het nieuwe boek, al geliefd bij de dochters

wat prijs ik mij rijk…

met mijn twee foodies van 9!  Als ik aan hen denk, bij het schrijven van dit bericht, word ik even weemoedig.  Ik schreef het wel al eens in een eerder bericht, maar zij houden van lekker eten.  Zij zijn mijn trouwe publiek.  Als het lekker is, mag ik het wel 10 x horen.  Als ik lees bij andere mama’s ‘ik kan zo geen gerechten maken, want mijn kinderen lusten dan niet’, dan ben ik  fier.  Fier, omdat wij beiden er bij hen steeds op gehamerd hebben, om alles te proeven.  Het resultaat is, wij kunnen met de meisjes overal uit eten, in de lekkerste restaurants, in binnen- en buitenland.

En, zo waren zij al even in het nieuwste boek Puur Eten 2, dat je gelukkig maakt aan het bladeren…vooral bij het bericht “ideaal voor bij het aperitief” gingen hun stemmen de hoogte in…!  Het waren de ‘rolletjes van brickdeeg met tapenade van olijven en zongedroogde tomaten. Dus, die komen eerstdaags hier op het menu.  Die kunnen ze zelf maken, en dat vinden ze nu net zo fijn…

Wat heel belangrijk is, wil je eten volgens de methode van PN, lees dan echt eerst de theorie… ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken.  Regelmatig lees ik de opmerking ‘heb jij genoeg met dit eten?’ : JA, ik heb genoeg als ik ’s middags een avocado, salade, twee maatjes en een coeur de boeuf eet.  Eten jullie een half brood als middagmaal, stel ik me dan de vraag!?  “Hoeveelheden zijn niet belangrijk”, schrijft PN, “je moet eten tot je voldaan bent”!

Wat met alcohol, gezonde voeding is duur, kies voor kwaliteit, let niet te veel druk op jezelf…, krijg ik wel genoeg koolhydraten binnen, belangrijker: kies voor kwalitatieve bronnen van koolhydraten!  Het komt allemaal aan bod!

Wat ik leuk vind aan Puur Eten 2 is de massa aan vis & aanverwante recepten.  Vis komt bij ons wekelijks meermaals op de borden. Er zijn wel gerechten die gepimpt werden uit vorige boeken, maar dit kijk ik graag door de vingers 🙂  Er staan echt zalige recepten in, met schelpen, krab, zeewier, …

Pascale is nog steeds de leading lady in kookboekenland.  En van mij mag ze daar nog jaren staan.  De info in het laatste boek is duidelijk, het is een antwoord op heel veel vragen. Je ziet ook dat Pascale groeit in haar boeken.

Een eerste nieuw recept kwam gisteren hier al op tafel.  En wie me kent… jaja, ik kon het weer niet laten, om ‘iets’ te wijzigen aan het originele recept.

gelakte zalm met boontjes, gember en knoflook
gelakte zalm met boontjes, gember en knoflook

Voor Mali en Anne mag deze zalm vaak op het menu staan… ze vinden vooral het ‘lakken’ leuk…

En ondertussen werd het boek twee dagen oud , al een werkboek… Maak van je kookboek een werkboek, hang er post-its in, schrijf erin, … maak er vlekken in desnoods. Laat het boek niet dood liggen, maak het levend!

werk met je boek!
werk met je boek!

Ik wens jullie allemaal heel veel leesplezier, in het nieuwste PN boek, maar ook hier op mijn blog.  Er wordt nog volop aan gewerkt, tags toevoegen aan de bestaande berichten, categorieën toevoegen, zodat jullie alles snel kunnen terug vinden …

Graag wil ik dit nog even benadrukken: jullie lezen massaal!  En dat maakt mijn hartje blij <3

 

fijn weekend,

Carla x

 

 

 4 thoughts on “het nieuwe boek, al geliefd bij de dochters”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.