San Marzano

zegt jou dit iets? Neen? Geen schaamrood op je wangen krijgen…tot gisterenavond bij mij ook niet! Je kan ook niet alles kennen, hé!

Na het werk nog even gestopt in mijn plaatselijke Carrefour. No Mr. A at home…en stel je voor dat ik hem weer 5 dagen moet missen… Dus nog even een ~verpakt per twee ready to eat~ op hoop van zegen meegenomen. Even gevoeld door de verpakking…en ja, hoor…he was just perfect!

En daar lagen ze…dezelfde lengte als mijn avocado’s, mooie glimmende tomaten San Marzano. Mandje in, en nog niet weten dat ik de -voor vele chefs- beste tomaten ter wereld meehad.

Geen water, stevig vruchtvlees en haast geen zaadjes. En een smaak om u tegen te zeggen! Verkrijgbaar tussen april en oktober. En in Italië vaak gebruikt in de échte tomatensaus van la mama!  In de omgeving van de Vesuvius zouden ze hun oorsprong gekend hebben, las ik gisteren.  Laat me nu net morgen vertrekken richting Vesuvius.. Met een beetje geluk? Wie weet … 🙂

In het gezelschap van Mr. A was het voor deze heerlijke tomaat leuk vertoeven…wat een mooie kleuren samen!

De veldsla, goede olijfolie, avocado, tomaat, garnaaltjes én een stukje tonijn….een perfecte harmonie op mijn bord…

…en dat onder een mooie zonsondergang…een mens droomt direct dat hij jn het zuiden is…

Geniet van jullie dag!

Carla x

bord om van te genieten
bord om van te genieten


4 thoughts on “San Marzano”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.