wild van wild & ik drink nooit (t)

ik had nooit gedacht dat ik in een PN-proof leven zo van de herfst zou houden, zoals ik nu al doe!  De smaken, de geuren, het gevoel wanneer ik door of over een bladerdek loop.  Ik beleef het nu allemaal veel intenser!

Zaterdag (31/10) liepen mijn loopmaatje Els en ik, onze eerste Electric Run – Antwerp.  Dit was feeëriek. Over gras, door knisperende bladeren, de lampjes, de donkerte, fijne muziek, een beetje onbeschrijfbaar…

we laten jullie even meegenieten van het mooie wij zagen
we laten jullie even meegenieten van het mooie dat wij zagen

Oh ja, het was zaterdagavond, we konden rustig in ons zeteltje zitten, thuis.  Maar neen, we kozen voor de active lifestyle… En dat kan ik jullie alleen maar aanbevelen.  Want een gezond lichaam, gaat samen met een gezonde geest, en volgens mij komt die gezonde geest er ook door te bewegen!  Met de winter voor de deur is het vaak kiezen voor de ‘makkelijke’ weg.  Och, sporten doen we als het beter weer gaat worden… Nu, is het te koud, hoor… Wel, ik ben zelf gestart met lopen in maart ’15.  Toen was het ook nog frisjes… en nu is het térug frisjes!  Maar we gaan er voor… we hebben voor 2016 enkele doelen gesteld.  Niet trainen, is niet behalen.!

Ik mag dan wel gezond eten, als loper moet je echt wel kijken wanneer welke voeding te nemen.  Daarom was ik blij verrast om voor de Boekenbeurs te Antwerpen een ticket te ontvangen via RENATA REHOR.  Zij is een marathonloopster en weet perfect te formuleren in haar boek FOOD2RUN wat je nodig hebt aan energierijke maaltijden, herstelmaaltijden, ….  Ik kijk er dus enorm naar uit met haar te kunnen babbelen op 8/11, tijdens haar signeersessie. En ik ben er 100% van overtuigd dat ik het beste uit de twee werelden kan halen.

 

SAY CHEESE!

genieten van wintergroenten & lekkere kaas
genieten van wintergroenten & lekkere kaas

Hoe eenvoudig kan zo een lekker, mooi gerecht zijn! Kies jouw lievelingsgroente(n) en je favoriete kaas (sneetjes).

 • witloof
 • Beemster belegen
 • balsamico crème*
 • peper
 • fleur de sel
 • pijnboompitten
 • sesamzaadjes

witloof fijn snijden en even opbakken in een pan in de goeie boter
op smaak brengen met peper en fleur de sel
schik het witloof op je bord
steek met een dresseerring schijfjes uit je kaas, leg deze dakpansgewijs op je warme groenten (kaas smelt onmiddellijk!)
de sesamzaadjes en de pijnboompitten even roosteren in een pan (bij de pan blijven!)
het gerecht afwerken met de zaadjes en pitten en balsamico crème

*  5 dl balsamico azijn, 125 gr kokosbloesemsuiker, 2 el water

laat op een laag vuur de suiker samen met het water smelten.  Als de suiker karameliseert, van dan de balsamico azijn toe, laat nog wat pruttelen op het vuur tot je een crème bekomt.

 

OP AANVRAAG : RAGOUT MET SJALOT EN TOMATEN

mijn hemels stoofvlees
mijn hemels stoofvlees

Stoofvlees op een andere manier.  Yes, ik was blij dit gerecht terug te vinden in het boekje Puur Vrienden, p 68 van PN.  Het recept werd wel al gevraagd op mijn FB-pagina, daarom hieronder nog even.  Laat dit gerecht pruttelen op een laag vuur, voor enkele uren, en best maak je dit in een Creuset – of pot van dit type 🙂

nodig voor 4 personen

 • 800 gr stoofvlees
 • 10 sjalotten
 • 800 gr tomatenblokjes (in blik)
 • scheut xeresazijn
 • 1 glas rode wijn
 • 15 kerstomaatjes
 • 3 teentjes look, versnipperd
 • verse nootmuskaat
 • komijnzaadjes
 • zwarte peper
 • zout
 • 4 blaadjes laurier

aan de slag

bak het stofvlees bruin in wat olijfolie.  Voeg bij het vlees de knoflook, de rest van de kruiden, de blikken tomaten, het glas rode wijn en een scheut xeresazijn.  Laat minstens 2 uur zachtjes stoven.  Mocht de saus te dik worden, giet dan scheutje water bij.  Pel intussen de sjalotten en laat ze in hun geheel.  Voeg ze drie kwartier voor het einde van de kooktijd toe.  Laat de kerstomaatjes de laatste 5 minuten meekoken.

De komijnzaadjes geven dit gerecht een oosterse smaak. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

Bij dit gerecht serveerde ik –tot grote vreugde van Mali en Anne – spruitjes en pastinaakfrietjes!  De bordjes waren héél snel leeg!

