la vita è bella

*zucht*
op dit moment tuur ik over het water in Portici, Napels. En ja, ik geniet van mijn comfort! Een heerlijk glas Aperol Spritz. Allé, nummer twee.  Maar als je het aantal km’ers optelt, dat we al hebben afgelegd te voet, dan kan ik me dit permitteren. :):)
En de zon schijnt heerlijk.
Het besef van maar éénmaal te leven.. Wat zeggen ze…Napels zien en sterven? Ik hoop dat laatste nog even uit te stellen ☺

Cultureel waren deze afgelopen dagen een topper. Klimmen op de Vesuvius, Pompei, Herculaneum, Paestum, Ravello, Amalfi, Salerno …
De Amalfikust is mooi. Heel mooi. Maar je moet durven afwijken van het normale. Rij rond in de kleinste straatjes en steegjes. Klim en daal. Beweeg je hoofd links en rechts en omhoog 😉 En verdwaal in de straatjes. Door het verdwalen vond ik een heerlijk terras boven zee, en kon ik genieten van een mooie zonsondergang.
Maar, waar je het schone vindt, zie je ook het vuile. Ik kan me geen stad in België voorstellen waar je zoveel afval vindt op straat, als in Napels.

image

Oh ja, voor ik het vergeet…, ooit al eens gehad dat je maar 20 (!) minuten hebt tussen parking zoeken op Zaventem en boarding? Nee? Ik wel! Nog nooit moeten hardlopen met valiesje in het gebouw… Maar we zijn er geraakt, ondanks controle van handbagage en controle op mezelf (scanner sloeg tilt ☺). Gelukkig ben ik getraind, en fit van de maanden PN-proof eten, haha.

Culinair beschouw ik deze dagen als comfort.. Eén hotel waar ik echt van mijn ontbijt kon genieten zoals thuis. Ik heb ’s avonds genoten van heerlijke smaken, maar ja, al eens geleefd zoals een echte Italiaanse… Met de pasta, lekker kalfsvlees,… Dus, morgen wordt het gewoon normaal 😉

image

Vaak kan ik genieten van rust met twee, of met de meisjes, maar nu was het fijn de andere Belgen te leren kennen.. Luc & Mieke, Wim & Sarah (zaten ’s avonds in dezelfde hotels). De dinners samen waren hilarisch. Deze week waren we zelfs met 6, partycrashers.. ☺, zo voelde het.. na heel veel flessen wijn. Ja! Mijn comfort was very comfort!.. In Italië kan alles… Plots vierden we mee de 18-jarige verjaardag, van een jonge Italiaanse, en aten we mee taart en dronken Prosecco.  Vanaf dinsdag weer het normale leven… Alcohol aan de kant!

Ik heb Mr. A gemist… Ondanks al het lekkere eten…hoe snel je gewoon raakt aan jouw, gezonde manier van leven. Wie zegt, ik hou dit niet vol, die kan ik moeilijk begrijpen.. Echt waar. Volgens mij is er geen gezondere manier van leven, dan dat wij nu doen.
Na deze 5 dagen besef ik dit nog meer..

Nog even wandelen in Napels, straks, en deze avond mag ik alweer denken aan wat te eten de komende dagen 😉

image

P.S. : bericht van gisteren, nu wifi 🙂

Carla x3 thoughts on “la vita è bella”

 • Ja…la dolce Italia…waar alles mogelijk is…de meest bijzondere ontmoetingen, de lekkerste receptjes, de onverwachte feestjes….zo ben ik eens een kerkje gaan bezoeken in een dorpje, het kerkje heb ik niet vanbinnen gezien want plots zat ik op het terrasje van mensen thuis, hun wijn te proeven…hahaha
  Het leven op hotel en in restaurants is wel niet zoals bij de Italianen thuis
  Hun ontbijtgewoontes moeten wel nog bijgeschaafd worden. Ze drinken heel veel koffietjes, thee is voor de zieken (al begint dit te veranderen). Als ze op restaurant gaan, naar een feest of op zondag mogen alle remmen los.
  Maar tijdens de weekdagen is het anders, zeker in het zuiden waar ik vaak ben. Het is la cucina povera. Als er pasta wordt gegeten, enkel s’ middags. De pasta is heel simpel, meestal met groentjes, en een kleine portie. Daarna volgen er heel veel groentjes. Ook ’s avonds is er een sobere maaltijd. Groentjes met vlees, of groentjes met kaas…bij veel families komt maar 1 x per week vlees op tafel.
  Mister A ben ik er nog niet veel tegengekomen, maar stilletjes aan zal hij ook wel in de winkeltjes terecht komen. Dit jaar heb ik voor de eerste keer gember kunnen kopen.
  Vaak denk ik dat PN veel inspiratie heeft gehaald uit de echte Zuid-Italiaanse keuken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.