  Dus alvast 5 sterren waard!

 

blij met mijn buit #bkb15

mijn buit #bkb15
mijn buit #bkb15

herinneringen, aan minstens 30 jaar geleden, toen ik met mijn opa nog naar de Boekenbeurs ging.  Misschien 25 jaar geleden, dat ik daar voor het laatst was.
Met Mali en Anne, de olijke tweeling, een uitstap gemaakt op zondag.  We waren er vroeg bij…zodat ze Geronimo en Thea Stilton hun boeken konden laten signeren. Ze straalden, mijn engeltjes!

En ik, ik  heb de boeken uit mijn verlanglijstje…

 1. FOOD2RUN, omdat eten en lopen een complexe materie zijn, en aangezien ik beiden graag doe…En voor mij was het een kans om met de schrijfster Renate Rehor een babbeltje te doen.  Fijne madame!
 2. het SUIKERBOEK, onmisbaar als je suiker in je leven wenst te minderen
 3. BLOGBOEK, om jullie op mijn blog nog beter van dienst te zijn! 🙂
 4. en last, but not least WIJNKOOPGIDS 2016, aangezien ik hier op de allerlaatste pagina als gelegenheidsproever al enkele jaren mijn plaatsje heb verdiend.

Later meer over deze boeken!

Geniet, deze week hebben we een extra verlofdag!

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.