herfst bordje

het is gebeurd… de zomer is voorbij!  Ik hou absoluut niet van de komende 6 maanden.. want ik ben een zomermens.  Hoe ik de wintermaanden ga doorkomen in mijn keuken, weet ik ook nog niet… Haha, als ik de zin herlees is het net of ik nog nooit in de herfst of winter heb gekookt.  Neen, ik bedoel gewoon, ik heb nog nooit in deze periode PN proof gekookt.

Dus ja, het wordt een beetje zoeken, experimenteren met wintergroenten!  Stoofpotjes met konijn, tajine met kip en heel veel groenten, verse pasta met paddenstoelen … Kijk er wel naar uit!  Misschien enkele winterrecepten met Mr. A creëren ?  Dat wordt weer een uitdaging..

Irish Beaf | Mr. A puur | broccoli crème | bloemkool puree
Irish Beaf | Mr. A puur | broccoli crème | bloemkool puree

Als het buiten kouder wordt, is een lekker stukje vlees welkom.  Ik hou van Irish Beaf, gegrild. En hier hoeven geen frieten bij, en ook geen aardappelen, maar toch een puree!  De bloemkoolpuree uit Puur Eten2, p 114 is heerlijk!  Niet alleen in de ovenschotel met gehakt, ook hier.  Ik denk dat dit een gerechtje is, dat jullie ook vaak kunnen maken!

Heel makkelijk te bereiden :

  1. bloemkool, verse look, scheut olijfolie, peper en fleur de sel laten garen
  2. water afgieten en pot nog even op vuur zetten, olijfolie toevoegen
  3. pureren, niet mixen!
  4. nootmuskaat erbij.  Zo simpel is het !

De broccoli werd een puree.  Broccoli koken, in blender of magic bullet met goeie scheut olijfolie, peper en fleur de sel.

En Mr. A, tja, hij mocht gewoon puur aantreden!

Het moest allemaal wat snel, maar wat belangrijkste was… de smaken zaten zeer goed!

Ondertussen nadert 27/09… denk niet dat september ooit al zo spannend is geweest… Voor wie nu nog maar net inpikt op mijn blog… Je kan me nomineren voor de Weekend Digital & Blog AWARD van Weekend Knack.  De spontane reacties… het doet wat met een mens!  Gewoon benieuwd wat het geeft… Als jij denkt ‘hm, dat is hier een leuke en lekkere blog, mijn stem krijgt Carla’, wel, dan mag je HIER klikken en mij nomineren.  Vanaf 27/09 gaat de jury de inzendingen beoordelen… en dan begint het échte werk!

Oh ja, ’t is er toch het weer voor… een kaarsje laten branden mag ook 😉

 

Carla x

 2 thoughts on “herfst bordje”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.