waarom koop ik nog kookboeken? En een héél speciaal vraagje..

dat is nu eens een héél goeie vraag, waar ik het antwoord niet op weet.  Maar waarom koop ik kookboeken als ik toch het recept niet volg!  Heb het al eerder geschreven: ik zoek een nieuwe job – ‘kookboekherschrijver’ 🙂

Gisterenavond was het weer zover…Op het programma stond de LANGE ZOETE PAPRIKA MET KIPPENGEHAKT EN KRUIDEN, uit Puur Eten 2, pag 104.  Zag er in het boek smakelijk uit… zoete paprika in huis, kippengehakt, buiten een massa verse tuinkruiden, … niet in huis : de zongedroogde tomaten. Wat ik in het recept al helemaal niet zag zitten, en er op een maandagavond ook geen tijd voor heb ~ het geduld om met een klein lepeltje die paprika op te vullen (= enkel hoedje eraf en beginnen vullen..)

Dus werd het een tikkeltje anders, maar zeer lekker!

zoete paprika | ui | olijven | diverse tuinkruiden | pijnboompitten
zoete paprika | ui | olijven | diverse tuinkruiden | pijnboompitten

wat hebben we nodig

 • kippengehakt 400 gr
 • handvol pijnboompitten
 • groene olijven
 • tuinkruiden (basilicum, oregano, tijm, …)
 • peper en zout
 • ui
 • puntpaprika’s

start!

 1. ui, tuinkruiden, groene olijven fijn snipperen, de pijnboompitten hakken
 2. kippengehakt kruiden met peper en zout
 3. oven voorverwarmen op 180°C
 4. ui, kruiden, olijven en pijnboompitten toevoegen aan kippengehakt, samen met een scheut olijfolie
 5. paprika’s open snijden, zaadjes verwijderen en vullen met het gehaktmengsel
 6. leg de paprika’s in een ovenschotel en laat 30′ garen

De dochters vonden het zeer lekker, zij zijn dan ook mijn trouwe proefpubliek, jullie het leespubliek 😉

De ochtenstond gaf rood fruit in de mond 🙂  Alleen al het klaarmaken maakt me blij.  Binnenkort gaan we overschakelen naar winterfruit, maar nu nog een genieten van deze mooie kleuren!

Griekse yoghurt | pluot | homemade granola | banaan | verse vijgen | frambozen | blauwe bessen
Griekse yoghurt | pluot | homemade granola | banaan | verse vijgen | frambozen | blauwe bessen

Zalig zoet… die PLUOT, vond hem gisteren nog bij Albert Heijn : dit is een kruising 75% pruim en 25% abrikoos! Mooi van kleur binnenin, en lekker sweet..!

Wat ik ook vond … OERBIETEN!  Mooi, die kleurtjes! Aards… puur!

oerbieten
oerbieten

Kunnen alleen maar lekker zijn!  Benieuwd waarin ze zijn verwerkt?  Ik weet het al 🙂

Vanavond eten we de LASAGNE VAN GROENTEN MET KAAS, Puur Eten 2, p 136.  Die heb ik gisterenavond om 22.00 uur nog volledig gemaakt, zodat hij straks maar de oven in moet.  Maar… je kent me ondertussen… het is dus een aangepast recept geworden!  Het is dinsdag… werken tot 18 uur, en op de looptraining aanwezig moeten zijn om 19.30 uur… Wat een geluk dat wij zo gezond eten, en dat we massa energie hebben!  Vraag me nog steeds af, hoe ik dit anders allemaal zou doen..

En dan nu het speciale vraagje…  Dit bloggen voor jullie is een deeltje van mijn culinaire uitlaatklep.  Ik doe dit met hart en ziel.  Jullie reacties openbaar of mailtjes zijn steeds hartverwarmend.  Een geschoolde kok of een BV ben ik niet.  I’m just the girl nextdoor… die houdt van koken en schrijven.

En dromen… Weekend Knack geeft een heuse Weekend Blog & Digital Award uit.  En jullie mogen nomineren…de blog waar jullie van houden.  Als startende blogger zou het fijn zijn, om opgemerkt te worden… Een kleine motivatie, zoals jullie naar mij schrijven, kan je achterlaten op de link hierbij.  Mocht ik bij de genomineerden horen… kan ik ik misschien eens koken voor één van jullie? 🙂  Als dàt voor jullie geen motivatie is om even de link te openen <3

Geniet van jullie dag!

Carla x

 6 thoughts on “waarom koop ik nog kookboeken? En een héél speciaal vraagje..”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.