een fijne ontmoeting met jullie…& Pascale

ik geniet nog na…

…als ik denk aan de hartverwarmende ontmoeting met Ann, Yvette en de vriendinnen & collega’s.  Misschien zelfs nog meer dan van de babbel met Pascale die ik had, voor aanvang  van de lezing.  En weet je waarom?  Omdat zij lezen wat ik schrijf. Omdat ik hen kan boeien met wat ik schrijf, kan inspireren.  En omdat het zo een beetje ‘onwerkelijk ‘ is  – dat ik met mijn  lezeressen – kon kennismaken!  I’m just a girl nextdoor, who loves cooking and writing.

Een organisator als TEMPO PER TE zorgt voor een geslaagd event!  Met HOME COOKING ALEXANDER heeft Nadia een fantastische chef aan boord.  Hij tovert de PN proof gerechten op tafel, onder goedkeurend oog van de lady herself!  Met de tartaar van scheermes, crumble van nootjes en fijne kruiden, en de rauwe zeebaars met avocado (yes!) en seizoenskruiden, heeft hij er met mij een nieuwe vriendin bij 🙂

Uit het nieuwe boek werden de zalige garnaalkoekjes, en de gehaktballetjes in bouillon geserveerd. Tussendoor genoten we nog van rolletjes van courgette, gerookte zalm en nori – quinoa met tomaatjes, fijne kruiden en nootjes.  De brownie vergezeld van granaatappel deed ons hartje smelten 😉

Ik zie sommigen nu al de bedenking maken, “hé, dit alles bij elkaar is toch niet PN proof”, op een lezing/degustatie van Pascale Naessens.  Op zo een avond mag dat, eens.  Als je maar weet wanneer je werkelijk start, wat de juiste combinaties zijn… en hoe weet je dat?  LEES DE BOEKEN! Kan het niet genoeg benadrukken… EERST THEORIE, dan PRAKTIJK!

Een hele uiteenzetting van wat ze heeft gezegd, ga ik hier niet geven…daarvoor kan ik jullie aanraden om eens lezing – klik hier voor agenda – ergens in het land bij te wonen.

Pascale had ik in maart al gehoord, remember ‘hoe het begon’ – de dag dat mijn leven compleet veranderde.  Wat er werd verteld nu, kwam grotendeels overeen met toen.  Er valt ook niet veel anders te zeggen, het komt gewoon neer op : EET NATUURLIJKE VOEDING!  Met deze drie woorden kan ik een samenvatting van mijn 23 geschreven pagina’s maken.  En maak gewoon de juiste combinatie.  Stop niet in één maaltijd en koolhydraten en eiwitten, dat is echt nergens voor nodig!  Er blijven nog té veel diëtisten vasthangen aan de voedingsdriehoek die de tripartite voorop stelt.  Eet je in de ochtend boterhammen, met choco of confituur, ’s middags weer boterhammen met daarbij kaas of charcuterie en ’s avonds een steak met friet : gegarandeerd dat je 1/2 kg bij bent! Dan zwijgen we nog van de chips of koekjes die ’s avonds voor TV worden gegeten… Deze koolhydraten komen binnen in je lichaam en kunnen niet verbrand worden, aangezien je daar zit/ligt.  In je spieren is ook geen plaats meer, dus…  Deze manier van eten kweekt ons visceraal vet (=vet binnenin, rond onze ingewanden – niet de vetrolletjes aan je buitenkant => een mager iemand langs de buitenkant, kan ook een te hoog viceraal vet gehalte hebben!).  Dit kan je niet blijven volhouden..

Eet je daarentegen een fruitontbijt met yoghurt of kokosmelk, ’s middags groenten en bv garnaaltjes of vette vis en ’s avonds nog een grote portie groenten met vis of vlees of kip, dan gaat jouw lichaam jou de nodige energie verschaffen en ga je op gewicht blijven!  En doe zoals ik : beweeg!

