mediterraans dagje

het zonnetje geeft het zuiderse gevoel..
Je eet vrolijker, remember dat ik geen wintermens ben, het mag lichte kost zijn.

En ik hield het bewust licht, morgen staan we aan de start van een 11km jogging in Hamme. Ik kijk er naar uit…het wordt een zonnige dag, en niet te warm, ideaal loopweer. Als de benen mee willen, komt het goed 😉

Deze middag een klassieker, maar o zo lekker. Had nog lekkere buffel mozzarella liggen… the real stuff.
Zo geen mozzarella die eruitziet als caoutchouc :mrgreen:

image

En er is nog steeds basilicum in de kruidentuin, dus ik kan nog volop genieten van één van mijn lievelingsgerechten!  Ondertussen de trip naar Amalfi voorbereiden.. Nog meer lekkers binnenkort! En zeker een ijsje..;)

Typisch, ik zet mijn zinnen op een gerecht, en dan weet ik al dat ik het recept niet ga volgen… Voor deze avond baseerde ik me op Puur Eten2, p 62, vis en schelpdieren met tomaatjes en vers zeewier.

Wat had ik in huis :
* mosselen
* zalm op vel
* zeekraal
* tomaten
* limoen

image

ovenschaal invetten met olijfolie, peper en zout
zalm met velkant bovenaan in schotel leggen
tomaten, limoen en mosselen erbij
olijfolie toevoegen (vooral tomaten en zalm
schaal in voorverwarmde oven 180 graden zetten
ik heb eerst even bedekt met zilverpapier voor ca 10 min
tijm toevoegen en verder de oven in, tot mosselen klaar zijn
ondertussen zeekraal spoelen en even opbakken in olijfolie
voor serveren toevoegen aan de mosselen

Ik heb er van genoten. De zon scheen in mijn bord!

En morgen is de laatste dag voor de nominatie van de Weekend Digital en Blog Award.
Ik weet niet wat het gaat geven, maar ik vond het al leuk tot nu toe!

Stemmen kan nog op http://m.weekend.knack.be misschien is jouw nominatie doorslaggevend?

Van harte, dankjewel.

Carla x4 thoughts on “mediterraans dagje”

  • Heerlijk…vakantie in Amalfi!!!! Probeer dan zeker eens naar Salerno te gaan…of de tempels van Paestum…en proef van de enigste echte verse Mozzarella…daar is het the realest stuff!!! Ga enkel eten bij de locals en je merkt meteen dat zij al sinds jaar en dag met de juiste combinaties werken…en geniet geniet geniet van de mooiste plekjes ter aarde….vanmiddag heb ik hetzelfde gegeten…was lekker mijn echte mozzarella..maar weer niets in vergelijking met de realest stuff 🙂

  • In Salerno ken ik elk straatje! Heb er ook mijn lievelingsbar Café Trieste! Geniet ervan met volle teugen..in gedachten ben ik er bij 🙂
    (ik ga zelf naar Cilento…het mooie broertje van Amalfi binnen enkele weekjes)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.