 

WILD VAN WILD!  EVERZWIJN PURE (C)ARLA

everzwijn pure (c)Arla
everzwijn pure (c)Arla

Het wildseizoen, hé… toch ook steeds weer een feest, hoor!  En ik wil het allemaal uittesten.  We starten dus met een lekker zwijntje, een everzwijntje.  Eentje dat voor een paar uur de oven in mag.

Wie mijn bericht Jules, another love las, weet dat ik een liefhebber ben, van onze Belgische roem en trots, de koekjes van Jules DESTROOPER. Hofleverancier, en je kan geen luchthaven in de wereld tegenkomen, of je ziet ze staan in de shop.  Waarom ik hou van de koekjes? Het zijn PURE KOEKJES!  Ze passen in mijn ‘concept’.  Koekjes waar geen brol inzit, enkel natuurlijke ingrediënten.  Neen, ik heb geen aandelen van Destrooper, ja, ik ben elk jaar trouw aanwezig op een kookworkshop, samen met mijn ex-collega Olga.  We rijden een kleine 150 km, om een hele avond te genieten van ‘kokkerellen met koekjes, van aperitief tot dessert’.

Wel, de Virtuoso, belandde in mijn saus (twee koekjes) – mijn saus had een mooie kleur, én was perfect gebonden.  Dit kaneelkoekje smelt…

dit koekje smelt als sneeuw voor de zon, en geeft een heerlijke smaak aan het everzwijntje
dit koekje smelt als sneeuw voor de zon, en geeft een heerlijke smaak aan het everzwijntje

ingrediënten

 • 900 gr everzwijn
 • 4 sneden gerookt spek
 • champignons
 • 2 uien, 1 sjalot
 • halve fles rode wijn
 • lepel mosterd
 • kaneelstokje
 • 2 kruidnagels
 • 5 jeneverbessen
 • 10 zwarte peperbolletjes
 • 2 Virtuoso koekjes van Jules Destrooper
 • 1 el zelfgemaakte rode bessenconfituur
 • 2 klontjes goeie boter – of vetstof naar jouw keuze..

bereiding

ui en sjalot pellen en in grove stukken snijden.  In grote Creuset pot een klontje boter smelten en uien bakken.  Verhit een pan en bak je in stukjes gesneden spek. Voeg champignons toe.  Meng de spek-champignons onder de ui.  In de pan van het spek een klontje boter smelten en het vlees kort even opbakken en laten bruinen.  Niet te veel vlees tegelijkertijd, zodat je alles mooi kan laten bakken.  Voeg het vlees toe aan de groenten.  Overgiet met de rode wijn, voeg de lepel confituur en mosterd toe, kruiden met peper.  In een vijzel of zoals ik heb – een handige Magic Bullet – de kruidnagels, jeneverbessen en zwarte peper bolletjes pletten. In een thee-ei of koffiefilter gieten en in de saus ‘hangen’.  Verwarm de oven voor op 140 graden en zet de Creuset pot – met deksel erop – in de oven, voor minstens 2 uur 20 minuten.  Erna de pot nog even op het vuur zetten en de koekjes erin leggen, tot ze gesmolten zijn.  Het zijn net de koekjes die dit gerecht nog een heerlijke smaak en mooi gebonden saus geven!  Een gerechtje met 4,5 sterren op 5 in MIJN RECEPTENBOEK – omdat perfectie (nog) niet bestaat 🙂

 

IK DRINK NOOIT (T)

het 4de leerjaar – daarin zitten mijn twee prinsessen – de dt-fouten worden dus nu ‘aangerekend’ als fout of juist.  En moeten we dus op zoek naar de hulpmiddelen… uit de oude doos!
Begon ik dus over ‘ik drink nooit (t)’ en kreeg ik sito presto het antwoord : ‘ah neen, mama?  Wat zit daar dan in die zakjes dat jij proeft?’

www.gojotea.be

wpid-wp-1446417278084.jpeg

 

wpid-wp-1446417290810.jpeg

Als foodblogger mag je proeven en schrijven over al dat lekkers.

Dat geluk overvalt me nu ook… 😉  En met een product als thee – daar kan je me echt mee plezieren.  Ondertussen werden de drie hierbij geproefd en goedgekeurd.  En de Genmaicha, you love it, or hate it.  Daarom deze als eerste geproefd, in het slechtste geval kon het alleen maar beteren.  En ja, een thee met gepofte rijst in?  Het geeft een speciale smaak, maar hij was bést lekker!   Op de website van  GOJOTEA, kan je deze en veel meer thee terugvinden.  Ik ben nog volop aan het proeven, dus in volgende berichten meer.  Met de winter voor de deur smaakt de Winter Euphoria zeker.  Ook Mali en Anne waren helemaal weg van deze smaak!  De Treasure Variety is heel neutraal voor iedereen die van een lekkere thee houdt.  Met de feestdagen voor de deur, kan je op de website het perfecte geschenk terugvinden!  Wendy, ik ben fan!

 

ondertussen is manlief vertrokken op duiktrip naar de Malediven, en kan ik alleen maar hopen dat hij heerlijke kruiden meebrengt van ginds.

GENIET!
Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.