eens iets anders… en een beetje spanning

het begon gisterenavond..

Het besef dat ik in de week zit waar de beslissing valt..genomineerd of niet voor de WEEKEND BLOG & DIGITAL AWARD.  Ja, dan spring ik een gat in de lucht… Neen, dan ook, omdat ik gedurende de nominatieperiode zoveel lieve mensen heb leren kennen.. Jullie reacties via blog, mail en live waren zo hartverwarmend dat ik geen verliezer kan zijn!  De beslissing is trouwens woensdag 14/10, net de avond dat ik Sergio Herman nog eens met een bezoekje ga verblijden ;-). Die dag kan voor mij al niet meer stuk..!

ik weet niet of ik het ooit al eens schreef, mijn husband is een makelaar en verzekeraar. Verzekeraar in een leuke branche, reisverzekeringen! Dit weekend was er in de Waagnatie een reisbeurs Verre Reizen, waar Sunassistance zijn stand had.  Voor mij de gelegenheid om tussen het werken even te neuzen in de reisbrochures en weg te dromen..naar die landen met lekker eten, veel kruiden, verse lokale producten, …

Dus bij thuiskomst de keuken ingedoken, flespompoen, ui, wortel, tomaat, kruiden…resultaat heerlijke soep, waarvan de dochters deze avond serieus smulden. Tip : SCHIL JE POMPOEN NIET! Deze wordt toch zacht…en kan perfect mee gemixt worden.

al even proeven, en genieten van al het lekkers in Allerhande
al even proeven, en genieten van al het lekkers in Allerhande

 

sedert ik vorige week de pastinaakfrietjes maakte, mogen deze voor Mali en Anne dagelijks worden gemaakt… En spruitjes. Leren eten bij oma en opa. Eerst met de buitenste blaadjes, erna de volledige bolletjes. Schitterende manier om je kinderen spruitjes te laten/leren eten..!

kip, pastinaak, spruiten, witloof
kip, pastinaak, spruiten, witloof

Ontbijt..! Ook met onze eerste voetstappen in de herfst, blijf ik van mijn Griekse yoghurt houden. Het zomerfruit werd nu herfstfruit. En ik maak het me gemakkelijk… Appeltjes, vijgen, kaneel, … Worden de avond ervoor al gestoofd! Morgen nog even opwarmen, en klaar!

de appel uit de tuin, en vijgen klaar om gestoofd te worden.
de appel uit de tuin, en vijgen klaar om gestoofd te worden.

 

De keuken geurde deze avond alweer heerlijk. Verse homemade granola, en de gestoofde appel en vijgen met kaneel. Uitkijken naar het ontbijt straks! Misschien iets speciaal maken…wait and see 🙂

ik hou van een lekker stukje, zeer donkere,  chocolade, dat lezen jullie wel eens op mijn Facebookpagina MIJNPUURLEVEN.  Maar, waarom niks leuk doen met je chocolade?!  We kennen uit de boeken van Pascale Naessens de chocolade met nootjes. Al verschillende keren gemaakt.  Maar ik wil iets fijners…ik kocht me dit weekend pralineVORMPJES.  Oh ja, hiermee ga ik vanaf nu experimenteren… Kijken, proeven, aftasten welke smaken ik kan toevoegen aan mijn chocolade.

deze avond werden het gewoon stukjes pecannoot…als probeersel.

mijn eerste PRALINEN
mijn eerste PRALINES

En daar een heerlijke thee van GOJO TEA bij…laat de winter maar komen!

Carla x

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.