Monday, portobello-day – maar ook zondag, ‘zon’dag

ze lagen daar mooi te liggen, bij AH. (Albert Heijn voor de leken).  Anne had ze opgemerkt, de grote champignons (voor haar), de portobello’s.  Mama, mag ik deze meenemen, kan je hiermee iets lekkers maken?  Natuurlijk kan mama dat 🙂

Maar alvorens zelf weer achter het fornuis te staan, mocht ik op zondag zelf de beentjes onder tafel steken.  Bij nichtje L. kom ik tot rust.  De glooiingen van de Vlaams-Brabantse velden, het lekkere eten, het uren kletsen, de zon op onze snoet.  Het was een zondag om van te genieten! in vergelijking met de regen die deze avond alweer uit de lucht valt.

En voor het dessert had ik er écht graag een wandeltocht van 4 km over!  In Huldenberg opende begin juni de nieuwe ijsjeszaak N-ICE.  De zaakvoerder zegde zijn job als IT-consultant op, om ambachtelijk ijs te draaien. En hij doet dat met verve!  Druiven, watermeloen, groene appel, gin-tonic, pistache, straciatella, …  Het zonnetje was onze metgezel om te genieten van een bolletje gin-tonic en limoncello sorbet.  DIT WAS MIJN COMFORTJE!!!

genieten met een grote G!
genieten met een grote G!

Hubbie genoot van het witte-praline-van Leonidasijs & pistache 😉

Als je passeert in Huldenberg of Overijse, ga zeker genieten van een bolletje ijs!

maandag

Vaak zie ik foto’s van gerechten met portobello’s waarvan ik denk : zijn deze nu echt lekker?  Waar het water zo op de borden loopt, … Dat wou ik ten allen tijde vermijden!

Volgens mij krijg je dit door het garen in de oven. Oh, en ik weet wel dat het bij sommigen van jullie wél lukt, hoor!  Hou je dan aan je recept.. voor zij die toch weten wat ik bedoel… een tip misschien, hier.  Dus, gingen ze bij mij de pan in, op een hoog vuur..  Wat olijfolie, de portobello’s kruiden met peper en fleur de sel.  Als ze mooi bruin zijn (en kijk eens in je pan : GEEN VOCHT!), stukjes tomaat op de portobello leggen.  Ondertussen de portobello aan de kant en in zelfde pan heel even je geitenkaas (van die grote, dikke schijven, met randje rond) ‘bakken’, laat me zeggen, 30 sec ene en andere kant.  Moet echt niet heel lang zijn.  Op een mooi bord je sla dresseren, en besprenkelen met goeie olijfolie en peper.  De portobello in het midden van je bord. De geitenkaas erop.  Afwerken met pompoen- en zonnebloempitten.  En rode ui.  Snij er gerust nog enkele kerstomaatjes bij.  Zij geven het gerecht een vrolijk kleurtje 🙂

portobello, tomaat en geitenkaas uit de pan
portobello, tomaat en geitenkaas uit de pan

 

Dit was een toppertje.  Waarschijnlijk één van de laatste slaatjes… We beginnen te denken aan de herfstgerechten… maar ik wil nog even de zon vasthouden!

Maak er een lekkere kookweek van!  Ik tel af naar woensdagavond…

Carla xGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.