Wees ook niet zuinig met olijfolie!  Laat die fles jouw beste vriend worden..  Evenals kokosvet.  Dit is een brandstof voor ons lichaam dat snelle energie geeft! Gebruik de volle producten, geen light toestanden!  En ja, ik ben daar ook geweest, alles light, en geen gram afvallen.  Ik ben dankbaar, mijn lichaam is dankbaar, dat ik de switch heb gemaakt!

Er staan wel wat desserts in het laatste boek, maar als ik Pascale hoorde vertellen…, zijn dit zaken die bij haarzelf zeer uitzonderlijk worden gegeten.  En ik kan haar daarin geloven. Suiker, in welke vorm ook, het is en blijft verslavend. Haar advies : gebruik het zo min mogelijk !  Wat zij eet, en ook mijn favoriet, een stukje zwarte chocolade, bij een lekkere tas zuivere, groene thee.  Oh ja, wat betreft de thee : check even GOJO TEA – een theewebwinkel in Kruibeke.  Binnenkort meer over hen.

Als je denkt, het eerste (Mijn Pure Keuken 1) en laatste boek (Puur Eten 2) verschillen, ja, MPK1 is strenger.. dat klopt. Maar er komen zoveel nieuwe studies die Pascale ook probeert te volgen en er zich in te verdiepen. En als jij denkt ‘mag dit of dat nu wel?’ na het lezen van het boek… pas het gewoon toe!   Uiteindelijk blijft de gouden regel, combineer juist, en eet natuurlijke voeding.

Ik laat jullie met de foto’s nog even mee genieten…

wpid-wp-1443185951653.jpegwpid-wp-1443185964152.jpeg

tartaar van scheermes, crumble van nootjes en fijne kruiden
tartaar van scheermes, crumble van nootjes en fijne kruiden
zoete zonde... brownie vergezeld van granaatappel, afgedopt met ricotta-granaatappelcrème
zoete zonde…
brownie vergezeld van granaatappel, afgedopt met ricotta-granaatappelcrème

 

En dan leef ik nu nog twee dagen in spanning… De Weekend Blog & Digital Award… Na 27/09 denk ik er even niet meer aan, dan is het de taak van de 9 koppige jury… en vanaf 14/10 weer aan jullie, misschien, hopelijk, please 🙂  Hieronder de uitleg over het verdere verloop… Dus, het kan nog… mocht je echt fan van mijn blog zijn, en als jij vindt, dat ik je stem verdien!  Nomineer HIER!

Na de nominatieronde selecteren de juryleden naargelang het aantal inzendingen 5 of 10 genomineerde blogs en social media profielen per categorie. Op 14 oktober start de stemronde waarbij het publiek kan stemmen op hun favoriete blog en social media profiel. Deze stemmen tellen mee voor 40% van het eindresultaat. Na de publieke stemming gaat de jury aan het werk, zij kiezen op basis van enkele criteria hun favoriete blogs en social media profielen. De stem van de jury telt mee voor 60% van het eindresultaat

Maak er een mooi weekend van, laat het zonnetje schijnen!

Carla x

 3 thoughts on “een fijne ontmoeting met jullie…& Pascale”

 • hoi Carla,

  Mijn naam is Nancy,een van de 7 vriendinnen op de leuke PN-avond woensdag.
  We hebben er allen super van genoten,een mooie ervaring.
  Ook de ontmoeting met u was top! Je bent eveneens een dame met veel passie voor de PN-levenswijze,aanstekelijk om naar te luisteren!
  Doe zeker verder met wat je bezig bent en alvast veel succes met je blog nominatie👍

  wie weet komen we elkaar ooit nog wel eens tegen,
  Vele groetjes,
  Nancy

  • Hey Nancy! De dame van de bakkerij? 😉
   Wat ben ik blij dat Ann gereageerd had op een bericht, zodat we elkaar inderdaad konden ontmoeten! Was heel fijn in jullie gezelschap te vertoeven.
   De nominatie is nu achter de rug… Wachten tot 14/10 nu!
   België is klein, we komen elkaar nog wel eens tegen!
   En ondertussen kan je op mijn facebook pagina Mijn puur leven en hier op de blog, verder alles volgen waarmee ik bezig ben. Carla

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.